«Боюся прокинутися і не побачити нічого»: допоможіть тернополянці врятувати зір

«Боюся прокинутися і не побачити нічого»: допоможіть тернополянці врятувати зір
  • Оксана Сіренко – пенсіонерка, що вже декілька років бореться з важкою формою діабету. Стан її здоров’я щодня погіршується. Через ускладнення від хвороби вона втрачає здатність бачити.
  • Аби бодай зберегти зір, тернополянці потрібно пройти коштовний спеціальний курс та операцію з пересадки кришталика ока.

Пенсіонерка живе разом із сином на мінімальну пенсію. Син займається підробітками.

Через діабет жінка у 2016 році опинилася в лікарні. В неї виявили «діабетичну стопу» - ускладнення через діабет. На нозі ледь не почалася гангрена.

Відео дня

– Моє здоров'я погіршується, – каже вона. – Вже чотири роки щоранку мене нудить. Лікарі не можуть знайти причину цьому. Одного разу мені було настільки зле, що довелося викликати швидку.

Ходити до лікарів жінка не може, її возять соціальним таксі. Раз на півроку пані Сіренко проходить курс болісних уколів у очі, які сповільнюють втрату зору, але не зупиняють її.

– На лівому мені робили операції. Тепер на цьому ж оці, як пояснив лікар, з'явилася плівка, схожа на павутину, – пояснює пенсіонерка. – Це явна ознака наближення катаракти. Тепер мені колють уколи, щоб вона зникла.

Жінка погано бачить на праве око, майже не бачить на ліве. Лікарі радять їй терміново зробити операцію з пересадки кришталиків, бо уколи вже не допомагають.

Та перед пересадкою Оксана Михайлівна має пройти курс ін'єкцій коштовними ліками «Айлія». Лише одна ампула таких ліків коштує 24-28 тисяч гривень. Таку ампулу можна розділити на чотири ін'єкції.  На кожне око потрібно зробити по п'ять уколів і лише після цього можна робити операцію з пересадки кришталика, яка також вартує недешево – 12 тисяч гривень, в ціну входить вартість кришталика ( дев'ять тисяч гривень).

Лазерна допомога жінці не допоможе, адже після перенесених операцій на очі, лікарі не беруться її проводити, бо очі надто пошкоджені.

– Кожна копійка для мене дорога, я рада будь-якій допомозі. Боюся, що одного дня прокинуся і не побачу нічого.

Не будьмо байдужі до тих. Хто не може самостійно впоратися з бідою. Допоможіть жінці бачити

Допомогти Оксані Сіренко Можна за реквізитами:

4731 2191 1890 3685 (ПриватБанк)

Сіренко Михайло Анатолійович (син)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Halina Palyukh

    +++±+
  • Oksana Ivanivna

    +++
  • Zoryana Kolodka

    Спаси Господи
  • Igor Novak

    Шкода,потрібно допомогти. Але люди нарешті повинні зрозуміти, потрібно правильно харчуватись,рухатись. Не їсти  солодощів , жареного ,жирного, білого хліба.макаронів. ,-їжа призводить до цукрового діабету  ,сердцевих хвороб ,онкології. (((Навіть при скромному бюджеті ,можна здорово харчуватись. (морква,буряк ,цибуля,яблука ,капуста ,оселедець,скумбрія ,печена ,або в пароварці картопля.баклажани, кабачки , каші -це все доступно ,головне не лінуватись приготувати ! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ,ШАНУЙТЕСЬ !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up