Розбій на дорозі поблизу Тернополя: «Мене били по голові ногами та погрожували спалити хату»

Розбій на дорозі поблизу Тернополя: «Мене били по голові ногами та погрожували спалити хату»

Житель села Романівка пан Любомир став жертвою жорстокого побиття прямо на дорозі. І це після того, як він потрапив у ДТП. Чому і хто бив чоловіка, що на це каже поліція, з’ясовували «20 хвилин».

Це трапилося ще три тижні тому. Але наслідки жорстокого побиття досі дають про себе знати. Рідні 42-річного Любомира Р. із села Романівка, що в Тернопільському районі, звернулися за допомогою до журналістів редакції, адже, кажуть, не можуть добитися справедливого розслідування справи. 7 вересня чоловік потрапив у ДТП, після чого, за словами родичів, його ледь не забили просто на дорозі.

- Такого свавілля ще не було! Нелюди! Чи обкурені, чи п’яні, чи просто дурні – вони скакали по ньому, били в обличчя, розбивали скло на голові. Вони могли його вбити! – обурюється пані Олександра, родичка чоловіка.

Відео дня

«Копали, стрибали та знущалися»

Як вона розповіла журналістці, аварія трапилася близько 22.00 поблизу села Ступки, на перехресті напроти заправки ANP.

- За кермом автомобіля «Мерседес» (сірий металік, на польських номерах), що є винуватцем ДТП, була дівчина. Вона на шаленій швидкості виїхала на смугу зустрічного руху та здійснила зіткнення з іншим авто «Мерседес А 140» чорного кольору. Удар був не дуже сильний. А от наслідки аварії – просто неймовірні! Ці особи, які були в авто, що виїхав на зустрічну, вирішили приховати ДТП, вони жорстоко побили та покалічили водія іншого транспортного засобу. Вони знущалися з нього, копали – зламані ребра, розбита голова, садна по всьому тілі, - розповідає вона.

За словами співрозмовниці, після ДТП до тих незнайомців під’їхала ще одна машина. Як каже жінка, ті знайомі говорили, як треба переставити автомобіль, щоб винуватцем вийшов сам водій «Мерседесу А 140».

- Вони інсценізували причину та себе «потерпілих», - продовжує вона. – Від 10-ої години вечора до майже першої ночі ті нелюди товкли чоловіка на дорозі, і ніхто не прийшов йому на допомогу. Поруч заправка, там є люди. Але чомусь вони нічого не чули і не бачили! Повз те місце проїжджало не одне авто. І ніхто не зупинився! Просто лякає людська байдужість!

«Змусили показати, де живе»

 Після опівночі, продовжує пані Олександра, «рішали» забрали чоловіка у своє машину та сказали показувати, де той живе.

- Вони наказали йому говорити адресу. Додому поїхали, аби потім мати можливість вимагати кошти під погрозами розправи. Коли дружина побачила побитого чоловіка, вона викликала швидку та поліцію. Любомир написав заяву про побиття, - каже співрозмовниця.

Жінка обурюється через те, як проводять розслідування у даній справі. Каже, що з часу звернення потерпілого минуло вже три тижні. Але нічого про осіб-нападників родина не знає, у чоловіка, за розповіддю близьких, досі не взяли свідчення, натомість за цей час змінилися уже троє слідчих.

- Просто бардак! Передають документи від одного до іншого, той на курсах, той ще десь! Родина постійно у страху, люди бояться лягати спати. А тут така бездіяльність правоохоронців! Ми написали скарги на районне управління поліції в ГУНП, в обласну та Генеральну прокуратуру та Міністерство внутрішніх справ, - наголошує вона. – Ми будемо залучати всіх, аби справу розкрили, а винних покарали.

«Погрожували спалити хату»

Нам вдалося поспілкуватися із самим потерпілим. Пан Любомир каже, що навіть не думав, що такі ситуації можливі. Рани після побиття ще не загоїлися та дають про себе знати.

- Я згадую це все, наче страшний сон, - каже він. – Машина їхала прямо на мене, я спробував вивернути на зустрічну, але уникнути зіткнення не вдалося. У самій аварії ніхто не постраждав, матеріальні збитки. Під часу удару в салоні спрацювала подушка безпеки. Поки прийшов до тями, до машини підійшли якісь люди і почали мене бити. Чув жіночі та чоловічі голоси, здається, було три чоловіки та дві жінки. Після того, як побили, усього в крові запхали у своє авто та повезли додому. Я не давав номер дружини. Бо вона була сама вдома, боявся за її життя. У моєму телефоні вони знайшли номер до сусіда, обдурили його, що нібито мої друзі та допомагають мені після аварії. Дружина потім викликала поліцію. У мене була сильно побита голова. Вони ж сказали: якщо не дам гроші на ремонт їхнього авто, то спалять мою хату, - говорить пан Любомир.

