Від туберкульозу щеплено лише 10% дітей Тернопільщини

Від туберкульозу щеплено лише 10% дітей Тернопільщини
У різній кількості забезпечена Тернопільщина потрібними препаратами для здійснення щеплень: від 5,4% від потреби вакциною БЦЖ для туберкулінодіагностики, до 59,8% від потреби вакциною від кору, паротиту і краснухи.

Загалом цього року область отримала наступну кількість вакцин: вакцина протитуберкульозна БЦЖ – 5,4% від потреби, вакцина для профілактики поліомієліту – 22,7% від реальної потреби; вакцина для профілактики дифтерії, правця та кашлюка „Інфанрикс” 41,8% від потреби, комбінована вакцина „Пентаксим” 35,6% від потреби, вакцина КПК – 59,8% від потреби, зазначила на колегії департаменту охорони здоров’я головний спеціаліст-педіатр області Майя Голяк.

Нерегулярні поставки вакцин за бюджетні кошти впливають на кількість нещеплених дітей, зазначила фахівець. Щодо кількості щеплених дітей віком до року, то статистика наступна: проти дифтерії, правця та кашлюка щеплено 26% дітей до року, проти поліомієліту - 16,8%, проти туберкульозу – лише новонароджені - 16,3%, проти кору, краснухи, паротиту - 50%, проти гемофільної інфекції – 30%, проти гепатиту В – 28%. 

Окремо фахівець зупинилася на питаннях туберкулінодіагностики з огляду на державну програму запобігання цьому захворюванню.

Відео дня

 – Рівень забезпечення вакцинами проти туберкульозу в області становить 24,3% від річної потреби, - зазначила обласний педіатр. - Туберкулінодіагностикою охоплено лише 10% дітей. Це дуже мало. Разом з тим, викликає занепокоєння той факт, що є окремі райони, які списують вакцину, а деякі райони взагалі її не закупляли в поточному році. Тому усім закладам варто ретельно переглядати наявні залишки і використовувати наявний туберкулін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up