Чудо-масажери за 13 тисяч гривень не є лікувальними, кажуть в МОЗ

Чудо-масажери  за 13 тисяч гривень не є лікувальними, кажуть в МОЗ

Вилікувати чи не від усіх хвороб за допомогою  кількох «чудо-масажерів» обіцяють  у салоні, розташованому на вул. Крушельницької. Вартість одного такого «чуда» – понад 13 тис. грн. Утім, не зважаючи на ціну, охочих  придбати такий товар не бракує – особливо серед пенсіонерів. 


Все б нічого – одні продають, інші – купують. Утім, на своєму сайті і на інформаційних брошурах  NovuMedical  вказує, при яких хворобах і за допомогою яких  масажерів потенційні покупці можуть вилікуватись.  Приміром, один із масажерів, у вигляді комірця ТopRelax фірма  рекомендує використовувати при шийно-грудному остеохондрозі, занімінні рук, ніг, сколіозі і т.д. Пропонують оздоровитись і за допомогою масажерів для очей, для ніг тощо. Та в Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) про таку «конторку» інформації не мають. 


Нагадаємо, у Тернополі на вулиці Крушельницької працює  уже певний час  один із виставко-демонстраційних центрів NovuMedical. Це один – із дилерських центрів фірми, яка позиціонує себе як міжнародна франчайзингова мережа демонстраційних центрів в Японії, Кореї, Росії, Україні, Казахстані.  Тут проводять 25 занять із масажерами, показують, як і що працює.  Охочих відвідати заняття та придбати масажер – не бракує. «Потенційні» покупці за час занять, що проходять у нестандартній формі, готові придбати і усі пропоновані продавцями види масажерів.  Адже переконані, аби почуватись здорово, треба постійно робити масаж.  Про це ми писали у статті «Як  бавлять пенсіонерів продавці чудо-масажерів».

Відео дня

Чи ж продукція NovuMedical до виробів медичного призначення,  ми поцікавились запитом у МОЗ. 

- Відповідно до інформації про суб’єкти діяльності, щодо яких складено запит, у базі даних Ліцензійного реєстру МОЗ України відсутні відомості стосовно видачі ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики, - відповіли нам у міністерстві. 

Відтак виходить, або салон використовує обман у своїх брошурах, видаючи побутові  масажери за лікувальні, або використовує справді лікувальні прилади, які не отримали ліцензії на території України. Тож просимо правоохоронні органи перевірити законність  здійснення діяльності салону NovuMedical у Тернополі на вул. Крушельницької.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • ibragim agly

    Набирають монтажерів відео і дають ось такі тестові завдання:



    "нужно сделать цвет полоски в стакане и отражений ев стенках стакана таким же как цвет под цифрой 5 на цветовом круге"



    Цікаво, для чого б ? Не для обману ж клієнтів про pH ?



    Співпрацюють з паРашою та їх колегами. Варто перевірити їх СБУ.
  • Тетяна

    Здравствуйте. Сегодня  меня не пустили в центр на Троещине за то, что сделала замечание о не соблюдении дистанции между посетителями. Было много плотно усаженных людей в зале, где слушали лекцию. Как врач, скажите, я права или нет? Почему меня не пускают? ( пр.Маяковского, возле ун.Фестивальный).
  • Ірина

    Посетив Ваш центр в Умани получила только негативные эмоции вместо обещаных прцедур.Сотрудница Людмила (фамилию которой не пожелали назвать ни она сама , ни директор) ведет себя крайне возмутительно.Вмешавшись в частную беседу и вырвав одно слово из контекста устроила скандал. Зайдя в центр мы увидели ,что сидят люди , играет музыка и всем предлагают похлопать в ладоши, я спросила у своей знакомой по правильному ли адресу мы пришли или это собрание какойто церкви-секты. Людмила услышав слово "секта" начала кричать, что ее оскарбили и назвали сектой и стала выгонять из центра , вместо того ,чтобы объяснить суть происходящего, что это идет презентация и после нее будут проводить процедуры. Директор центра реагировать на жалобу отказался. В таких центрах должны работать добродушные и коммуникабельные люди , а не хамы с большими амбициями. (тем более , что слово секта не является оскорблением или нецензурным словом). А про пользу спортивніх массажеров всем известно. Да приносят временное облегчение за счет розслабления мышц.
  • Мария

    Тут не тільки вібрація, а й реальний масаж очей, як пальцями. І гріє дуже приємно. Не знаю, як кому, але мені конкретно цей прилад добре допомагає після роботи за комп'ютером. Вже більше року користуюся і очі тепер зовсім не втомлюються, а раніше жах як пекли. Щодо ціни, ну проте можна бути впевненим, що він не зламається, як те китайське барахло, що на пром.юа продають. Я купила і не шкодую!

keyboard_arrow_up