"Дівчата, кому потрібні гроші, ставте +": журналісти перевірили, чи можна заробити в Інтернеті

"Дівчата, кому потрібні гроші, ставте +": журналісти перевірили, чи можна заробити в Інтернеті

Літо — для когось період відпочинку, а для когось — заробітків. Так, активно заробляти гроші взялися мамусі у декреті, люди без освіти  і просто ті, хто хоче працювати без начальника, в Інтернеті. Обіцяні заробітки — від 100 до 1000 грн у день. 


Принаймні такими обіцянками просто “кишить” Фейсбук.  Чи реально стільки робити — невідомо, поки що ми не знайшли таких щасливчиків. А от часу на  запропоновану роботу можна витратити “до оскоми”.

 І так, що потрібно робити, аби почати "заробляти" гроші в Інтернеті? Для початку знайти оголошення в групах “Барахолка. Продаж....”. Переважно вони виглядають ось так: "Дівчата, кому потрібні гроші. Я заробляю онлайн і хочу з вами поділитись цією можливістю. Ставте ++ + +  у коментарі", або ж  так: “Пропоную крутий заробіток 2018. Сама заробляю і вам раджу. В день можна заробити від 700-1500 грн. Не косметика, не база, не рецепти. + + +  в повідомленнях” і так: “Пропоную роботу. Кому цікаво, пишіть в месенджер”. Про суть самої роботи можна дізнатись тільки  після того, як поставиш плюсик або ж напишеш  у приватне повідомлення. А це зазвичай — відповіді на опитування, перегляд реклами в Інтернеті, написання текстів, продажі різні, хоч автори оголошення спершу запевняють, що це не так. 

За місяць переглядів реклами — 4 грн

Так ще два роки тому спробувала у Інтернеті так підзаробити тернополянка Надія Савчук (прізвище змінене — прим. ред.).  І хоч жінка має економічну освіту,  великих грошей заробити, як і знайти в Інтернеті доступне і реальне джерело заробітку, не вдалося. 

- Перший мій досвід — це був перегляд  реклами в Інтернеті, - розповідає вона. - Скажу, що ця робота дуже втомлює та виснажує. За місяць переглядів реклами я заробила аж чотири гривні. Потім мій друг підключив до ще одніє роботи: це коли на Смартфон закачуєш програмку  і тобі так само приходить якась реклама, її треба переглядати десь до 20 секунд і можна закривати. І виходить, що постійно, коли треба чи подзвонити, чи глянути прогноз погоди, реклама постійно маячить. Вона підвисає, погано закривається і дохід за перегляд однієї реклами — 1-2 копійки. За місяць на віртуальний гаманець надійшло мені щось 11 гривень. І я видалила цю програму. Це схоже на жахливий спам, який заважає тобі жити і нормально користуватись своїм гаджетом.

Ще отримувала тернополянка викупити базу постачальників і продавати одяг через Інтернет. Однак для заробітків тернополянин повинен поставити накрутку, і ціни виходять високі. За такими у Тернополі нічого не продаси: люди купують і на секондах, і на Хмельницьких базарах.

- Найбільше, що мене зацікавило, бо хоч я і економіст, але маю задатки гуманітарія, це було написання статтей в Інтернеті, - продовжує вона. - Я зареєструвалась на кількох сайтах, де можна було заробляти рерайтом, копірайтом, перекладами.

Найзручнішим для мене був сайт “Адвего”, це російський сайт.  Українських аналогів я не знайшла.  Але хочу сказати, що така робота потребує по-перше —  глибоких знань, посидючості і знання російської мови, граматики.  Тексти російською хочуть як російські замовники, так і українські. Справді, там можна було заробити. Бувало, що кілька речень якихось рецептів я могла заробити 70 грн, 100 грн. Я спілкувалась тоді із знайомими із Росії, то вони заробляють і 1000 доларів а місяць. Але це треба цілісінький день писати, зранку до вечора. Тобто, якщо пропонують заробити,  виділючи на написання текстів, дві години в день — це все брехня. Бувало, що я 10 грн заробила за півдня, бувало 20.

