«Ми – очі нашої піхоти й артилерії»: військовий з Тернополя збирає кошти на авто для свого підрозділу

«Ми – очі нашої піхоти й артилерії»: військовий з Тернополя збирає кошти на авто для свого підрозділу
  • У редакцію сайту «20 хвилин» звернувся тернополянин Андрій. З травня чоловік захищає Україну на фронті. Він обрав нелегку спеціалізацію – бути в підрозділі аеророзвідки, який заздалегідь знає, де зачаївся ворог. Наразі хлопці потребують автівки для бойових виїздів.
  • Вона для них вкрай необхідна, бо попередні машини постраждали під час обстрілів, а чимось треба перевозити обладнання і їздити на завдання. Давайте разом допоможемо земляку! Кожна Ваша гривня – це ще один крок до Перемоги!

Андрій Демків восьмий місяць воює на передовій у складі **-ї окремої механізованої бригади (з міркувань безпеки номер угрупування не вказуємо, але у редакції інформація наявна). Він родом з Тернопільщини, а саме з колишнього Козівського району. У лави ЗСУ чоловіка мобілізували у квітні. Андрій сміливо вирушив до територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Козові, а звідти після розподілу потрапив до львівської військової частини.

На світлині Андрій Демків з дружиною. Вони зустрілись вперше за довгий час

– В липні ми були на Донецькому напрямку. Тоді нас перенаправили на Херсонщину. Наразі ми з бригадою перебуваємо в Бахмутському районі, – розповідає військовий. – Я спочатку був у піхоті, а колись стались зміни серед керівництва, у нас скомплектували підрозділ аеророзвідки. І мене взяли до нього, адже вмію керувати дронами, розуміюся на карті й на місцевості, швидко вчусь.

Відео дня

За словами захисника, будні у нього з побратимами – не із легких. Вони «літають» дронами, корегують дії артилерії, слідкують, щоб до піхоти зненацька не наблизився ворог. Щодня мають виїзди на завдання. З собою на позицію перевозять квадрокоптери, Starlink, дрони, іншу апаратуру.

– Крім того, ми самі маємо оперативно пересуватись лінією фронту разом із обладнанням. Тому авто необхідне для того, щоб вирушати на виїзди. А дороги на Донеччині такі, що легковиком не проїдеш, треба щось потужніше, – каже Андрій Демків. – Наш підрозділ – це очі для української піхоти та артилерії, яка зараз знаходиться під Бахмутом. Дуже важко, але тримаємось попри все…

Кілька місяців тому автомобіль, який був у військовиків з цього підрозділу аеророзвідки, постраждав внаслідок постійних обстрілів на Донеччині. Після ротації на Херсонський напрямок, в жовтні ворог знищив ще одну автівку. Транспортні засоби, за словами Андрія, взагалі не підлягають ремонту. На даний момент, додає він, у них є лише одна робоча машина. Другу відправляють на ремонт, але це триватиме довго і не факт, що вийде повернути авто «до життя».

– А у нас два екіпажі по чотири людини. Вісім осіб щодня мають виконувати свої обов’язки на виїзді. Тому збираємо кошти на автомобіль. Намагались самотужки дістати машину, навіть придбати, але бракує коштів, – говорить тернополянин.

Сміливі хлопці з підрозділу аеророзвідки **-ї окремої механізованої бригади потребують прохідного позашляховика (джипа) 4*4, щоб ще ефективніше знищувати вороже військо. Тому звертаються до усіх небайдужих містян та жителів області, щоб допомогли зібрати на нього кошти! Таке авто вартує приблизно три-чотири тисячі доларів (в діапазоні 110 054 – 146 738 гривень за курсом валют – прим.). Військові вже самотужки зібрали 15 тисяч гривень.

Якщо у Вас є можливість долучитись до збору грошей на автомобіль, залишаємо номер картки, на яку їх можна надіслати: 4149 4998 0041 2221 (Демків Андрій Михайлович).

Давайте об’єднаємось, як ми це робимо з перших днів повномасштабної війни. Щоб наші воїни, будучи далеко від дому та рідних, мали можливість виконувати поставлені перед ними завдання, і вигнали московитів з нашої землі. Наблизимо Перемогу разом! Будемо вдячні за допомогу!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olha Krytsak

    Мер Тернополя весь час піриться ,що відправляє нашим хлопцям,навіть вчора,чи це тільки реклама,?

keyboard_arrow_up