Чоловік у вечір побиття написав заяву у поліцію. Після того, каже, він пройшов судмедекспертизу. Сам факт ДТП, за його словами, «копи» не зафіксували. Його автомобіля, що був аж до ранку 8 вересня на тому перехресті, де все трапилося, ніхто не забирав. Його і після того не вилучили, розбитий транспортний засіб – удома. Чоловік думає, за які кошти мусить ремонтувати його.

- Ми могли нормально все з’ясувати. Я просив їх викликати поліцію, був би зафіксований факт, можна було отримати виплати по страхуванню. А так треба самому ремонтувати. Я вже купив б/у запчастини, буду сам робити, - каже пан Любомир.

Він також зауважив, що досі в поліції не можуть його нормально допитати.

- Вони постійно переносять зустріч. А я боюся за свою сім’ю, - наголошує чоловік.

«Бачив, але не думав, що б’ють»

Щоб дізнатися про ситуацію більше, журналістка побувала також на автозаправці ANP, поблизу якої все трапилося. Працівник, який був на зміні того вечора, каже, що пам’ятає потерпілого. Той періодично тут купує пальне. Однак удару автомобілів, каже, не чув. А, може, боїться казати, що чув?

- Може, був удар, а може, і ні. Не можу сказати. Я був у приміщенні. Звідти недобре чути. Хоча люди, які живуть недалеко, казали, що чули удар, - розповідає він. – Уже десь біля 23.00 бачив автомобілі на узбіччі, довкола нього туди-сюди ходили якісь люди. Але криків не чув, бачив машини, але не думав, що там когось б’ють. Дві жінки, віком до 30 років, ще забігали на заправку в туалет.

Потім приїжджала поліція. А зранку, зауважує співрозмовник, він побачив бампер на дорозі й те, що авто, яке залишилось поблизу заправки, розбите.

Чоловік, якого побили, заїжджав на заправку після того вечора, говорить працівник.

- Він розказував, що трапилося. Але я мало знаю. Тут часто зупиняються якісь авто, то не моя справа. Як били – не бачив, - продовжує він.

На заправці є камери  спостереження. Та чи охоплюють вони радіус, де все, відбувалося, ми не знаємо. Працівник заправки говорить, що навряд. Однак такі питання тут повинна ставити поліція. А, до слова, ми кілька разів перепитали працівника заправки, чи брали у нього свідчення про ситуацію, що трапилася. Він сказав: «Ні. Ніхто не приходив, нічого не питали».

«Осіб встановили, чекають на експертизу»

За фактом побиття чоловіка відкрили кримінальне провадження, розповів «RIA плюс» начальник відділу комунікації ГУНП в області Сергій Крета.

- Був конфлікт на дорозі. Осіб, які побили водія, встановили. Це – двоє чоловіків. За їх словами, заявник є винуватцем ДТП. Кажуть, що він був у нетверезому стані за кермом, просив не викликати поліцію. А коли ті сказали, що йому доведеться заплатити за ремонт авто, між ними зав’язався конфлікт. Вони його побили. Але потім самі ж завезли додому та дзвонили до медиків.

Чоловік написав заяву в поліцію.

- Ми встановлюємо осіб, із якими потерпілий був у той вечір до аварії. Вони підтвердили, що він вживав алкоголь. Але сам факт ДТП не зафіксований. Потерпілих в аварії немає, лише матеріальні збитки. За фактом нанесення ушкоджень відкрили кримінальне провадження за ч. 1 «Умисне легке тілесне ушкодження». Очікуємо на висновки судмедекспертів. Залежно від них, і буде надана кваліфікація справі.

Втім, потерпілий Любомир каже, що алкоголю в той вечір не пив.

- Я нічого не вживав. У мене в машині були трилітрові банки із самогоном, я віз його робітникам, які роблять гараж вдома. Коли на мене накинулися ті незнайомці, вони били мені банки на голові. Є порізи від скла, - наголошує він.

Рідні пана Любомира шукають свідків нічної аварії на цьому шляху та того, що відбувалося далі. На жаль, журналістам не вдалося знайти інших учасників конфлікту. Ми готові опублікувати їх коментарі з приводу події у наступних випусках газети чи на сайті «20 хвилин».

Редакція стежитиме за розвитком цієї справи і надалі.

 

ДОВІДКА
Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

1. Умисне легке тілесне ушкодження -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Петро

    Поліція нічого не робить, потрібно Сашка гнати уже
  • Надежда Дисарь

    .
  • Армии

    Стільки часу пройшло,що вже не докажеш хто винний,а хто ні
  • Армии

    Стільки часу пройшло,що вже не докажеш хто винний,а хто ні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? Від читача 13:57 English builds regions. У Тернополі запускають безкоштовні курси англійської для переселенців 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up