Багато часу іде, за словами тернополянки на те,  щоб знайти замовника, бо охочих писати там — хоч греблю гати. Плюс — писати треба, вкладаючись у виділений тобі для цього час. Якщо не вкладаєшся, роботу не приймають. Пропав Інтернет чи відволікла дитина —  нікого не хвилює. 

Вводили циферки...до оскоми

Що ж пропонують і як саме заробляють, спробували розібратись і ми. Так, для початку із сторінки-бота у “Фейсбуці”  понаставяли “+” під добрим десятком пропозицій, пов'язаних із роботою. Відповіді були майже миттвими. 

“Реальний заробіток в інернеті...Скиньте свій емайл чи вайбер, скину сайт. Умови праці: реєструєтесь, вводите коди з картинок і за це получаєте гроші. В той час на сайті оновлюються реклами. Ви ніби продаєте свій інтернет трафік... за один код 10 центів. Сайт американський, проте зареєстуватись легко... зареєструвались пишіть...”, - відповіла нам Мар'яна із Франківська. 

І так, посилання нам скинули на ypemoney.club. Зареєструвались під вигаданим іменем, і далі, оскільки сайт англомовний, звернулись за підказками щодо подальших кроків. На питання, що робити далі, отримали відповідь: “Працюйте”. Тобто, ніяких тобі умов, заборон, настанов, відповідей на питання, коли і як можна знімати гроші. Аби зрозуміти, довелось вводити. 

Після перших 20 доларів, виявилось, що  зняти гроші можна тільки тоді, коли заробите не менше 150 доларів. На таку суму нам довелось вводити цифри понад 4 години з коротеньким перервами. Коли ж назаробляли вже 160 доларів і спробували вивести суму, виявилось, що перевести гроші на кредитку чи на будь-який інший сервіс, до роботи слід залучити 40! людей.  Це той же мережевий маркетинг. Людина, яка тебе приводить на цей сайт, є рефером, а  приведені нею люди — рефералами. І  ось згодом реферу можна не працювати, якщо приведені ним люди будуть вводити циферки, а він просто отримуватиме пасивний дохід.

Відео дня

Просто так зайти на сайт не вдається, потрапити на нього можна тільки за отриманим посиланням від рефера. На вашому акаунті на сайті також з'явиться посилання, яке ви повинні скинути для залучення іншої людини через емейл чи Viber  на цей сайт, перекинути просто у месенджер не вдається. Окрім того, за ряд порушень грозять штрафні санкції.  Тож не дивно, що дівчатка в оголошеннях не поспішають вдаватись у деталі заробітку. А чи заробляють самі?


- Я ще не знімала гроші, - пише у відповіді Ірина. - А чоловік мій знімав. Я  ще не залучила 40 рефералів.

Дівчина запевняє, що перекинути собі зароблені із американського сайту можна на нашу банківську картку без проблем, просто вказавши номер кредитки.  Чи реально так, ми поцікавились в одній із банківських установ. На що отримали відповідь, що у такому випадку потрібно було б надавати і реквізити банку. І уточнили, що банк так — точно не працює, але є онлайн-обмінники, через які можна виводити гроші.  

- Ні, пишете суто номер карточки і все -  2-3дні і гроші мають прийти, - запевняє дівчина. - Так чоловік розказує.


Купіть базу


Не менш веселими були завдання, отримані від інших авторів оголошень у відповідь на наш “плюсик”. Наприклад: “Доброго дня. Це біржове фінансове анкетування. Ви реєструєтесь і відповідаєте на анкети. За це вам гроші нараховують в особистий кабінет. А потім ви прив'язуєте карту для отримання. Цікавить?". Далі нам скинули посилання на http://biglogo.net. Тут  знову ж таки треба зареєструватись і виконувати завдання: наприклад обирати один із варіантів логотипів якоїсь фірми і відповідати на питання, чому  саме цей. Завдання також діляться за рівнем складності. Однак, аби збільшувати свої заробітки і рівень престижності свого акаунту, також треба приводити рефералів. Оплата — в рублях. 


