Чиновники отримують і 30 тисяч з гаком зарплати

Чиновники отримують і 30 тисяч з гаком зарплати

Попри збитковість і неприбутковість частини комунальних підприємств, у їхніх керівників чималі зарплати. Дехто отримує за місяць 28 000 і навіть 33 000 гривень, тоді як мінімальна зарплата для тернополян складає всього 3 700 грн

Транспортна криза та гучна інформація про високу зарплату керівника КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха (більше 30 тис. грн. за місяць) спонукала «RIA плюс» поцікавитись фінансовим життя і інших посадовців.

Для аналізу журналісти відібрали зарплати керівників різних комунальних підприємств. Орієнтувалися, здебільшого, на великі організації. Оцінки сумам ми не даємо. Кожен читач, зважаючи на профіль діяльності та якість роботи підприємства, самостійно може визначити адекватність зарплати посадовця. Дані для публікації – із сайту тернопільської міської ради, фінансових звітів, офіційних сайтів комунальних підприємств та декларацій керівників.  Тож поїхали!

КП «Тернопільелектротранс»

Відео дня

Працює тут, згідно з даними 2017 року, більше 400 людей. Заробітна плата водіїв тролейбусів – від 15 000 до 20 000 гривень. У кондукторів зарплата становить від 6 000 до 7 000 гривень. Створене підприємство з метою забезпечення здійснення пасажирського перевезення електричним, річковим та автомобільним транспортом населення. Керівник цієї організації – Андрій Мастюх. У 2017, у декларації, опублікованій на сайті НАЗК, пан Мастюх вказав свою зарплату на рік – 395 875 грн.  Якщо розбити на місяці, то в середньому виходить майже 33 000 грн на місяць. Саме підприємство отримує дотації з міського бюджету.

КП «Тернопільводоканал»

У «Тернопільводоканалі», згідно з офіційними даними за 2017 рік, працює 486 осіб. Середня заробітна плата минулоріч – більше 6 тисяч гривень. Основна діяльність підприємства – надання послуг населенню з централізованого водопостачання та водовідведення. Обслуговує КП місто Тернопіль та 13 навколишніх сіл. Керівник організації – Володимир Кузьма. У 2017, згідно з декларацією, опублікованою на сайті НАЗК, пан Володимир отримав 342 702 грн.  Середньомісячний заробіток - 28 500 грн. Діяльність підприємства прибуткова.

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго»

На цьому комунальному підприємстві, згідно з даними попереднього року, працює близько 600 людей. Середня заробітна плата серед працівників – 6 270 грн.  «Тернопільміськтеплокомуненерго» забезпечує гарячою водою й теплом близько 80% житлового фонду та інфраструктурних об’єктів. Керівник організації – Андрій Чумак. У 2017 керівник підприємства отримав  227 064 грн заробітної плати. В середньому на місяць це – майже 19 тис. грн. Підприємство отримує дотації з міського бюджету

КП «Екоресурси»

Тут працює лише 6 осіб. Середня заробітна плата – близько 5 500 грн. Ціллю діяльності комунального підприємства «Екоресурси» є провадження господарської діяльності у сфері збирання, сортування, транспортування, переробки та утилізації відходів як вторинної сировини. Саме це підприємство збирає пластик зі спеціальних урн по місту. Керівник організації – Андрій Урбан. У 2017, згідно з даними декларації, він отримав – 66 155 грн заробітної плати в КП «Екоресурси». За місяць – 5 512 грн. Діяльність підприємства прибуткова.

 

КП «Тернопільський центр дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка»

У цьому КП також працює 6 осіб. Середня заробітна плата – близько 5 500 грн. Основною метою є створення умов для організації культурно-масових заходів для молоді та громади міста, сприяння активності молоді  у сфері культурного та духовного розвитку. Керівник організації – Володимир Заверуха. За попередній рік він отримав 124 066 грн. Середньомісячна зарплата  – 10 300 грн. Діяльність підприємства прибуткова.

 

«Таємні» земельно-будівельні КП

Інформації про два чи не найцікавіші читачам комунальні підприємства – «Тернопільбудінвестзамовник» та «Масив» у відкритому доступі майже немає. Тобто ні фінансових звітів, ні даних про працівників, ні інформації про здобутки. КП «Масив» взагалі відсутнє в переліку комунальних підприємств на сайті міської ради, а за місцем юридичної і фактичної адреси не всі сусіди навіть чули про нього. Підприємства, нагадаємо, отримали за роки десятки гектарів міської землі та якось там господарюють. Аби виправити цю несправедливість та познайомити читачів з чіткими даними,  – з’ясуємо все інформаційними запитами. Ще одне КП, яке привернуло увагу журналістів, але інформації про яке мізер, – підприємство «Палац кіно».

Про це читайте в наступних випусках газети.

Рейтинг керівників комунальних підприємств за рівнем зарплати:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Artem

    Ну это же официальная зарплата, на деле там больше. Это у обычных граждан еще и меньше официальной выходит зачастую. Вот смотрю я различные вакансии работы в Польше https://www.eurabota.ua/jobs-in/poland-kalish/jobs-offered И удивляюсь. Обычный рабочий или сборщик урожая получает в 2 раза больше, чем наши учителя и врачи. Как это понимать, может объяснит кто-то ? И самое смешное, что власть каждый год говорит одно и тоже, зарплаты увеличиваются, всё налаживается. Только где это всё, а ? У нас учитель если 5 тысяч будет получать, то это уже праздник какой-то. Если учителям репетиторством не подрабатывать, то я не знаю, как им дальше жить. А про остальной слой населения я вообще молчу.

  • Тернополянин

    Хіба це багато, по Вашому? В приватних фірмах керівники відділів отримують не менше, а тут люди керують цілим підприємством.
  • дядя_Юра

    Мене більше шокували не зарплати керівників, а зарплати робочих!
    Тобто тепло мені в хаті і воду забезпечують люди, які отримують в середньому 200$ на місяць??? От так і в інших сферах - людей заставляють заробляти ліваками. Лікар, СБУшник, вчитель... віддай пів зарплати на комуналку і роби свою справу чесно та професійно. Може питання не в тому, що маршрутки хочуть підняти до 1 євро, а в тому, що людям не дають заробити на проїзд за 1 євро?
  • Андрій Дацків

    Не бачу, щоб займались якимось "молодіжними ініціативами" в тому центрі ім. Довженка! Лише нічний клуб є, де нещодавно зарізали молодого хлопця в день народження. І для пенсіонерів організовують вечори зустрічі, про які знають лише вузьке коло старших людей. Де ж енергійна робота з молоддю. щоб вони не вештались не знати де?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up