Вторгували три тисячі гривень. Як маленькі тернополяни збирали гроші для ЗСУ? (ВІДЕО ДНЯ)

Вторгували три тисячі гривень. Як маленькі тернополяни збирали гроші для ЗСУ? (ВІДЕО ДНЯ)
  • Для перемоги не буває маленьких справ. У цьому переконані юні мешканці однієї з багатоповерхівок, що на вулиці Київській. Їм всього по 8-11 років, але вони вже знають, що таке війна, та є патріотами своєї країни.
  • Днями малеча власноруч організувала ярмарок у підтримку Збройних Сил. До справи віднеслися з серйозністю та розділили обов’язки між усіма.
  • Як відбувались своєрідні торги на вулиці – дивіться на відео.

Такі кумедні, але важливі та хороші історії дійсно надихають. Дитячі ініціативи крок за кроком наближають нашу перемогу над російським ворогом!

Альона – переселенка з Києва. До Тернополя з родиною вона приїхала після того, як почалось повномасштабне вторгнення. Має двоє дітей: семирічного сина та дев’ятирічну донечку.

Тут вони швидко познайомились з місцевими дітьми, потоваришували й почали думати, як допомогти українській армії.

Відео дня

– Ідея провести ярмарок виникла у їхньої дитячої компанії спонтанно. Вони хотіли зробити добру справу для Збройних Сил України, якими захоплюються. Найбільш активна малеча – а їх усього четверо, взялась за організацію. Решта долучались, як могли. Загалом участь у цій затії взяли п’ятнадцять дітей. Мої син з донькою теж не хотіли бути осторонь, – розповідає пані Альона.

Малечі від 8 до 11 років, мешкають у сусідніх під’їздах в одному з будинків на вулиці Київській. Разом граються на майданчику, спілкуються. Всі вони щиро люблять Україну й мріють про мирне небо над головою якомога швидше.

Діти абсолютно все влаштували власноруч. Вирішили продавати лимонад, тому купили пластикові стаканчики і гуртом розмалювали вивіску, на якій написали, що виручені кошти підуть на потреби ЗСУ. Визначились з часом для ярмарки.

– Наступного дня малеча зробила лимонад. Батьків теж задіяли: ми спекли кекси, пиріг, печиво, приносили з дому цукерки та яблука. Діти знесли смаколики на свою локацію і розклали на столику, принесеному завчасу, – каже Альона.

Своєрідний ярмарок проводили три дні: торгували з ранку до вечора і збирали гроші. Кожна дитина, за словами переселенки, мала свою роль. Хтось розливав напої, хтось брав кошти від людей. Дехто охороняв «точку продажу», частина малечі обходила навколишні будинки й запрошувала покупців на ярмарок.  

– Всі чимось займались, серйозно віднеслись до своєї ініціативи. Дітей цих три дні загнати додому було неможливо, – усміхається пані Альона. – Торгували на майданчику, а в обід, коли особливо спекотно, ховались у тінь між крамницею та салоном краси, які поблизу.

Дітворі вдалося зібрати 3 тисячі гривень.

Альона ділиться спогадами, мовляв, тернополяни добре відреагували на ярмарок. Тим більше, малеча обрала стратегічне місце для торгів: до них підходили і покупці магазину, і клієнти салону.

– Люди зупинялися, купували лимонад та солодощі, хвалили дітей, заохочували! Говорили, що більше такого слід проводити. Малеча вирішила знову організувати ярмарок на Київській на вихідних – 2 та 3 липня! Запрошують туди всіх охочих! – завершує Альона.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sieben Todgesang

    маленькі крамарі! працювати не треба, виторг на зсу весь!
  • Yeugenia Gutor

    Ви сила і гордість України!Молодці козаки!
  • Лилия Бульчак

    УСПІХІВ ВАМ НАШІ СОНЕЧКА! МИ ВАС ДУЖЕ ЛЮБИМО! ВИ НАКРАЩІ!
  • Лилия Бульчак

    УСРІХІВ ВАМ СОНЕЧ

keyboard_arrow_up