Дістаємо все, що можемо: ліцей у Теребовлі активно допомагає ЗСУ

Дістаємо все, що можемо: ліцей у Теребовлі активно допомагає ЗСУ

Теребовлянський академічний ліцей імені Ярослави Стецько від початку війни активно допомагав нашим воїнам, а тепер тут випікають ще й смачні енергетичні солодощі.

Теребовлянський академічний ліцей імені Ярослави Стецько має три волонтерських штаби: з виробництва енергетичних солодощів, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок. Окрім цього, діти також пишуть листи та створюють малюнки для підняття бойового духу наших захисників. До волонтерської діяльності долучаються викладачі ліцею, а також усі бажаючі жителі міста. 

– Дехто з наших працівників вдома робить ці солодощі, а потім приносить у ліцей і тоді процес виготовлення йде набагато швидше, – каже Олег Володимирович Архитко, директор ліцею. 

Зараз у закладі активно плетуться сітки, адже скоро буде особлива потреба у сітках білого кольору, щоб накривати окопи при випаданні снігу. 

Відео дня

– Нещодавно ми проводили благодійні ярмарки «Зігрій теплом українського солдата» і виручені кошти пішли на закупівлю сіток, – розповідає Олег Володимирович. – Також ярмарки будемо ще проводити 8, 10 і 15 листопада, тому усі бажаючі можуть долучитись.

У ліцеї збирались кошти і за запитом від теребовлянських захисників та захисниць було куплено по максимуму речей із списку, а саме побутова техніка: болгарки, акумулятори.

– Все, що потрібно, ми намагаємось купити та передати захисникам, але зараз найбільша потреба саме в білих маскувальних сітках, а далі будемо бачити по ходу справи, – додає Олег Володимирович.

Ідея відкрити волонтерський штаб у ліцеї виникла у заступниці з виховної роботи ліцею Мирослави Тихоліз – це мама загиблого героя з Теребовлі Юрія Тихоліза. 

– Я вважаю, що уроки трудового навчання мають приносити користь людині та суспільству в цілому, тому перед святом Покрови ми з учнями вирішили в кожному класі щось зробити на допомогу ЗСУ, – розповідає Ольга Омелянівна Тима, викладачка з трудового навчання та технологій. – Спершу ми плели браслети, килимки, а в 10 класі в дітей є модуль кулінарія і тому ми почали виготовляти енергетичні батончики для себе та для наших військових.

Цю ідею в ліцеї підтримали викладачі і почали збирати продукти для виготовлення батончиків. 

– Викладачі приходили на дистанційному навчанні або коли були канікули, а також діти після уроків долучаються до цієї справи, – каже Ольга Омелянівна. – Так ми вже виготовили 150 палетів по вісім видів енергетичних батончиків і відправили на фронт.

Нещодавно оголошення про потребу у продуктах для виготовлення батончиків подали у місто і небайдужі жителі приносять усе необхідне: горіхи, печиво чи сухофрукти.

Волонтерський штаб працює щодня і до виготовлення енергетичних солодощів можуть долучитися усі бажаючі, коли є вільний час та бажання.

– Я виділяю для себе годину після уроків у четвер та приходжу на допомогу і за цю годину можна виготовити дві порції цукерок, – каже Ольга Омелянівна.

Автор Тетяна Бакай

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up