Партнер рубрики Події

Рекордна кількість хворих на COVID-19 на Тернопільщині: найважливіше з брифінгу (НАЖИВО)

Рекордна кількість хворих на COVID-19 на Тернопільщині: найважливіше з брифінгу (НАЖИВО)
  • Лише за останню добу, 2 лютого, в області 1639 нових хворих на коронавірус – новий пік захворюваності. Протягом останніх днів фіксують рекордну кількість нових хворих.
  • Чого чекати найближчим часом? Чи будуть нові обмеження? Про це у матеріалі!

В обласному департаменті охорони здоров’я повідомляють про загострення ситуації з захворюваністю на ковід. З кожним днем інфікувань стає все більше.

Про ситуацію з інфекцією розповіла начальниця департаменту Ольга Ярмоленко. Дивіться на відео:

Відео дня

– Ситуація з захворюваністю на території області, на жаль, є неблагоприємною, – каже директорка департаменту. – Росте кількість захворювань. Вчора, 2 лютого, ми досягнули рекордної кількості випадків захворювання. Це 1639 нових хворих. За увесь період пандемії такої кількості випадків ще не було.  Більшість пацієнтів лікується амбулаторно.

Станом на 3 лютого в області розгорнули 2054 ліжка. Всі вони забезпечені киснем. В лікарнях 900 хворих. Завантаженість складає 48%.

– Ми бачимо, що останнім часом хворі менше потрапляють на стаціонар, – продовжує Ольга Ярмоленко. – Це пов’язано з тим, що вже значна частина жителів області вакцинувалась. Загалом за увесь час вакцинальної кампанії в області проведено 790 тис щеплень. Також є частина людей, які перехворіли раніше. Тому в нас є велика опірність захворюванню. У вакцинованих осіб хвороба протікає легше. Триває вона зазвичай 5–7 днів з проявами ГРВІ.

Найбільше ризикують пенсіонери

У департаменті кажуть – найбільше ризикують люди віком 60+, які ще не вакцинувалися. Пройти імунізацію варто якомога швидше. Це значно знижує ризики ускладнень та смерті від інфекції.

– В стаціонари найчастіше потрапляють пацієнти віком 60+. Більшість не вакциновані. У таких людей захворювання протікає важко, вони потребують кисневої підтримки. Тому наразі є надзвичайно важливим вакцинація таких людей. Хто ще не встиг щепитися першою, другою чи третьою дозою – варто це зробити. Кожен з нас бачить, що вакцина діє. Вакцина захищає від реанімації та смерті.

Серед тих, хто не зміг пережити хворобу, найбільше пенсіонерів, які мають супутні патології.

Побільшало хворих серед дітей

Ольга Ярмоленко каже – побільшало випадків захворювання серед дітей. Найбільше у Тернопільському та Чортківському районі.     

– В нас навіть є випадки в обласній дитячій лікарні, де розгорнули 100 ліжок, коли хворіли новонароджені діти. Захворіли вони від батьків. У дітей хвороба характеризується гарячкою протягом однієї доби. Важливу роль тут мають батьки – чи вони знають, що робити в таких випадках. Для дитини під час гарячки важливо вживання великої кількості води дробними дозами. Якщо батьки не звертаються до лікарів, може початися інтоксикація. Але після одного–двох днів дезінтоксикаційної терапії діти можуть лікуватися вже вдома.

Тому медики закликають дотримуватися протиепідемічних заходів та вакцинуватися. У разі підозри на захворювання - не займатися самолікуванням, а повідомляти про це сімейного лікаря.

Більше – згодом. Новина оновлюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up