Партнер рубрики Розслідування

У Тернополі "гра престолів" - начальник управління стане директором лікарні. А хто сяде у його крісло?

У Тернополі "гра престолів" - начальник управління стане директором лікарні. А хто сяде у його крісло?

Начальник відділу охорони здоров’я міської ради Ростислав Левчук виграв конкурс та, ймовірно, буде призначений керівником другої лікарні. Що з колишнім головним лікарем Кмітою та хто керуватиме міським відділом, з’ясовували «20 хвилин».

У медичній галузі міста відбувається справжня ротація кадрів. Як стало відомо, нинішній начальник міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук став переможцем конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Тернопільська комунальна міська лікарня №2». Засідання комісії відбулося 24 вересня у сесійній залі.

Конкурс відбувся. До речі, участь у ньому брав лише пан Левчук. Офіційного призначення на посаду ще немає, тож він продовжує виконувати обов’язки начальника міського відділу охорони здоров’я.

Підвищення чи пониження?

Відео дня

Ми запитали у пана Ростислава, що означає для нього зміна сфери діяльності. Адже, по-суті, він з керівної посади – начальника цілого управління переходить в одну з лікарень, керівник якої теж підпорядковувався йому. Як можна розцінювати такий крок – підвищення чи пониження у кар’єрі? Відповіді саме на це питання пан Левчук нам не дав.

Так само відкритим залишається питання щодо того, як у закладі буде проводитися політика з обслуговуванням населення із сусідніх районів. Адже немало пацієнтів із області лікуються саме тут. 

Про участь у конкурсі сказав наступне: «Була вакансія, що мене зацікавила. Я маю за плечима 20 років практичного лікарського стажу. Тому і вирішив брати участь у конкурсі. Це новий досвід та можливість втілити свіжі ідеї у розвиток закладу».

Ростилав Левчук представив конкурсній комісії свою відеопрезентацію-бачення майбутнього цієї медичної установи. Однак на питання журналіста про те, які основні зміни планує втілювати, відповідати не хоче. Мовляв, ще передчасно щось загадувати.

- Конкурс відбувся, але офіційно я ще залишаюся на посаді начальника міського відділу охорони здоров’я. Тому рахую, що передчасно зараз говорити про конкретні кроки. Буде призначення – буде розмова, - акцентує він.

Тож наразі пан Левчук прийняв таку собі позицію очікування. Хоча питання його призначення на посаду директора другої лікарні – практично вирішене. Він є переможцем конкурсу, результати передали міському голові.

Куди подівся Віктор Кміта?

Друга міська лікарня за понад десять років асоціювалася з керівником Віктором Кмітою. Він був тут головним лікарем, а вже потім – і директором – 12 останніх років. Але з серпня, як ми з’ясували, його перевели на іншу посаду - заступника директора з медичного обслуговування населення. Обов’язки ж «головного» виконує колишній начмед Станіслав Паламар. Тож фактично заступник став директором, а директор – заступником. Чому так? Що думає пан Кміта та чи готовий він працювати під крилом Ростислава Левчука, якому впродовж багатьох років звітував, як начальнику управління?

- Перехід на іншу посаду – це моє добровільне рішення. Я сам погодився, - говорить Віктор Кміта. – Мені 67 років, треба бути об’єктивним, роки беруть своє. Як керівник закладу, підтримував політику професійного зростання молодих кадрів. Тому і вирішив дати дорогу молодому поколінню.

Щодо можливого призначення на посаду Ростислава Левчука, то, як говорить Віктор Кміта, проблеми в цьому не бачить. Адже в них – спільне бачення розвитку закладу, який, за словами екс-головного лікаря, займав досить гарну позицію.

- Нема тут ніякої проблеми. Ми з Ростиславом Дмитровичем говорили. У нього схожі ідеї та бачення щодо майбутнього установи. Тож, надіюся, що друга лікарня і надалі буде успішною. Реформа в медичній сфері триває, і ми повинні її підтримати на практиці. Якщо я погодився на посаду заступника за стільки років відчайдушної роботи в цьому закладі, то і претензій щодо призначення нового керівника не маю. Думаю, ми спрацюємося. Зі свого боку, я готовий допомагати у вирішенні питань, які стосуються самого закладу. Адже добре знаю про те, що відбувається всередині нього, - додає він.

Хто може очолити управління?