- Працюю третій день, - відповідає нам на уточнюючі питання автор оголошення,  мамуся в декреті Надія К. -  Заробила 100 з копійками, але для виводу ще не вистачає. Потрібно, щоб ще залишилось 100.

Причому, дівчина запевняє, що вивести гроші можна без залучення рефералів. Вочевидь, ще просто не дійшла до того етапу, на якому скажуть про виведення грошей тільки після залучення рефералів. Адже суть  заробітку — така ж, як і у американського сайту, тільки завдання інші. 

Більш легким  і зрозумілим способом заробляння грошей виявились інші пропозиції на наш “плюсик”.  Приміром: “Бажаєте заробляти на написанні рецептів? Для цього необхідно не багато, зареєструватися на декількох сайтах і просто описати будь-який свій рецепт з фото. На кожному сайті можна отримати МІНІМУМ 20-30 грн тільки за один рецепт. А якщо цей рецепт скинути одразу на декілька сайтів? Отримаєте чималі кошти. Сайтів всього 5, дійсно перевірених. Ціна за сайти 50 гривень. Тобто 1 сайт 10 грн. Рецепти можна брати не лише свої, а і для цього є інтернет, книги, газети, журнали. Хочете спробувати? ”

Схожі відповіді ми отримали і від інших “мам в декреті, студентів і просто охочих заробляти”. Вони пропонують придбати бази якихось сайтів у кількості 5-10 штук, де можна заробляти гроші, ссортуючи картинки, відповідаючи  на питання та виконуючи інші нехитрі дії, за 20-100 грн. Однак, вочевидь, самі не хочуть так заробляти, а просто перепродують придбані “дорогоцінні” бази. 

Заробляють на перепродажах 


Про те, що ви можете заробляти, просто торгуючи програмами, говорять і самі дівчата.  Наприклад: “Хочу запропонувати вашій увазі самий прибутковий заробіток в інтернеті 2018 року. В день реально можна заробляти до 1000 грн. Існує дуже крута, закрита програмка ( реєстрація доступна тільки за запрошенням), завдяки якому ви почнете заробляти вже за кілька годин. У цій програмі надані послуги накрутки взагалі всього, що тільки можна знайти в Інстаграмі (лайки, підписники, статистика, коментарі, перегляди відео історій і навіть глядачі в прямому ефірі). Заробляти можна двома способами: розкручувати акаунти інстаграм або продавати програму зацікавленим...Ваші вкладення повернуться вам уже в перший день. А в тиждень ви будете мати до 3000 ”.



У тій же переписці жінки вказують,  що ціни на розкрутку -  дуже низькі. У програмі 1000 підписників коштує лише 15 грн. Однак  своїм клієнтам  можна ставити свою ціну, наприклад 100 грн, тоді чистими можна отримати 85 грн за одне замовлення.

 На наше ж уточнююче запитання, як же заробляти за допомогою цієї програми, відповіли:
- Дивіться, ви купуєтe програмку. Потім продаєтe  її так, як я, - пише мамуся у декреті з Чернігівської області Наталя К. - Гроші вам ідуть на карту. Цe зараз рeальний заробіток. Я вчора заробила 500 грн.

На повторне уточнююче питання щодо того, як же  заробляти гроші за допомогою програми: “Ви скидаєтe у групи оголошeння так як я....Люди вам ставлять + і хто хочe той купує”. Виходить, що в більшості ці “продавці” поняття не мають, як працюють ці “круті, закриті програми”.  І просто відбивають свої гроші, розміщуючи у “Фейсбуці” аналогічні обіцянки швидкого і легкого заробітку. 

