Ймовірний голова ОДА Ігор Сопель – мільйонер, але з боргами. Ексклюзив «20 хвилин»

Ймовірний голова ОДА Ігор Сопель – мільйонер, але з боргами. Ексклюзив «20 хвилин»

Призначення нового голови Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля викликало жваве обговорення серед жителів регіону. 9 жовтня на Урядовому порталі з’явилася інформація про призначення керівників обласних та районних державних адміністрацій. Серед них – і голови Тернопільської ОДА –  Сопеля Ігоря Михайловича. Кабмін цю пропозицію підтримав. За його поданням, кандидатуру затверджує президент. По-суті, пан Сопель наразі чекає лише на офіційне призначення.

Підприємець із Хоросткова

Ігор Сопель брав участь у парламентських виборах-2019 від мажоритарного округу №166. Але його обійшов опонент Микола Люшняк.

Уже майже голова ОДА – Ігор Сопель – родом із Хоросткова Гусятинського району. У минулому був учасником музичного гурту. Закінчив Тернопільський національний технічний університет, інженер-механік.

Відео дня

Працював на Хоростківському цукровому заводі слюсарем КВПіА, після чого обійняв посаду - інженер ТЕЦ, загалом пропрацював на підприємстві 13 років. У 2003 році розпочав підприємницьку діяльність.

З 2010 р. – керівник Хоростківського регіонального структурного підрозділу ТОВ «Агробізнес». Підрозділ обслуговує три райони Тернопільської області (Гусятинський,Теребовлянський та Чортківський). Підприємство є одним із лідерів в Україні з виробництва хлібобулочної продукції. У 2010-2015 роках був депутататом Хоростківської міської ради. З 2017 р. – керівник федерації футболу у м.Хоростків.

Фізична особа-підприємець Ігор Сопель займається торгівлею в неспеціалізованих магазинах, переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Дані про це знаходимо на офіційному ресурсі - https://youcontrol.com.ua.

Крім того, є ще роздрібна торгівля залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

Доходи і майно

Судячи з декларації, підприємницька діяльність йде досить непоганими темпами. За даними 2018-го року, від свого бізнесу Ігор Сопель отримав 965 000 грн, тобто майже мільйон. Заробітна плата за основним місцем роботи в ТОВ «Агробізнес» - 44 676 грн. Страхові виплати – 5 562 грн.

Крім того, у декларації вказані ще й інші грошові активи – готівкові кошти – 350 000 грн, 7 000 доларів та 6 500 Євро.

Щодо майна, Ігор Сопель має 50% власності на квартиру у Хоросткові – площа 68,2 кв.м. У його власності – магазин і МАФ. А от дружина – Ольга Сопель має право власності на частку у гуртожитку, площею 171,9 кв. м. (!). А ще задекларований житловий будинок на Гусятинщині, щоправда право власноті має третя особа.

Їздить хоростківський підприємець на TOYOTA СAMRY, 2014 року випуску. А от на  https://youcontrol.com.ua йдеться про два транспортні засоби (!).

На офіційному порталі Державної фіскальної служби також знайшли дані про те, що в Ігоря Сопеля є податковий борг (!). На https://youcontrol.com.ua це також вказано, станом на 8 жовтня поточного року.

Мають родину серед кварталівців?

Сім’я. Як писав сам Ігор Сопель, висунувши свою кандидатуру в народні депутати, «Я сповідую такі моральні цінності - віру, надію, любов, повагу до рідної землі, родини, народу, Батьківщини. Для мне важливими є сім'я, робота, діти, дім — це все основні вектори, на яких сконцентрований шлях власного життя».

Дружина – Ольга Сопель, до речі, є депутатом Хоростківської ОТГ. Основне місце роботи – ТОВ «Агробізнес». А ще вона є керівником громадської організації «Батьківська допомога».

