Йому шість і він хоче жити. Родина Шкандюк благає врятувати сина зі СМА

Йому шість і він хоче жити. Родина Шкандюк благає врятувати сина зі СМА
  • Шестирічний житель села Токи Артем Шкандюк бореться зі страшною хворобою – спінальна м’язова атрофія ІІ типу. Хлопець проходить реабілітацію, а також приймає підтримуючий препарат Risdiplam. 
  • Натомість врятувати його життя може лише інноваційний укол Zolgensma, що вартує майже два мільйони доларів. Таких коштів родина не має, тож звертається до людей по допомогу.  

СМА забирає його життя

Про те, що Артемко хворий, родина почала здогадуватися у перші місяці від народження. Зі слів матері хлопця Галини Шкандюк, він слабенький, мало рухається і дуже сильно плакав. Тоді родина вирішила звернутися до спеціалістів.

– Ми спочатку носили його на руках, розуміли, що щось його турбує, але не могли зрозуміти що саме. Ми почали ходити до лікарів, здавали купу аналізів. І тоді у Львові нам підтвердили діагноз СМА І типу. Лікування шість років тому не було, десь в інших країнах лише проводилися розробки ліків та ніхто не міг сказати, коли вони будуть доступними. Ми спитали у лікарів, чим можемо допомогти своїй дитині. На що почули від невролога: це генетичне захворювання, якщо не розумієте, що таке генетика, то візьміть і почитайте, – каже пані Галина.

Відео дня

Родина вирішила не опускати руки і чимдуж боротися за життя свого сина Артемки. Постійні реабілітації, поїздки за кордон та збори на підтримуючі препарати – родина намагається робити усе, аби їх дитина залишилася живою та здоровою.

– Коли нам кожного разу казали, що ліки відсутні, ми питали за можливі реабілітації як в Україні, так і в країнах Європейського Союзу. Ми постійно шукаємо, чим можна допомогти нашому сину. Вже двічі був на реабілітації у Польщі. Не даємо йому сумувати і вдома. Постійно розроблюємо руки, ноги, робимо вправи. Боляче дивитися, коли твоя дитина просто так лежить. До того ж, він все розуміє і сам просить з ним позайматися, повернути на інший бік. Тож вночі чергуємо з чоловіком у дві зміни біля сина, – додає мама хлопчика.

Понад рік Артем Шкандюк вчергове відвідав лікарів столиці. За результатами нових аналізів медики підтвердили у дитини СМА, але ІІ типу. Цей тип є трохи м'якшим. Діти з цим типом захворювання можуть сидіти без підтримки, але не мають змоги вставати і ходити. Важкість перебігу та прогноз в цьому випадку залежить від того, чи є серед симптомів проблеми з диханням.

Збираємо кошти на порятунок

Раніше родина Шкандюк вже відкривала благодійні збори для сина. Тоді вони збирали кошти на підтримуючий сироп Risdiplam, один флакон якого коштує 250 тисяч гривень. Та головна мета – придбати укол, що вартує 1 829 000 $. Тільки це дасть надію на здорове майбутнє шестирічному хлопцю з Тернопільщини.

– Зараз проводять багато лотерей, але вони розраховані на дітей до двох років. Нам шість років, то маємо самотужки, за підтримки небайдужих людей впоратися. З волонтеркою ми шукали клініки, що могли б допомогти Артему. В Америці нам відмовили, тож вся надія на лікарів з міста Дубай. Ми просимо людей не проходити повз і допомогти нашому сину. Він розумна дитинка, яка хоче жити, – благає про допомогу пані Галина. 

Долучитися до збору коштів на лікування для малого Артемки закликаємо і ми. Зробити свій внесок можете на вказані банківські реквізити.

Довідка:

ДЛЯ ЖИТЕЛІВ УКРАЇНИ!!!

‌Приват банк

4149 4991 5504 8083

Шкандюк Галина

Mono-bank 

4441 1144 6468 0287

‌АвальБанк

‌4149 5001 1313 3907

‌Шкандюк Галина Ігорівна

 

Благодійний фонд ДОБРО РАЗОМ                 

АТ Приватбанк,                

код ЄДРПОУ – 4488089, 

МФО – 338783,                  

р/р – UA313387830000026001055001975 призначення платежу – благодійна допомога для Артема Шкандюка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (205)
  • Руслана Дем'янчук

    +++. Нехай Бог береже і допомагає.
  • Оксана Маркітан

    Боляче дивитись,як страждає Артемчик.Прошу в Бога за твоє зцілення.Вірю,що так і буде.❤️🙏
  • Галина Головата-Павлюк

    ++++++++
  • Оксана Стойко

    Боже помилуй і спаси дитину

keyboard_arrow_up