Якщо у вас травма голови, але немає 30 грн, то рентген вам не зроблять, - скаржиться пацієнт


Якщо у вас травма голови, але немає 30 грн, то рентген вам не зроблять, - скаржиться пацієнт
  • Пацієнт лікарні швидкої допомоги, якого привезла швидка, скаржиться, що йому відмовлялись зробити рентген. Бо у нього при собі не було 30 грн.
  • Головний лікар медзакладу каже, що грошей з пацієнта у рентген-кабінеті ніхто не вимагав. Йому потрібно було купити рентген-плівку в аптеці. 

Про те, що у Тернопільській комунальній першій лікарні по вул Шпитальній відмовляють у рентгені, якщо у людини немає 30 гривень написав читач на сайт "20 хвилин". Тим самим пацієнтом виявився 19-річний тернополянин Назар Вовк.

- Ввечері 12 червня я вдарився головою, але до лікарів не звернувся. Думав, що не серйозно, - каже хлопець. - А вранці мені стало погано і я викликав швидку. Мене привезли у травмпункт першої лікарні. Після того як мене повозили по лікарях з однієї лікарні в іншу ітаки завезли назад у першу, мене направили на рентген. 

При собі у пацієнта не було 30 грн, щоб купити плівку для рентгену. Як розповідає Назар, він пояснював лікареві, що гроші вже везуть і просив, щоб йому зробили рентген, бо дуже погано себе почував.

Відео дня

- Мені сказали, що без тридцяти гривень рентгену не зроблять, - каже хлопець. - Десь через пів години ці гроші мені привезла бабуся. І аж тоді зробили рентген. А, якби людина була присмерті? То без грошей лікувати не будуть? Мені в той день ще лікар сказав, що наступного дня всі обстеження мені зроблять безкоштовно. Але на зміну заступив інший лікар і сказав, що безкоштовна медицина лише для певної категорії людей. 

Головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський пояснив, що безкоштовне лікування можуть отримати лише учасники АТО, інваліди 1-2 групи, чорнобильці, афганці та учасники бойових дій. Всі інші повинні платити за обстеження та лікування.

- За бюджетні кошти лікарня закуповує пʼятсот рентген плівок в місяць різного розміру, - каже пан Чайківський. - Потреби в рентген плівці від двох з половиною тисяч до трьох тисяч щомісячно. 

Щодо ситуації з пацієнтом, то на інформаційний запит у лікарні відповіди так:

- 12 червня о 13.35 в рентген кабінет лікарні звернувся хворий Вовк Н.В. по направленню травмпункту для Ro-графії черепа. Хворому було зроблено знімок черепа і запропоновано в аптеці придбати рентген плівку 24 х 30. Через 20 хвилин принесли придбану рентген плівку в аптеці. До цього часу знімок було проявлено, зафіксовано і висушено. Хворому віддали рентген знімок черепа. Ніхто в рентген кабінету 30 грн не вимагав, а гроші родичі заплатили в аптеці. Поганий стан хворого Вовка Н.В. проявлялвся в тому, що він був активний, ходив по коридорі лікарні, дзвонив по мобільному телефону. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Соля

    Поганий стан хворого Вовка Н.В. проявлялвся в тому, що він був активний, ходив по коридорі лікарні, дзвонив по мобільному телефону.

    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Zdorovya/yakscho-u-vas-travma-golovi-ale-nemae-30-grn-to-rentgen-vam-ne-zroblya-10617758.html

    В лікарні працюють гуру іронії та майстри діагностики з першого погляду, я так розумію,

  • Іван Стасишин

    я офігіваю від нашої медицини від прокуратури і поліції..безплатно тільки для певних категорій агов люди а конституція  а норми закону ........на що дивляться правоохороніі органи  аууу ви дее.....
  • Пустило

    Бо 30 гривнів в нас більше вартує,ніж голова,бо кому треба тая голова,навіть цілий хлоп нікому не тре...,хіба що поляку на труставках.
  • Олена Гусак

    Шановний Чайківський у цьому коментарі зібрані більшість думок закладу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up