Чотирирічному Владику Шпундеру потрібна допомога. У хлопчика аутоімунне захворювання крові

Чотирирічному Владику Шпундеру потрібна допомога. У хлопчика аутоімунне захворювання крові

У реанімації Тернопільської обласної дитячої лікарні провів ці різдвяні свята чотирирічний Владислав Шпундер із с. Кошляки Підволочиського району. Хлопчику лікарі встановили страшний діагноз – набута аутоімунна гемолітична анемія. Це значить, що в організмі дитини утворилися антитіла, які вбивають червоні тільця. Гемоглобін 4 січня впав до 30 одиниць при нормі 110. Наразі медикам вдалося підняти його до 70 одиниць.

Лікування хлопчика тривале і доволі вартісне. Лише за перші дні витрати становили 128 тисяч гривень. Для молодої сім’ї така сума виявилась не підйомною, адже мама хлопчика перебуває у декретній відпустці по догляду за п’ятимісячною Златою. Також вдома на братика з нетерпінням чекає старша сестричка Наталя. Родина щиро просить допомоги всіх небайдужих.

Важку недугу Владику виявили після того, як він втратив свідомість і опинився у реанімації. До цього хлопчик разом з молодшою сестричкою і мамою перебував у лікарні, де дітей лікували від застуди. Владику ввели 20 ампул препарату «Октагам», на які небайдужі люди пожертвували 129 тисяч гривень. Це дозволило стабілізувати стан хворого.

Відео дня
  • Вчора ми пройшли багато різних обстежень та аналізів, – каже бабуся хлопчика Світлана Корчун. – Діагноз підтвердили. Внаслідок анемії постраждало серденько. Але наразі загальний стан покращився. Вчора гемоглобін був 71. Зараз проходимо курс гормональної терапії. Владику вводять гормон «Преднізолон». Також він п’є ліки для захисту шлунка та печінки.

До кінця цього тижня хлопчик перебуватиме у Тернопільській міській дитячій у відділенні гематології, куди його перевели 9 січня. За словами медиків, процес лікування буде довготривалим. Ніхто не береться прогнозувати, як поведе себе недуга.

  • Нам сказали, що є три варіанти лікування – гормональна терапія, хіміотерапія і спленктомія, тобто видалення селезінки, – каже пані Світлана. – Ми дуже надіємося, що нам допоможе гормональна терапія, що завдяки молитвам і підтримці небайдужих людей Господь оздоровить нашого хлопчика.

Наразі у Владика значно покращився апетит. Він хоче їсти навіть уночі. Це все є наслідком дії гормону.

  • Ми дуже просимо допомогти знайти, де придбати «Преднізолон» польського або словенського виробництва, він кращої якості у порівнянні з українським аналогом, – додає бабуся хлопчика.

Зараз у лікарні разом із синочком перебуває мама. Наступного тижня ймовірно Владика повезуть на консультацію у столицю. Попереду на нього чекає ще тривале лікування.

Перший допис із проханням про допомогу зробив на своїй сторінці у «Фейсбуці» хрещений батько хлопчика Богдан Іванусь: «Друзі, в сім'ю моїх друзів постукало горе. Мій похресник Владік (Шпундер Владислав Іванович 2014 року народження) зараз знаходиться в реанімації Тернопільської обласної дитячої лікарні у стабільно важкому стані. Я вас дуже прошу, хто скільки може, хто 10, 20, 100 гривень, але вони допоможуть хоча б для купівлі голок, шприців. Друзі, звертаюся до вас за тихою допомогою. Допоможіть, хто чим може. Я ВІРЮ, що разом ми зможемо створити Різд'яне диво. Дякую всім, хто підтримує і переживає разом з нами».

За короткий час цей пост поширили тисяча користувачів, тож необхідну суму зібрали за три дні. Це допомогло оплатити перший етап лікування і вивести дитину із важкого стану. Наразі триває гормональна терапія, яка теж потребує значних витрат. Тож рідні хлопчика благають про допомогу.

  • Ми щиро вдячні усім, хто відгукнувся на наше прохання, хто підтримує нас морально і матеріально, – каже крізь сльози бабуся хлопчика. – Нехай Господь віддячить вам сторицею за кожну молитву і кожну копійку. Якщо нам не знадобиться пожертвувана сума, ми перекажемо її на лікуванння інших хворих діток.

Довідка

Переказати кошти на лікування Владислава Шпундера можна на картку його матері: 5168 7573 4496 7130 (Кіценька Галина Андріївна). Телефон: 098 660 21 99.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up