Як попередити ГРВІ та коли варто негайно йти до лікаря (ІНФОГРАФІКА)

Як попередити ГРВІ та коли варто негайно йти до лікаря (ІНФОГРАФІКА)

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) вбивають майже 2 мільйони людей на рік. Це – четверта за поширеністю причина смерті у світі. Пневмококова пневмонія та сезонний грип залишаються основними проявами ГРВІ.

Як захиститися від інфікування, швидше одужати та коли потрібно негайно звернутися за допомогою медиків. Дивіться інфографіки! 

Як повідомляють у Тернопільському обласному центрі контролю та профілактити захворювань, саме зараз, під час постійних відключень світла і тепла, коли на вулиці і в оселі холодно, важливо памʼятати про те, як мінімізувати ризик розвитку захворювань та що робити, якщо ви все ж захворіли.

На зображенні може бути: ‎1 особа та ‎текст «‎як попередити врусн нфекци هg MIHICTEPCTBO охорони здоров'я украйни регулярно мити руки або використовувати антисептик правильно використовувати захисну маску дотримуватися ггени кашлю та чхання уникати великих скупчень людей дотримуватися физичной дистанци щеплюватися проти вакцинокерованих инфекций‎»‎‎

Немає опису світлини.

Відео дня

На зображенні може бути: ‎текст «‎що робити Ð разі подвищеной температури тла? فا MIHICTEPCTBO охорони здоров'я украйни 1 температуру детей збивайте, якщо вона сягае 38 °C, y дорослих- 38,5 °C. 2 3 для зняття гарячки використовуйте парацетамол або бупрофен. не ацетилсалцилову кислоту! псля прийому лкi̇в температура не мае падати одразу- зниження на десят градуса означае, що лки працюють. 4 5 якщо температура не падае, це може вказувати на недостатне споживання рдини або неправильно розраховану дозу лкi̇в. не треба загортатися ковдру, щоби "перептнти>. це небезпечно. не натирайте себе/дитину алкоголем/оцтом, щоби збити температуру. краще обтертися звичайною водою. 6‎»‎

На зображенні може бути: ‎телефон та ‎текст «‎коли треба негайно звертатися по медичну допомогу? وচ MIHICTEPCTBO охорони здоров'я украйни телефонуйте за номером 103, якщо масте Takİ небезпечни симптоми: ·задишка висипи на шкірі кровохаркання синюшний вi̇дтнок шкри 103 ULTcR блювання та пронос бль грудях зниження тиску сповльнений пульс аритмия порушення свдомост судоми‎»‎‎

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марина Лашина

    Так, краще попередити. Я, як тільки відчуваю, що ніс закладає, одразу промиваю соляним розчином. Щоб виключити застуду, особливо під час епідемій, додатково пропиваю курс Iнфлюциду. В такий спосіб вже не один рік із вірусами борюся і ніякі краплі та жарознижувальні не потрібні.
  • Оксана Краско

    Інфлюцид дуже гарний за перших ознак застуди, коли тільки починаєш захворювати. Я не маю часу відлежуватися, мені головне не пропустити момент, коли починає ламати тіло і попередити поширення інфекції. Дитині з 4-х років теж її даю. Одужуємо швидко!

keyboard_arrow_up