На 15 Квітня рейдерське захоплення, скаржиться тернополянин. Колектори кажуть, що забирають за борги

На 15 Квітня рейдерське захоплення, скаржиться тернополянин. Колектори кажуть, що забирають за борги
  • - У мене незаконно захопили приміщення, власником якої є із 97-го року, - поскаржився у редакцію тернополянин Петро Шило, власник ТОВ "Арка, що на вул. 15 Квітня, 9.
  • За словами чоловіка, 13 червня о 10.00 у приміщенні увірвалися накачані чоловіки та сказали, що це – їхня власність. Натомість тернополянин наполягає, що дана нерухомість є його власністю ще з 97-го року.
  • Колектори інакшої думки.

Право власності із 97-го року

- У мене тут стоматологія, я ще здаю частину приміщення в оренду. У 2006-му році мій товариш взяв кредит, я виступив поручителем. Він спився, кредит не виплачував. У 2010-му році було рішення суду. Сума боргу становить 620 тисяч гривень. Але справа досі перебуває у суді, на майно накладений арешт. Завтра має бути засідання, а тут увірвалися, не попередили. Колекторська фірма "КЕЙ-КОЛЕКТ" викупила банківський борг. На початку травня я зустрічався із представником фірми у Тернополі. До 1 липня мав відшкодувати борг. Сума все-таки немала. Немає ніякого виконавчого провадження. Вони б мали робити оцінку майна, а потім продавати його. Я собі спокійно жив, а тут невідомі особи налетіли. 

Пан Петро показує реєстраційне посвідчення на об’єкт нерухомого майна, загальна площа якого 169,30 кв.м. ТОВ "Арка" володіє ним із 30 вересня 1997 року.

Відео дня

- Ніякий нотаріус не міг оформити право власності, якщо на майно накладений арешт. Я домовився з колекторами про відтермінування боргу, і тут таке… Зараз їде мій адвокат зі Львова, будем розбиратися.

"Він не виплачував кошти"

На місці події побувала і журналістка "20 хвилин". Працівники ТОВ "КЕЙТ-КОЛЕКТ" спочатку поводилися досить агресивно.

- Попробуйте тільки зайти всередину, - сказав один із кремезних молодиків з масивними татуюваннями.

Але згодом таки погодився говорити.

- Ситуація наступна: чоловік взяв кредит – півмільйона гривень. Гроші не виплачував. – Порахуйте, скільки часу минуло, а  він незаконно здає в оренду приміщення стоматологічній клініці, ще іншій клініці. І ці люди також постраждали. Чоловік не виплачував кошти, банк по договору передав суму боргу компанії ТОВ "КЕЙТ-КОЛЕКТ". Півроку представники спілкувалися з чоловіком, одні обіцянки. Тому компанія переоформила на себе право власності на приміщення. Відповідно, цей чоловік нікому нічого не винен уже, а приміщення йому "списали" за борги. От і все.

Представник фірми "КЕЙТ-КОЛЕКТ" показав журналістці витяг із Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності. До слова, директор ТОВ "Арки" Петро Шило переконує, що документ фіктивний, мовляв, "його підробили, перевіряв".

Ми перевірили документ у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. За введеними параметрами знайдено документ Витяг з номером 169852442, який було сформовано 10.06.2019 12:07:57. Цікаво, що державний реєстратор майна – Сергій Іванісік з Білобожницької сільської ради Чортківського району (!).

ТОВ "КЕЙТ-КОЛЕКТ", ЄДРПОУ 37825968, зареєстроване за адресою: м.Київ, ВУЛИЦЯ ІОАННА ПАВЛА ІІ, будинок 4/6, КОРПУС "В", ПОВЕРХ 4, КАБІНЕТ 402.

Наразі на місці працює слідча група. Очікуємо на коментар поліції.

Крім того, журналісти "20 хвилин" перевіряють актуальну інформацію про об’єкт нерухомого майна та право власності на нього. Ми також з'ясовуємо юридичні аспекти даної справи. Більше читайте згодом.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Богдан Дестринський

    Хитрожопого бика з 90х поставили на місце в стойло, таких в Тернополі куча підприємців які найобують і потім годують обіцянками

    Суди і т.д. Недієздатні,бо сидять там хапуги,яких вже пора під землю зарити
  • David Starr

    Борги потрібно віддавати і 90-ті тут ні до чого..
  • Urij Medved

    Тільки я прочитав назву фірми як ГЕЙ-колект?
  • Дохват Міша

    Скільки їх там власників щось забагато, і де поліція
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up