Судові справи за "п'янку", вимагання і хуліганство та чималі статки. Знайомтесь, хочуть у мери Тернополя

Судові справи за "п'янку", вимагання і хуліганство та чималі статки. Знайомтесь, хочуть у мери Тернополя

Ми проаналізували статки та біографії претендентів на посаду міського голови. Чим багаті та що відомо про кожного з них, чим відзначилися у минулому та за що їх критикують? Усе, що знайшли про кожного кандидата у відкритих офіційних джерелах - аналізуйте і приймайте рішення. 

Вибори-вибори… Імена дев'яти кандидатів на посаду міського голови озвучені. Усі вони офіційно розпочали передвиборчу боротьбу. Журналісти "20 хвилин" проаналізували відомості про кожного з кандидатів.

Далі – у алфавітному порядку.

Відео дня

Леонід Бицюра, 43 р.

Кандидат від ВО "Батьківщина". Донедавна був однопартійцем Сергія Надала. Від жовтня 2006 — заступник міського голови — керуючий справами виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Від грудня 2010 — заступник міського голови Тернополя. Від квітня 2014 до серпня 2015 — заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

З листопада 2015 — заступник міського голови Тернополя з питань діяльності виконавчих органів ради.

Леонід Бицюра заявив про рішучі наміри та готовність очолити міську раду. Так, наприкінці вересня він повідомив про вихід із партії "Свобода", у якій був понад 15 років. Леоніда Бицюру знаємо з ряду реалізованих ініціатив у культурному та соціальному напрямку. 

Декларація:

Має сина та доньку. Згідно з декларацію, яку подав у травні поточного року, квартира, площею 54,3 квадратних метра у Тернополі, перебуває у спільній власності. Задекларований також будинок, площею 85 квадратів у місті Угнів Сокальського району на Львівщині, він належить дружині. Також у її власності – дві земельних ділянки в Угневі.

Відомості про транспортні засоби відсутні. Зарплата за основним місцем роботи склала 632 887 грн. Грошові активи – 400 000 грн. Є керівником ряду громадських організацій – "ТЕРНОПІЛЬСЬКА КІНОКОМІСІЯ", Благодійний фонд "Єднання поколінь", Громадська спілка Асоціація кінокомісій України і т. д.

Віктор Гевко, 35 р.

Кандидат від партії "Слуга Народу". Український комічний актор, сценарист, капітан команди КВН «V.I.P.», триразовий переможець шоу «Розсміши коміка», автор та актор скетч-шоу «Країна У», учасник проекту «Студії 95 квартал», «Бійцівський клуб». Працював начальником відділу маркетингу ТРЦ «Подоляни». Є власником і директором туристичної компанії «Фантастік Тревел».

У 2015 році балотувався до Тернопільської обласної ради від партії "Європейська солідарність", а в 2019 році був довіреною особою кандидата в президенти - Зеленського. Брат Віктора Гевка - Володимир – у 2019 році став нардепом від "Слуги Народу" по мажоритарному округу на Тернопільщині. Віктор Гевко одружений, має сина.

Фінанси:

У відкритих даних про майно і статки Віктора Гевка немає. На весільних порталах знаходимо оголошення ведучого, де він пише, що весело та цікаво проведе ваш день, винагорода – від 25 000 грн.

Олександр Кравчук, 45 р.

Кандидат від партії "Опозиційна платформа – За життя".

Пан Кравчук – один із тих українців, які вважають, що кожна людина має право розмовляти тою мовою, яка їй близька та зрозуміла.

- Я за те, щоб усе було вільно та демократично. Ми навіть можемо у четвертій школі, приміром, запровадити ті ж самі уроки польської та російської мови, - говорить він.

Судові справи:

За освітою – бухгалтер. Керівник малого ПП "Нутрія", яке займається добуванням піску, гравію, глин і каоліну. У 2017-му році було рішення Господарського суду про стягнення з ПП "Нутрія" втрат сільськогосподарського виробництва при зміненні цільового призначення земель, йдеться у youcontrol.

