Партнер рубрики Події

Дають комп'ютери та інтернет: де у Тернополі можна попрацювати, якщо вдома нема світла

Дають комп'ютери та інтернет: де у Тернополі можна попрацювати, якщо вдома нема світла
  • По сім, одинадцять годин, а то і по кілька діб жителі Тернопільщини вимушені сидіти без світла. Причина – вимкнення електроенергії, через значні пошкодження енергетичної інфраструктури України під час ракетних обстрілів.
  • Ми зібрали підбірку закладів, куди тернополяни можуть прийти та попрацювати на випадок відключення світла чи інтернету вдома.

Тернопільська обласна універсальна бібліотека

Бібліотека завжди відкрита як для місцевих жителів, так і переселенців. На базі закладу функціонує відділ, де встановили 23 комп’ютери, що доступні для користування читачів бібліотеки.

– Щоб скористатися комп’ютером, інтернетом або взяти книжки, людям варто оформити читацький квиток. Сплачуєте 50 гривень і можете вільно користуватися нашими послугами. Якщо немає черги, то за нашим комп’ютером читачі можуть сидіти стільки, скільки треба. А якщо є черга, тоді – не більше двох годин. А переселенців ми обслуговуємо безкоштовно, – каже завідувачка відділу міського абонементу Віра Горошок.

Відео дня

Якщо ж ви маєте власний ноутбук або планшет, тоді час перебування у бібліотеці та користування інтернетом не обмежують. До того ж, бібліотека працює як у будні, так і у вихідні.

– Ми працюємо з 10:00 до 18:00 без вихідних та перерви на обід. Якщо тернополянам або переселенцям потрібно, то нехай звертаються. Ми відкриті для відвідувачів. Все оформимо, покажемо, – додає Віра Горошок.

Адреса: бульвар Тараса Шевченка, 15.

Західноукраїнський хаб громадської активності

А ось хаб громадської активності готовий прихистити і поділитися електричною енергією з представниками громадських організацій та журналістами.

То, якщо у вас вдома або в офісі зникла електрична енергія, а роботу ніхто не відміняв, беріть свій ноутбук, телефон і приходьте до них. Там завжди світло, тепло і приємна атмосфера.

Попрацювати в хабі ви зможете з 10:00 до 17:00, єдине – з 13:00 до 14:00 обідня перерва. Головне – безкоштовно. А знайти хаб можна за адресою: вулиця Олени Кульчицької, 2а (3 поверх, 17 кабінет).

Тернопільська обласна бібліотека для дітей

Надати місце для навчання чи роботи у разі вимкнення електроенергії вдома готові і в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей. Тут раді бачити всіх, а для дітей ще й запровадили знижки.

– Діти можуть скористатися нашими комп’ютерами безкоштовно одну годину на тиждень. За всі наступні години треба доплачувати по 7 гривень. Якщо діти приходять зі своїм гаджетом, тоді сплачують 5 гривень за годину. Для дорослих немає жодних пільг – 7 гривень за годину незалежно чи за нашим комп’ютером працюєте, чи приносите свій ноутбук, – каже провідна редакторка бібліотеки Уляна Пилипчук.

В Інтернет-центрі бібліотеки встановили п’ять комп’ютерів, якими можуть скористатися відвідувачі. Всі вони під’єднані до мережі.

– Якщо ви не маєте читацького квитка, то треба обов’язково оформити. Після чого сплачуєте кошти і користуєтеся комп‘ютером та інтернетом. Наш заклад працює щодня, крім суботи. Графік роботи: з 10:00 до 18:00, але в п’ятницю та неділю – до 17:00, – додає пані Уляна.

Адреса: вулиця Корперника, 17.

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес

Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі спільно з бізнес-центром К15 запрошує до коворкінг-зони. Якщо ви не маєте можливості зараз працювати у своєму офісі або прибули з іншого міста – у них є облаштовані місця для того, щоб ви могли продовжити свою діяльність.

Що є у коворкінг?

  • доступ до wi-fi
  • окремі робочі місця – на 1 особу
  • робочі місця для команди – 4-6 осіб
  • кімнати для відео-нарад –  1-4 особи
  • переговорна кімната – на 8-10 осіб
  • конференц-зала – на 25-30 осіб
  • проектор, великий екран
  • опалення, вода, місце для підігріву їжі
  • парковка

– Одне робоче місце на день коштує 250 гривень, якщо на тиждень – 2000 гривень, а на місяць – 3000 гривень. Є також кімнати для відео-нарад –40/60/80 гривень за годину, переговорна кімната – 200 гривень за годину, а конференц-зала – 280 гривень за годину, – розповіла комунікаційна менеджерка центру Соломія Табака.

Коворкінг розташований за адресою: вулиця 15 Квітня, 2-м (зупинка «Академіка Сахарова») бізнес-центр К15, 2 поверх. Коворкінг працює з 09:00 до 20:00 у будні.

Громадська організація«Центр громадського моніторингу та аналітики»

Команда відкрила простір для зустрічей та роботи Meet/n/Work. У закладі є маленький затишний зал, зручні місця, офісна техніка, проектор та екран.

Одна година, проведена вами у коворкінгу, обійдеться у 55 гривень, а всі наступні – 40 гривень. Якщо хочете працювати там цілий день, то варто сплатити 200 гривень.

Плюс, якщо ви не маєте власного ноутбука, тоді година оренди обійдеться вам у 40 гривень, а день – у 200 гривень. Але, для переселенців безкоштовно. 

Знайти заклад можна за адресою: вулиця Родини Барвінських, 2. Графік роботи: з 09:00 до 18:00.

Тернополяни, а як ви працюєте без світла вдома? Чи прилаштувалися до нових умов?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Мирошникова

    А де в Бережанах можно попрацювати з власним ноутбуком? Світла немає вже другу добу.

keyboard_arrow_up