Організації та волонтери: Як тернополяни можуть допомогти армії

Організації та волонтери: Як тернополяни можуть допомогти армії
  • Шостий день жителі Тернополя не припиняють допомагати нашій армії боронити українську землю. Різноманітні організації створюють логістичні центри, осторонь не залишаються й самостійні волонтери.
  • Куди і що нести? З ким зв’язуватись? Про це далі у матеріалі.

Збір допомоги для військових проводять в Тернопільському Пласті. Просять приносити:

  • Медичну амуніцію та медикаменти: кровоспинні, знеболювальні, шприци, дексаметазон, запаювачі, одноразові рукавички, бахіли, бинти, джгути, індивідуальні перев’язувальні пакети, знеболювальні, шовний матеріал з голками, антибіотики в таблетках і ампулах, лоперамід, фестал, смекта, мазі при ранах, антигістамінні препарати, хлоргекседин і фурацилін, спазмолітики.
  • За можливості приносити військове спорядження: маркувальна стрічка (жовто-салатового кольору), каски, чохли для касок, підсумки для гранат та магазинів АК, розгрузка для бронежилета, шкарпетки, термобілизна, спідня білизна, беруші для вух, шапки кольору олива, рукавиці тактичні.
  • Їжа та інше: кава, чай, сухе печиво, сублімована їжа, консерви, крупи, овочі,  павербанки, батерейки, ліхтарики.

Також в пості зазначені реквізити для перерахунку коштів.

У Домі Ветерана розміщена ще одна точка збору допомоги.

Відео дня

Волонтерка Христина Феціца каже, що найнагальніша потреба зараз у медикаментах. Також йде постійний збір коштів для придбання бронежилетів, касок, засобів спостереження. Також потрібні автомобілі.

– Організовуємо логістичний центр на «АртКераміці», але поки для допомоги заходьте на мій Фейсбук-акаунт, там зазначені реквізити, куди можна перевести кошти. Коли логістика буде вже організована, я також опублікую пост на своїй сторінці, – розповідає Христина.

В Тернопільському центрі дозвілля та молодіжних ініціатив імені Олександра Довженка плетуть маскувальні сітки. Просять приносити тканину природних кольорів.

Створено також телеграм-канал Тернопіль HELP, який за допомогою бота збирає та координує інформацію, тих, хто готовий надати допомогу і тих, хто її збирає.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up