«Домівка» в Раю: палац Потоцьких у Бережанах стане прихистком для переселенців

«Домівка» в Раю: палац Потоцьких у Бережанах стане прихистком для переселенців

Домівкою для постраждалих від війни людей стане колишній мисливський палац Потоцьких XIX ст. в селі Рай Бережанської громади.

Вже у грудні на Тернопільщині буде ще один прихисток для понад 30-ти людей, що змушені покинути свої громади, рятуючись від війни.

Про це повідомляє Українська освітня платформа.

Прихисток облаштовують в рамках соціальної ініціативи «Домівка».

Відео дня

«З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну ми, Українська освітня платформа, створюємо можливості для поселення людей, що евакуйовуються з постраждалих громад. Спочатку — місця масового поселення. Зараз — прихистки з умовами проживання, максимально наближеними до домашніх. І це наш принциповий підхід, бо гідність людини — на першому місці», — каже програмна директорка освітньої платформи Мар'яна Каспиришин.

До слова, священник з Тернопільщини відновив вже 17 осель, де живуть цілими сім’ями від 5 до 12 осіб із Донеччини, Луганщини, Миколаївщини та Херсонщини.

 Читайте також:

Священник Олексій Філюк з Лановеччини відремонтував для переселенців 17 покинутих будинків

На Тернопільщину прибули 80 евакуйованих з Донеччини

Переселенці у Тернополі можуть отримати продуктові набори: хто саме

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Lika Nika

    Як такі добрі і щедрі, то збудуйте спеціально для них і за їх участі новий будинок. Легко віддати те що збудовано іншими
  • Тетяна Шевчук

    а хіба в тому палаці інваліди чи сироти не живуть?колись була там на екскурсії то там ніби були поселені люди(років 6-7тому)
  • Ірина Боднарчук

    Перетворять історичну пам‘ятку в будинок культури!!!
  • Надія Гульовська

    Господи прости нас грішних, як Історична  пам'ятка  і прихисток? Як  таке можна  допустити?Влада,включи мізки! ЕКСКУРСІЇ -будь ласка.😨

keyboard_arrow_up