Із власних джерел «20 хвилин» стало відомо, що дружина пана Сопеля нібито має родинні зв’язки із кимось із кварталівців. Наразі нам не вдалося зв’язатися із самим Ігорем Сопелем, аби уточнити всі деталі. Але аналізуючи сторінки подружжя Сопелів у соцмережах, очевидно, що родина часто буває на виступах «95-го Кварталу». Дуже багато світлин і з нинішнім президентом ще задовго до передвиборчої кампанії.

Політичні вподобання

Відколи Зеленський висунув свою кандидатуру на пост президента, Ігор Сопель активно підтримував його і команду Зе. Про це говорять і народні депутати від Тернопільщии. Вони ж запевняють, що Ігор Сопель – гідний бути головою ОДА і вірять в нього.

Нинішній прихильник команди Зе Ігор Сопель у 2015-му році йшов у депутати в Хоростківську міську раду від політичної партії «Громадянська позиція».

А на місцевих виборах до Хоростківської ОТГ вже у 2017-му році Ігор Сопель як і його дружина Ольга Сопель були першими у списках кандидатів від «Народного фронту».

Ці дані є у вільному доступі на сайті ЦВК

Чекають на офіційне призначення

В обласній державній адміністрації інформацію про підтримання кандидатури Ігоря Сопеля на посаду голови ОДА, кажуть, дізналися зі ЗМІ. Наразі вони ніяких офіційних розпоряджень від офісу Президента України не отримували.

Тим часом, продовжує виконувати обов’язки голови ОДА – заступник колишнього голови Степана Барни – Іван Крисак.

До слова, про призначення нового голови Ігоря Сопеля стало відомо 9 жовтня. Якраз у День народження Степана Барни. Тернополяни іронізують: «Такий-от подарунок».

 

Що думають народні депутати з Тернопільщини про Ігоря Сопеля

 

Ігор ВАСИЛІВ:

- Я про нього нічого поганого не знаю. Спілкувався кілька разів, Ігор склав приємне враження. Говорить чітко, конструктивно, розуміється на ситуації. Мені байдуже, з якої людина партії, я намагаюся оцінювати усіх об’єктивно. Побачимо, як він буде працювати. Тоді можна буде щось сказати. Особисто я переконаний, що серед усіх кандидатів, які розглядали на цю посаду, Ігор Сопель – не є зло.

Наразі перед новим головою стоятиме багато завдань, перш за все, - медична та освітня сфери, є багато кадрових питань. Якщо буде потрібно, я готовий допомагати, ділитися досвідом із того, у чому добре розуміюся. У комітеті інфраструктури готовий повністю підтримувати питання, що будуть представлені новим головою ОДА.

 

Володимир ГЕВКО:

- Ця людина багато зробила для команди Зеленського. За той час, що знайомий із Ігорем Сопелем особисто, можу сказати лише добрі слова. Думаю, у нього все вийде.

 

Людмила МАРЧЕНКО:

- МИ підтримали цю кандидатуру з-поміж усіх. Він – успішний підприємець, який вміє організувати роботу та людей. Він знає область, готовий працювати. По результату життєвого досвіду зрозуміло, що в нього достатньо мудрості, щоб приймати виважені рішення. Ще не вітали, але привітаємо. А далі буде видно по результатах роботи.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Герасимчук Ростислав

    Іраїда Гаврилюк-Мацюк reply Герасимчук Ростислав

    дурний пост...

    Герасимчук Ростислав reply Іраїда Гаврилюк-Мацюк

  • Марина

    То де ж ексклюзив? Все це ще вдень написали тут https://terminovo.te.ua/news/16926/

    Наталия Бурлаку reply Марина

    У нас є те, чого нема на тому сайті. Тут є розмова з живими людьми і факти, яких у тому джерелі немає. Це не копіпаст! Тому так, це наш ексклюзив.
  • Марина

    То де ж ексклюзив? Все це ще вдень написали тут https://terminovo.te.ua/news/16926/

  • Boris Grom

    думаю  пора  вводити  закон  про  відповідальність .як  у  Білорусіі  .не  справився  в  тюрму.  Однозначно  .у  владу  приходили  б  люди  .які   знали  своі  можливості   і  бачили  майбутне .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up