Жіноче здоров’я. Я вагітна: коли йти до лікаря і що обов’язково треба робити

Жіноче здоров’я. Я вагітна: коли йти до лікаря і що обов’язково треба робити
  • Вагітність – особливий період у житті кожної жінки. Здавалося б, усе природньо і відбувається само собою.
  • Насправді ці 9 місяців у житті кожна переживає по-своєму. І саме від того, наскільки професійними будуть допомога і рекомендації лікарів, залежить те, як легко перебігатиме вагітність.

Ви зробили тест і підозрюєте, що вагітні? Перш за все, посміхніться! Ви вже щаслива, бо можете стати мамою. І, повірте, нічого не зрівняється з обіймами дитини, її посмішкою, коли вона говорить: «Мама» чи «Я тебе люблю».

А далі будуть 9 місяців особливих місяців Вашого життя. Не тільки психологічні, а й фізичні зміни в організмі.

Коли потрібно звернутися до лікаря, що робити, щоб добре почуватися, щоб малюк був здоровий – ці та безліч інших питань будуть крутитися у Вашій голові.

Відео дня

У нормі вагітність триває 40 тижнів, але в деяких випадках дітки можуть народжуватись і на 37-42 тижні. Кожен триместр має свої специфічні гормональні та фізіологічні зміни. Як готуватися до них, що потрібно робити вагітній, цінні поради Ви завжди можете отримати у медичному центрі «Оксфорд Медікал». Ведення вагітності – одна з послуг, яку тут надають. Без стресів, зайвих витрат часу і черг.  Професійні лікарі будуть довірливі стосунки з пацієнтками.

Гінеколог – той лікар, без якого не може обійтися жодна жінка, особлива вагітна. Він обстежує, перевіряє, радить і діагностує. Та найголовніше – допомагає зберегти жіноче здоров’я. Ми розпочинаємо новий проєкт спільно з медичним центром «Oxford Medical», у якому відповімо на питання, що хвилюють пацієнток найбільше.

                      

Лікар-гінеколог вищої категорії Людмила Букшована та лікар-гінеколог вищої категорії, завідувач гінекологічного відділення Любов Захаркевич розповідають на питання, які найбільше цікавлять вагітних.

 Вагітність, безумовно, цікавий і водночас відповідальний період в житті жінки. Якщо з’явилися підозри, що вагітна, коли йти до лікаря?
– Якщо у Вас є підозра на вагітність – обов’язково вирушайте до лікаря, а не на УЗД. Вам дадуть поради щодо харчового режиму та використання додаткових вітамінно-мінеральних комплексів згідно з рекомендаціями ВООЗ.

– На облік потрібно стати до 12 тижнів вагітності. Поясність, чому це так важливо?
– До 12 тижнів проводять обстеження вкрай важливі для вирішення питання пролонгації вагітності – якщо у Вас є екстрагенітальна патологія, лікар, сумісно з вузькими спеціалістами, вирішать, чи безпечне для Вас материнство та зробить все необхідно для того, щоб Ви благополучно народили.

– Як давно у вашому медичному центрі «Оксфорд Медікал» працює програма ведення вагітності і що в неї входить?

 – У нас функціонує дана послуга два роки. У цю програму входить ведення вагітності І, ІІ та ІІІ триместру з відповідними клініко-лабораторними обстеженнями, консультування вузькими спеціалістами, проведення скринінгів УЗД та біохімічними аналізами, У І і ІІ триместрі – УЗД моніторинг та КТГ у ІІІ триместрі. При діагностиці відхилень в перерізі вагітності з боку здоров’я вагітної чи проблем фетоплацентарного комплексу – Вам проведуть лікування в умовах денного стаціонару медичного центру «Оксфорд Медікал». Також забезпечать можливість запису у зручний для Вас час з можливістю переносу години прийому.

– А скільки лікарів центру супроводжують вагітних? Чи можна обрати лікаря і як це зробити?