Сергій Надал, 45 р.

Кандидат від ВО "Свобода", чинний мер Тернополя.

Працювати почав від 1989 у віці 14 років на Тернопільському бавовняному комбінаті. У 1994-2005 роках працював у Державній податковій інспекції у м. Тернополі. З квітня по липень 2010 року  — начальник Старокостянтинівської ОДПІ Хмельницької області. З липня по листопад 2010 — робота в Тернопільській обласній організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода».15 березня 2009 обраний депутатом Тернопільської обласної ради (фракція ВО «Свобода").

У кріслі міського голови перебуває вже 2 каденції, з 2010 року. За цей час Сергій Надал потрапляв у різні скандали, зокрема, щодо забудови парків та "зелених зон". Останнім часом активно виступає проти посилення карантинних норм у місті через стрімке поширення коронавірусу. Сам перехворів на цю недугу. 

Декларація:

Одружений, має доньку.

Має у спільній власності квартиру, площею 58,70 кв. м, ще одну квартиру, площею 61,20 кв. м, а також 50% власності на будинок у Байківцях, площа якого 399,10 кв. м. У спільній власності – і земельні ділянки.

За основним місцем роботи Сергій Надал заробив майже мільйон – 998 084 грн.

Грошові активи у діючого міського голови: кошти, розміщені на банківських рахунках - 94 280 грн, 2 258 доларів та 1 324 євро, у готівці – 250 000 грн, 12 000 доларів, 15 000 євро. Немалі статки і в дружини пана Надала. У 2019 році вона отримала 1 401 094 грн. Також в Олени Надал є заощадження в готівці: 400 000 грн, 45 000 доларів та 25 000 євро. Ще 650 000 грн дружина очільника міста позичила третім особам.

Віктор Овчарук, 46 р.

Кандидат від партії "Європейська Солідарність", колишній лікар.

8 грудня 2015 року на першій сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання обраний головою ради. За Віктора Овчарука проголосувало 44 депутати (17 проголосувало за Олега Сиротюка, троє не проголосувало за жодного).

Одружений, має двох синів.

Суди:

Віктор Овчарук "засвітився" у скандалі, а в суді розглядали справу за керування автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Сам він коментував: "Алкоголю не вживав, пив валеріанку". Адміністративне провадження закрили у зв'язку з відсутністю в його діях складу правопорушення.

Декларація:

На дружину оформлена квартира у Тернополі, площею 87 кв. м, та земельна ділянка у Великому Глибочку. У власності дружини також авто – SKODA ОCTAVIA, 2011 року випуску.

Заробітна плата за основним місцем роботи – 802 975 грн та за сумісництвом – 10 645 грн.

Задекларовані грошові активи: у готівці – 15 000 доларів та 13 000 – у дружини, 10 000 євро – у Віктора Овчарука та 14 500 євро – у дружини, 103 000 – у нього і 32 000 – у дружини.

Іван Сороколіт, 43 р.

Кандидат від партії "Сила людей", підприємець, політик.

Упродовж 2006-2010 років був головою Тернопільської обласної організації "Громадянської партії ПОРА", балотувався від неї на парламентських виборах 2006 року, однак не був обраний. Згодом партія висунула Сороколіта на місцевих виборах 2010 року, тоді він став депутатом Тернопільської міської ради.

Перебував у партії ВО "Свобода" до 2017 року, поки його звідти не виключили. На початку 2018 року у Сороколіта відібрали депутатський мандат.

На позачергових парламентських виборах 2019 року балотувався по 163 округу (Тернопіль) від партії "Сила людей", до Ради не потрапив.

З лютого 2000 року є ФОПом, серед його видів діяльності - надання в оренду офісного устаткування, друк, роздрібна торгівля, діяльність ресторанів, консультування з питань інформатизації та інше.

