Де сховатися у Тернополі під час повітряної тривоги – роз'янення (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

Де сховатися у Тернополі під час повітряної тривоги – роз'янення (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)
  • Росія продовжує атакувати ракетами територію України. Вибухи лунають у різних містах. Всіх українців закликають перебувати в укриттях. 
  • Нещоднавно у Тернополі з’явився новий додаток для смартфонів, де позначено всі сховища для безпечного перебування під час повітряної тривоги. 

Після початку повномасштабної війни у Тернополі почали збільшувати кількість укриттів, де можна пересидіти повітряну загрозу. Щоб тернополянам та гостям міста було простіше шукати найближче укриття – у міській раді спершу розробили інтерактивну карту. Тепер для зручності створили мобільний додаток.

За інформацією Тернопільського міського голови Сергія Надала, мобільний додаток "Де укриття" можна завантажити як на Android, так і iOS.

Після встановлення не потрібно проводити додаткові налаштування, лише надати доступ програмі до вашої геолокації. Якщо таке повідомлення з’явиться при відкритті програми – треба натиснути кнопку «Дозволити». Це дасть змогу прокладати маршрут від вашого місця перебування до найближчого укриття.

Відео дня

Після цього можна користуватися додатком. При відкритті додатку ми бачимо карту та знаки різних типів укриттів:

Обравши відповідний значок, на карті з’являються локації.

Також загалом у місті є 30 закладів торгівлі та громадського харчування, якими можуть скористатися мешканці. Більшість цих закладів розташовані у центральній частині міста – на вулиці Руській, Грушевського, бульварі Шевченка. Окрім того, заклади, які можуть стати укриттям є в різних мікрорайонах міста – на «Дружбі», «Сонячному», «Алясці», «Східному». Детально дивіть на інтерактивній карті. 

УВАГА! Не забувайте про правило «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше дві стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up