– У нас всі спеціалісти супроводжують вагітність. Так, можна обрати лікаря. Вагітна може самостійно визначити супроводжуючого спеціаліста, переглянувши на нашому сайті фото лікарів-гінекологів та інформація про них.

– З якого терміну вагітності працює програма ведення вагітності у вашому медичному центрі?
– Ведення вагітності з терміну 10-12 тижнів. Проте вагітна жінка повинна відвідати лікаря з моменту, коли вона запідозрила, що вагітна.

– Які є пакетні пропозиції?

– У нас жінка може окремо супроводжувати вагітність в І, ІІ та ІІІ триместрі за такими пакетами: «І триместр вагітності», «ІІ триместр вагітності», «ІІІ триместр вагітності». Також є можливість ведення багатоплідної вагітності.

– Індивідуальний підхід, відсутність черг, які ще переваги отримує жінка, звернувшись в «Оксфорд Медікал»?

– Можливість провести всі необхідні обстеження та огляд вузькопрофільних спеціалістів, не виходячи з нашого медичного центру та в зручний час для вагітної. Проведення лікування у денному стаціонарі нашої клініки при необхідності. Також супровід педіатра перших шість місяців та огляд і консультація гінеколога у післяродовий період. 

– Чи мають ваші спеціалісти досвід ведення багатоплідних вагітностей чи, скажімо, вагітних з екстрагенітальними патологіями?

– Так, наші спеціалісти мають досвід ведення багатоплідних вагітностей та з екстрагенітальними патологіями і у нас спостерігаються такі вагітні. При виникненні ускладнень – лікуються у денному стаціонарі, також є можливість додаткового клініко-лабораторного та інструментального дообстеження та, при необхідності,  проводиться консультування доктором медичних наук – професором.

– Які лабораторні та інші обстеження вагітні можуть проходити на місці, не виходячи за двері «Оксфорд Медікал»?

– Всі обстеження згідно з наказом МОЗ України, що необхідно виконати для спостереження за фізіологічною вагітністю та додаткові лабораторні та інструментальні обстеження, консультації вузькопрофільних спеціалістів, що можна пройти у нашому медичному центрі.

– Можливо, також є можливість огляду вузькопрофільними спеціалістами (кардіолог, стоматолог та інші)?

– Так, у клініці «Оксфорд Медікал» є можливість огляду всіх вузькопрофільних спеціалістів. Лише огляд стоматолога, який спостерігає за станом зубів, Вам потрібно проходити додатково самостійно.

– Як саме відбуваються візити вагітних? Чи можна записуватися/переносити прийоми онлайн?

— Візити вагітних відповідно до необхідності, залежно від стану вагітної та перебігу даної вагітності призначає лікар, який супроводжує Вас всі 40 тижнів. При необхідності та появі скарг, вагітна може позачергово записатися на консультацію до лікаря або зробити лікарю, який супроводжує вагітність, телефонний дзвінок.

– Які планові огляди потрібно проходити вагітним?

– При фізіологічному перебігу вагітності, жінка стає на облік до 12 тижнів вагітності. Проходить повне клініко-лабораторне обстеження та зустрічається зі своїм лікарем через 10-14 днів. Лікар складає план ведення цієї вагітності і призначає за необхідності додаткові обстеження та, при потребі, прийом лікарських засобів. У подальшому, залежно від перебігу вагітності, вагітна здійснює ще 12-14 відвідувань до свого лікаря.

– Чи може пацієнтка телефонувати до лікаря у потрібний час, якщо потрібна допомога чи порада спеціаліста?
– За консультацією та додатковим оглядом, при необхідності, пацієнтка може записатися та отримати їх у нас в клініці або онлайн. Також вагітна може зателефонувати лікарю, який супроводжує вагітність.

–  Оформлення декретної відпустки чи лікарняного: як все відбувається у медичному центрі «Оксфорд Медікал»? Чи можна отримати всі необхідні медичні документи?
– Так, звичайно, у нашому медичному центрі Ваш супроводжуючий лікар оформить Вам відпустку на 126 днів по вагітності та пологах з видачею лікаря непрацездатності для працюючих вагітних та довідку для непрацюючих.