Був учасником судових спорів, зокрема, щодо забезпечення реалізації статусу депутата.

Декларація:

Згідно з декларацією, опублікованою у липні 2019 р., має у власності квартиру у Тернополі, площею 164 кв. м, та земельну ділянку у Гусятинському районі.

Дохід від заняття підприємницькою діяльністю – 701 000 грн, ще 394 269 заробила дружина. Задекларував у готівці – 27 100 доларів та 240 000 грн. При цьому, на своїй сторінці у Фейсбук партія "Сила людей" повідомляла про збір коштів серед тернополян на свою передвиборчу кампанію. 

Олексій Станько, 32 р.

Кандидат від Громадянського руху "Хвиля". Називає себе "народним мером Тернополя".

Одружений, виховує сина.

Займається підприємницькою діяльністю, зокрема монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

Крім того, Олексій Станько є керівником тернопільського осередку ГО "Ідея Нації". «Головною метою громадської організації «Ідея нації» є побудова соборної Української держави, яка об’єднає всі українські етнічні землі та українців на поселеннях і забезпечить всебічний розвиток українській нації як повноправному господарю на своїй землі, дарованій Богом», йдеться у програмі ГО. 

Даних щодо заробітків Олексія Станька у відкритих джерелах немає. 

Судові справи:

У 2018 році був затриманий поліцією через звинувачення у вимаганні коштів в місцевих підприємців в обмін на "недоторканість" їхнього бізнесу. Сам він коментує: всі звинувачення та арешт – помста за громадянську позицію.  

Згідно з даними youcontrol, на 29 жовтня у міськрайонному суді призначене засідання у справі про вимагання.

Ігор Сцібайло, 41 р.

Самовисуванець, активіст руху "Варта".

На місцевих виборах 2010 року безуспішно балотувався до Тернопільської міської ради від “Всеукраїнської партії духовності та патріотизму”. Пан Сцібайло є засновником та керівником благодійного фонду допомоги молоді та сприяння її професійному розвитку “Наше майбутнє” та громадської організації “Асоціація захисту прав і свобод молоді “Дружба”.

Судові справи:

Цікаво, що у 2019-му була судова справа, де пана Сцібайла хотіли притягнути до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство, свідчать дані youcontrol. Згодом її закрили у зв'язку із закінченням строків розгляду.  А у червні 2020 року проти нього відкрили справу за розпивання алкогольних напоїв та перебування у п'яному вигляді у громадському місці. Однак постановою суду протокол повернули Борщівському відділенню поліції Чортківського відділу поліції для належного оформлення.

Ірина Яремчук, 29 р.

Кандидатка від політсили "Українська Галицька партія", громадська активістка.

Співорганізаторка Днів кар’єри Profit Day, проєкту "Навчальний центр з інформаційних технологій", "Лабораторії молодіжних проєктів", була директором "Молодіжного центру праці" у Тернополі.

Навчалася в Львівському національному університеті імені Івана Франка, має юридичну освіту.

Одружена.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (48)
  • Бодя Олегович

    Голосуй-не-голосуй, всеодно побачиш ...., В нас нічого не міняється , в нас все стабільно...
  • Іван

    це просто п.... ще такого не було... що на мера, що до мерії... половину їх знаю особисто- крім грошей нічого не цікавить, та й інтелект... думаю що людина, яка справді щось може і вміє, цінить себе і своє здоров'я, на державну роботу зараз не піде...
    сьогодні це пристанище для людей, в яких гроші понад усе...
  • Бодя Олегович

    Нам потрібен "штучний інтелект"
  • Андрій Лазарук

    дані неповні.... в одних кандидатів вказані доходи, в інших ні. типу хто зміг їх приховати - той і переміг? )) чи подавали журналісти запити до кандидатів про їхні доходи? (можливо,хтось захотів би озвучити), чи написали статтю на основі інтернет-джерел?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up