Як вижити без пластикових пакетів? Експеримент від журналістів «20 хвилин»

Як вижити без пластикових пакетів? Експеримент від журналістів «20 хвилин»

Журналістка «20 хвилин» вирішила провести експеримент і відмовитись від пластикових пакетів на тиждень. Без використання поліетилену має купувати усі товари. Під експеримент не підпадають м’ясо, риба, а також сипучі продукти харчування, що запаковуються ще до продажу.

Під час експерименту дозволяється користуватися паперовими, оксорозкладними пакетами та торбинками з тканини. Як це вплине на особисту зручність та бюджет – дізнаєтесь вже за сім днів.

Нагадаємо, з 10 грудня 2021 року в Україні почав діяти закон, який обмежує використання пластикових пакетів. Наразі навіть за тонкий пакет, товщиною стінки від 15 до 50 мікрометрів, який використовуємо для накладання кількох кілограмів продукції, споживачі мають сплачувати від 10 копійок.

Відео дня
v class="video-block">

З 10 березня 2022 року тонкі пластикові пакети мали замінити на оксорозкладні (там є добавки для скорішого розпаду на мікропластик) та надтонкі. Проте нововведення не поширюється на упаковку для транспортування свіжої риби, м'яса, льоду, круп та інших сипучих продуктів

А вже з 1 січня 2023 року в торгівлі мають бути виключно біорозкладні пакети. Усі інші пластикові пакети, товщиною менше 50 мікрометрів, під забороною. За гроші можна буде придбати лише товстіші пластикові пакети. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Natalya Bazaliyska

    Все нормально.Привикнемо.А ціна.? в Сільпо 1.60 біорозкладний пакет.Для пенсіонерів дорогувато.На даний час багатьом не по кишені.
  • Marta Khamlay

    Нам треба такі експерименти робити своєю буденністю. Вже більше двох років відмовилася від поліетилену. Але деколи дуже важко вибрати продукти.На жаль, виробники працюють не на користь екології.

    Бурлаку Наталія reply Marta Khamlay

    можете розповісти про свій досвід журналістці

    Читач75 reply Бурлаку Наталія

    Можу)

    Ирина reply Бурлаку Наталія

    Ну, експеримент - це добре. А де інформація про кількість пластикопереробних заводів, які були в Україні споруджені, - хоча б до війни? Неможливо вирішити проблему, просто заборонивши зручну упаковку, яка шкідлива для довкілля.

keyboard_arrow_up