– Чи є варіанти безкоштовного обслуговування пацієнтів, або ж працюють програми лояльності чи знижок?

– Щодо ускладнень під час вагітності та необхідності лікування в денному стаціонарі – проводиться безкоштовно в комфортних умовах медичного закладу зі щоденним записом КТГ (теж безкоштовно).

Огляд педіатра перші шість місяців після народження та консультація гінеколога зі взяттям цитологічного та мікроскопічного мазка після пологів – безкоштовні.

Про що завжди повинна пам’ятати вагітна?

ТОП порад від «Оксфорд Медікал»:

  • Обов’язково проконсультуватися з лікарем перед плановою вагітністю
  • Перевірити стан свого здоров’я та здоров’я свого чоловіка перед планування вагітності
  • Не нехтуйте прийомом фолієвої кислоти, йоду та заліза при необхідності за три місяці до планової вагітності та І триместр вагітності.
  • Обов’язково зверніться до лікаря на консультацію та отримайте поради, як тільки дізналися, що Ви вагітна.
  • Припиніть вживати шкідливу їжу, курити та зловживати алкоголем, слідкуйте, щоб Ваша їжа була збалансована, багата на білки та мікроелементи, споживати багато овочів та фруктів, кисломолочних продуктів.
  • Не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі помірні фізичні навантаження та здоровий сон.
  • Довірте своє здоров’я та здоров’я своєї дитини професіоналам.

Наш медичний центр «Оксфорд Медікал» радий бачити Вас, супроводжувати Вас всі 40 тижнів вагітності та, за необхідності, надати кваліфіковану допомогу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оля Стефанів

    Оксана Щаслива,народжувала в Букшованої Людмили Іванівни,можу сказати,що це лікар від Бога.І така ж усміхнена і привітна,як і в приватній клініці.
  • Наталя Гупало

    Чому наші Любі ЗМІ не пишуть скільки беруть  в приватних клініках а скільки в державних і від кого це залежить.
  • Таня Котовська

    Обстежувалась у двох цих лікарів, пані Людмила лікар з Великої літери чудова людина і професіонал в своїй справі.
  • Оксана Щаслива

    Дивно.В приватних клініках такі всі усміхнені,привітні,готові допомогти.А в державній поліклініці зовсім інше відношення до жінок.Чому так?????

    Olena Kulykovska reply Оксана Щаслива

    Ira Lutsik-Ponomarenko в державній лікарям платить держава

    Ліда Плющ reply Оксана Щаслива

    Маша Пасемник Нашо даєте? Таким чином ви стаєте учасником злочину

    Ліда Плющ reply Оксана Щаслива

    Ira Lutsik-Ponomarenko Не давайте гроші хабарникам☝️Не йдіть на повідку у корупціонерів☝️. Це ЗЛОЧИН☝️

    Ліда Плющ reply Оксана Щаслива

    Оксана Щаслива Бо в приватній, ви даєте грошики, а в державній не даєте грошики)) Все дуже просто))

    Маша Пасемник reply Оксана Щаслива

    Люба Паскевич В державних не менші друть

    Ira Lutsik-Ponomarenko reply Оксана Щаслива

    Оксана Щаслива таке у нас життя

    Читач25 reply Оксана Щаслива

    Бо якщо там не будуть відвідувачам лизати дупу то люди підуть туди де це роблять, а значить вони втратять гроші:)

    Люба Паскевич reply Оксана Щаслива

    Оксана Щаслива там файні грошики крутяться  в приватних клініках!

    Оксана Щаслива reply Оксана Щаслива

    Ira Lutsik-Ponomarenko в державні також гроші беруть. Без них там всі погано чують.

    Ira Lutsik-Ponomarenko reply Оксана Щаслива

    Оксана Щаслива в приватних клініках ви оплачуєте гроші.навіть за консультацію і не малі і за любі послуги. а державні ви не платити.тому інше відношення до людей але є державні поліклініки де лікарі теж вас уважно вислухають

keyboard_arrow_up