Ще одне питання, яке логічно, випливає з таких кадрових змін – хто очолить міський відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення, якщо Ростислав Левчук перейде на посаду директора другої лікарні?

Як пояснив голова конкурсної комісії Іван Хімейчук, наразі результати конкурсу передали міському голові. Він і повинен прийняти рішення про призначення пана Левчука на нову посаду.

- Після проведеного перепризначення має бути оголошений новий конкурс – уже на заміну вакантної посади керівника міського відділу. Однак коли і як це відбуватиметься, наразі невідомо. До потенційних учасників будуть вимоги, згідно із законодавством. З основного – ця людина повинна мати не лише медичну освіту, досвід роботи лікарем, а й управлінської діяльності, - пояснив пан Хімейчук.

За процедурою, якщо пана Левчука переведуть на іншу посаду, а нового керівника ще не призначать, виконуючим обов’язки буде заступник. А це – Ольга Ярмоленко. Чи думала вона про те, аби в майбутньому очолити відділ?

- Не хочу нічого коментувати. Про будь-які кадрові призначення я говорити не в праві. Це рішення – за міським головою, - говорить вона.

Про потенційні кандидатури на посаду керівника міського відділу охорони здоров’я у міськраді не говорять. За інформацією, яку перевірити не вдалося, крісло можуть пропонувати комусь із нинішніх очільників лікарень. Та кому саме – покаже час.

Що відомо про досвід та статки Левчука

Усі керівники комунальних комунальних установ повинні подавати декларації про свої доходи та статки. Раніше на шпальтах газети ми вже аналізували, чим багаті «головні» у білих халатах.

Що відомо про досвід та статки потенційного директора другої лікарні?

Отже, Ростилаву Левчуку – 57 років. Медичних фах – хірург. Кандидат медичних наук. З 2012-го року очолює міський відділ охорони здоров’я. Більше – у довідці.

Ми також проаналізували останню декларацію Ростислава Левчука. Одружений. На квартиру в Тернополі, площею102,5 кв.м., має право користування. Однак власник нерухомості, вказаний у декларації, - Софія Галак. Задекларований автомобіль – ACURA, ТLX, рік випуску – 2016.

Заробітна плата за основним місцем роботи – 264 273 грн, за викладацьку діяльність – 14 462 грн, дохід від відчуження рухомого майна ( крім цінних паперів та корпоративних прав) – 378 383 грн. А ще вказаний подарунок – 85 000 грн.

Щодо грошових активів. У пана Левчука та його дружини задекларовані готівкові кошти – по 5 000 доларів. І ще в пана Ростислава, згідно із декларацією, - 350 000 грн.

Чи зміняться ці статки з призначенням на іншу посаду – проаналізуємо згодом.

 

ДОВІДКА

Ростилав ЛЕВЧУК

Освіта: Тернопільський державний медичний інститут, спеціальність – лікувальна справа (1986);

Тернопільський державний медичний інститут, інтернатура, спеціальність – хірургія (1987);

Тернопільський національний економічний університет, напрямок – менеджмент організацій, спеціальність – менеджер - економіст (2009);

Наукова діяльність: кандидат медичних наук з 2017 року. Автор і співавтор понад 50 друкованих робіт по медицині.

Нагороди: кандидат медичних наук (Тернопіль 2017); посадова особа органів місцевого самоврядування (V категорія) 9 рангу; вища категорія по спеціальності хірургія (Тернопіль 2014); вища категорія по спеціальності організація і управління охороною здоров’я (Тернопіль 2014), Подяка Кабінету Міністрів України (2008); Почесна грамота Кабінету Міністрів України (2007); Почесна грамота Міністерства охорони здоров’я України (2007); Почесна грамота Державного комітету України з регуляторної політики та підприємництва України (2007).

Досвід роботи: начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради (лютий 2011 по даний час)

Головний лікар (грудень 2009 по лютий 2011) КЗ «Тернопільська міська поліклініка» Головний лікар (червень 2008 по листопад 2009) курортної поліклініки № 2 ЗАТ «Трускавецькурорт».

Заступник головного лікаря з лікувальної роботи (листопад 2007 по червень 2008) діагностичного центру ЗАТ «Трускавецькурорт».

Завідуючий хірургічним відділенням (лютий 1997 по листопад 2007) Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

Хірург (1987 - 1997) Тернопільської міської лікарні № 1.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • мама товариша

    Мало хабарів в лікарні дадуть більше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up