Студенти коледжу мерзли в аудиторіях. Директор каже, більше опалювати - дорого (оновлено)

Студенти коледжу мерзли в аудиторіях. Директор каже, більше опалювати - дорого (оновлено)
  • В Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі зізнаються, що проблема з опаленням дійсно є. Діти сидять в аудиторіях в куртках і шапках.
  • Як перевірила журналіст "20 хвилин", у аудиторіях було від +14 до +18 градусів. 
  • В дирекції кажуть, що були проблеми з котлом, але наразі її вирішили і в аудиторіях +20 і більше. 

 

Про те, що в Кооперативному коледжі діти навчаються в холоді  повідомив на сайті "20 хвилин" читач та попросив перевірити це журналістів. 

- Хочу звернути увагу на порушення, що дозволяє собі керівництво кооперативного коледжу міста Тернополя,  - пише читач. - Приміщення закладу не опалюється. Це загрожує здоровю дітей. Там холодніше, ніж надворі. Студенти ходять в куртках, шапках і шарфах. Це нормально для начального закладу міста? Так має бути? Наразі, це все нагадує польові умови або сільську школу 1900 року. Прошу пояснити керівництву, що морозити дітей не можна та ще й за їхні гроші (начання платне).  

Відео дня

Журналіст "20 хвилин" вирішила перевірити, яка температура в навчальному закладі. 

В коридорах без куртки справді холодно - тут градусник показує +12. Опалення, як ми переконалися, працює на мінімумі. Батереї не гарячі, а теплі. На жаль, з журналістом ніхто з студентів та викладачів говорити не захотів.

Директор кооперативного коледжу Василь Мулярчук визнає, що проблеми з опаленням дійсно є. Але каже, що опалювати заклад навіть при економії дуже дорого - щодня на на опалення корпусу та гуртожитка витрачають по 8000-9000 грн.  

- З 28 грудня до 22 січня ми були на канікулах, в цей період будівля мало опалювалась, і ще не встигла обігрітись. На жаль, через це температурний режим зараз не такий достатній, як хотілося б, - зазначає директор . - Хоча по аудиторіях ми стараємось забезпечувати температуру 16-20 градусів. Батареї теплі, це можна перевірити. Ми визначились, що будемо проводити пари в одному корпусі, там і найбільше опалюємо. Мало б бути тепліше: ми переробили опалення, утеплили цього року дах, кожного року витрачаємо шалені кошти на утеплення, і все рівно, як бачимо, цього недостатньо. Більше опалювати ми не можемо, бо тоді ми будемо працювати в збиток. Адже вартість платного навчання цього не покриватиме, а допомоги від держави ми не отримуємо. У деяких аудиторіях є переносні обігрівачі  - частину купили батьки, частину заклад. Я звернувся до дітей, що якщо аудиторія холодна, можуть перейти в іншу. Виходимо з ситуації як можемо. 

Студенти в присутності директора кажуть, що без курток сидіти холодно, але в куртках - нормально. В куртках ходять і викладачі.

- Дітей ми не змушуємо здавати куртки в гардероб - навпаки кажемо їм, щоб одягались потепліше, - каже директор коледжу.

Температура в аудиторіях різна. Де сонячна сторона, там тепліше, каже Василь Мулярчук. В таких аудиторіях градусник показує +18. Але були аудиторії, в яких лише +14+16.

На запитання чому у коледжі не зробили вимушені канікули, як в деяких університетах Тернополя, директор каже, що дітям буде важко наздоганяти програму. 
 
- Вимушених канікул вирішили не робити після того, як порадились зі студентами та викладачами, - каже Василь Мулярчук. - Звісно, є і незадоволені. Але вони не задумуються, що якщо зараз посидять лишні місяці вдома, то відпрацьовувати потім по суботах і зайвими парами буде важко.  

Станом на 27 січня в коледжі відновили нормальний температурний режим. 

- Після того як діти повиходили з канікул 23 січня в нас були технічні несправності з котлом, - розповідає директор. - На наступний день ми його зремонтували, і 27 січня в нас повністю прогрілася будівля. Діти вже не сидять в куртках, бо в приміщеннях є +20 градусів і більше.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Ігор

    Дивіться в корінь, то центральна влада тримає нас на межі виживання з допомогою тарифів. Висмоктує останні гроші, а дирекція коледжу такі самі жертви грабіжницької тарифної політики як і студенти.
  • Тернополянин

    Перевірте гуртожиток там поламані майже усі розетки щоб не було перевитрат за електроенергію

    Ольга Ткач reply Тернополянин

    Розетки ламаються через перенавантаження (одночасно увімкнуті: обігрівачі, чайники, зарядки телефонів і ноутбуків). Електрик фізично неможе одночасно полагодити резетки у всіх кімнатах, тому декому доводиться почекати, але по мірі можливості все ремонтується.

    Тернополянин reply Ольга Ткач

    От комендант гуртожитку говориь інші речі, можемо запостити відео. Ви хоч би прийшли в той гуртожиток і подивились як ми існуємо!!!!
  • Татьяна Никовская

    Це" чистої води" наклеп.  Якщо автор статті впевнений в своїй правоті, то чому не прийде до дирекції і не з"ясує всіх питань. А для газети не пасує будь - яку ( не перевірену ) інформацію публікувати на  своїх сторінках . " Дешевий авторитет".

    ЧАСТИНА ФОТОГРАФІЙ ВЗАГАЛІ З ІНТЕРНЕТУ І НЕМАЄ ЖОДНОГО ВІДНОШЕННЯ ДО ВУЗУ, РЕШТА ЦЕ ФОТОШОП, ПОДОМАЛЬОВУВАЛИ ШАПКИ

    бурундук reply Татьяна Никовская

    замість того щоб визнати, що проблема дійсно є навіщо вдаватися до таких абсурдних висновків? ну який фотошоп, нема шо журналістам робити?

    Татьяна Никовская reply бурундук

    Працівники газети самовільно виставляють коментарі, копіюючи з попередньої публікації і добавиляючи свої

    бурундук reply Татьяна Никовская

    от про шо з такими людьми говорити??? маразм - то хвороба

    Роман reply Татьяна Никовская

    немає слів
  • Олег Петрович

    це наклеп від "хороших" людей!!!хто  не хотів навчатися чи працювати потрібно було сидіти вдома а не займатися брудними справами - обливати брудом начальний заклад!!

    бурундук reply Олег Петрович

    От не треба бачити у всьому теорію змови, ви ше масонів сюди приплетіть. Вашому директору дали висловитись, а то шо вам не подобається, що хтось відстоює свої права (на тепло, за яке платять гроші за навчання батьки) - то ваші проблеми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up