Приймають як гроші, так і їжу: волонтери закликають тернополян долучитись до збору допомоги для ЗСУ

Приймають як гроші, так і їжу: волонтери закликають тернополян долучитись до збору допомоги для ЗСУ

Небайдужих жителів Тернопільщини закликають долучитися до збору гуманітарної допомоги для Збройних сил України. Вантаж планують відправити на Слов’янський напрямок вже цієї суботи, 30 липня.

Кожен продукт – на вагу золота

З початку повномасштабного вторгнення волонтери Тернопільщини систематично відправляють в зону бойових дій гуманітарну допомогу. Громадська організація «Десантно-козацький рій» активно долучається до ініціативи. Печиво, кава, їжа швидкого приготування, домашні смаколики та навіть дитячі малюнки – українські захисники раді всьому.

– Ми обов‘язково переможемо в цій клятій війні Та зараз потрібно всі сили кинути на підтримку наших захисників. Цінуйте кожну мить, це справді важливо. Бережіть себе і рідних. Допомагайте воїнам, дійте. Хто що може і там, де ви є, але дійте. Бо від кожного з нас залежить наше майбутнє і майбутнє нашої країни, – ділиться волонтерка ГО «Десантно-козацький рій» Світлана Ревнюк.

Відео дня

До благодійної справи волонтерам вдалося залучити навіть освітні заклади. Зокрема, на кухні Старовишнівецької школи (Вишнівецької ОТГ) організували справжній полігон з приготування домашньої їжі. Небайдужі жителі приносять базові продукти, а ось кухарі закладу відповідають за приготування.

– Ми готували для хлопців котлети, тушківку, пекли хліб і пироги. Зараз дівчата готують піцу, вареники і все завдяки небайдужим людям. Хочемо подякувати сім'ї з нашої спільноти, яка організувала для ЗСУ м'ясо з двох свиней для переробки тушенки. Я кожного дня захоплююся нашими тернополянами за їхні щирі серця, – додає пані Світлана.

Без підтримки не впоратись

Українські захисники потребують не лише їжу, а й якісну форму, взуття, дизельне пальне та транспорт. Аби закрити ці запити пані Світлана відкриває на власній сторінці у Фейсбук збори коштів. А для більшого залучення людей навіть організовує благодійні лотереї. Так нещодавно вдалось забезпечити військових тактичними сорочками UBACS і рюкзаками.

–   Хлопці задоволені і просять ще, бо якість хороша. Ми працюємо прозоро, ніхто нічого собі не бере. Я на власній сторінці систематично звітую про закупки речей чи то цигарок, кави. Тож люди можуть зайти і подивитись, на що ми витрачаємо ці кошти. Наразі вже менше стали допомагати, бо людські ресурси теж вичерпуються. Ось наприклад, за кілька днів у Фейсбук зібрали лише 400 гривень. А це каплю в морі, враховуючи всі витрати.

Наступний вантаж на Схід відправляють вже цієї суботи, 30 липня. Світлана Ревнюк звертається до всіх тернополян з проханням – долучитись до збору гостинців і порадувати наших захисників.

– Можна докинути захисникам печива, кави, їжі швидкого приготування, цукерок. Також у нашій спільноті тернополяни дають автомобільний холодильник для доставки домашньої їжі, за якою дуже сумують наші армійці. Машина буде їхати на Схід України в дуже гарячі точки. Прошу вас, і лише разом ми зробимо значно більше. У кого є дітки, нехай несуть малюнки, напишуть листи. Це дуже підтримає бойовий дух наших захисників, – акцентує вона.

Зібрану допомогу волонтери збиратимуть у тернополян в суботу зранку або ж всі бажаючі можуть зателефонувати Світлані Ревнюк та домовитись про підвіз продуктів на склад. Також необхідна фінансова допомога. Гуртуймося і допомагаємо разом!

ДОВІДКА

Реквізити для пожертв: 4731 2191 2327 8743 Ревнюк Світлана Вікторівна

Номер телефону для зв’язку: + 380978530731

 

Автор Поліна Дайнега

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Oksana Novorinska

    Підтримаймо ЗСУ на передовій
  • Надія Брайчук Зозулька

    Кожна людина нехай зробить ,що її підкахує совість.Чесно скаже,чи хоч чимось віддячила тим воїнам.  Не питайте Де гроші....Їхні гроші не будуть їм в користь, депутати ,зменшіть апетит...
  • Виталий Филипов

    Вопросы к зе,пидру
  • Танюшка Садовська

    Мені цікаво а де гроші ті що на армію дають інші країни? Нахрена собі депутати з 28 на 49 тис підняли зарплати..можеб вони трохи скинулись? Ми ,бідні ,люди скидаємось останнім а та наволоч депутатська тільки жре і нажертись неможе.

    Ростислав Гарасимчук reply Танюшка Садовська

    Не забувайте, що цю наволоч обрали більшість.

    Маряна Залипська reply Танюшка Садовська

    Танюшка Садовська підписуйте петицію, щоб зменшити оклад депутатів!

    Валя Бойчук reply Танюшка Садовська

    Танюшка Садовська

keyboard_arrow_up