- А також до програмки в "Інстаграм" входить в подарунок ще одна програмка, якої ще ніхто не має, - пише інша продавчина програми, Юлія Х. З Дніпропетровщини. -  Новинка 2018. Ви її просто встановлюєте на комп'ютер або ноутбук, реєструєтесь, і вам приходять кошти. Чим більше сидите, тим більше грошей!


До слова, ми таки купили  цю програму. Фахівці кажуть, що реальної користі з неї - ніякої. Адже  професіонали не користуються будь-якими безкоштовними або платними інструментами по накрутці підписників, лайків, репостів. І загалом цей шлях веде лишень до блокування сторінок.

Що ми купили та чи могли б заробити на американському сайті — відповідь фахівця


Коментар
Руслан Савчишин, директор та засновник компанії MagneticOne:
Щодо програми для накрутки в “Інстаграмі”. Будь-які спроби накрутки — це по-перше — не етично, друге - це тимчасове рішення, рано чи пізно накрутки за допомогою таких програм можна визначити і, відповідно, забрати результат, отриманий завдяки їм. Тобто, якщо це голоси — то голоси, якщо лайки — то лайки та ін. Тому не варто цим користуватися. І наступне, ця людина або компанія, що користується такою програмою, вони ж самі себе фактично обманюють. Механізми, які пропонуються, над ними перманентно працюють і досліджують, тому будь-яка така річ — це ризик втратити те, що уже чесно зроблено. 

Щодо сайту ypemoney.club, де слід було вводити цифри, коди. Загалом, з допомогою введення цих кодів сайти захищаються від штучноє реєстрації, від того, щоб реєструвався бот, програма, бо тільки людина може розрізнити або цифри, коди, букви, або вибрати картинки, на яких намальовано авто ич щось інше. Все це врешті-решт зводиться до обману автоматичних систем. Беручи участь в цьому усьому,  людина стає учасником великого обману.


Будь-які схеми, там де є “залучи” і “швидкі гроші” - все це обман, це треба прийняти для себе і не дивитися на такі речі, не витрачати часу. Бо є якісь інновації в Інтернеті, а є от якісь такі речі, де на якомусь етапі буде обман. Однак  багато людей сьогодні насправді не зовсім розуміють, як працюють в Інтернеті  і виникають такі ситуації, що одні починають запрошувати інших на якусь штуку. А такі штуки на сьогодні направлені на  всі особливості нашого характеру — на якісь слабинки, на інтереси.... Інтернет на сьогодні повний цього, і, на жаль, цього буде більшати. Єдиний спосіб протистояти — давати освіту в цій галузі, проводити семінари
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Читач13

    Дуже хороша підбірка сайтів для заробітку і можливості вивести на карту. На жаль, не так багато сервісів і бірж виплачують в гривнях.

    Хочу дополвнити цю статтю чудовим постом: https://valerchik.top/sposoby-zarobitku/zarobitok-v-interneti-z-vyvodom-na-kartu/, із якого дізнався, ТОП-12 сайтів для заробітку з виведенням на карту; Які ще робочі схеми можна використовувати для заробітку грошей на картку?

  • Сагуша

    нас шестеро живуть в одній кімнаті. Нам би дуже хотілося мати теплий притулок, нехай навіть трохи простіше. Ми з дітьми сподіваємось на добрих людей. 5457 0850 0013 6786
  • Тарас Цьомик Михайлович Цьомик

    лохотрони для лінивих. я в інтернеті 10 років - заробляю 1000 рублів в 2-3 місяці. тепер шукаю роботу в реалі. кліки лайки хіба ще через 10 років буду дідом і по 1- грн буде лайк. долар буде по сто.  Висновок - заробіток в інтернеті для програмістів. всі решта - лохи/, в тому числі і я
  • Александр Коток

    Зарабатываю в сети через партнерскую программу Глобал 24. Рефералы активно пользуются приложением и доход идет хороший. За каждое скачивание получаю 1грн плюс с реферала идет с каждой оплаты процент.

keyboard_arrow_up