Допоможіть Даринці жити! Батько на Авдіївському напрямку, а донька бореться з лейкозом

Допоможіть Даринці жити! Батько на Авдіївському напрямку, а донька бореться з лейкозом
  • Дівчинці вже почали курс хіміотерапії, а в перервах Даринка багато малює, аби бодай якось відволіктись від болючих процедур.  
  • Для лікування дитини постійно потрібні донори і кошти. Рідні вірять, що з вашою допомогою Даринці вдасться подолати недугу.  

Допоможіть маленькій Даринці жити! П’ятикласниця з 26 школи Тернополя Дарина Тіцка бореться з гострим лейкозом. І їй дуже потрібна наша з вами підтримка.

Днями маленькій почали перший курс хіміотерапії, вона зараз у лікарні, поруч із дівчинкою весь час перебуває мама. Пані Ольга саме принесла Даринці альбом з олівцями, і дитина у перервах між процедурами, багато малює і читає. Обидві вірять, що недуга відступить. Тільки їм дуже потрібна наша з вами допомога.

Допоможемо врятувати маленьке життя!

Батьки однокласників дівчинки теж звернулись до редакції з проханням про допомогу.

Відео дня

— Просимо всіх наших знайомих, друзів, усіх небайдужих людей приєднатися до збору коштів на лікування маленької дівчинки Даринки, — звертається Марія Кузьма, мама Даринчиного однокласника Дениса. — В дитини діагностували онкологію, «Гострий лімфобласний лейкоз».

Батько дівчинки Михайло воює на Авдіївському напрямку вже другий рік, захищає нашу Батьківщину і нас від ворога, розповіла пані Марія.

— Не залишайтеся байдужими, допоможемо врятувати маленьке життя! Даринка — єдина дитина в сімʼї, відмінниця, розумниця і просто надзвичайна дитина, — каже Марія Кузьма. — Вартість лікування дуже велика, навіть одна гривня має значення. І, можливо, від вашої чуйності залежить життя Даринки.

Мама Даринки Ольга Тіцка розповіла, що все почалось раптово. Спочатку донечка захворіла на грип. Щойно одужала і пішла до школи, невдовзі захворіла вдруге.

— Я помітила, що вона якось різко блідне, почали щічки рости, ще тоді думали, що це вона, можливо, трохи погладшала, в виявилось, що то збільшились лімфовузли, — пригадує Ольга Тіцка. — Звернулись до педіатра, там нас направили на аналізи. Лікарі вже тоді встановили діагноз, але потрібно було підтвердження.

Аналізи возили до Києва, і буквально наступного дня рідних приголомшив результат: лейкоз.

Потрібні донори!

— Зараз донечка в лікарні, почали хіміотерапію, — поділилась мама. — Я біля неї весь час. З батьком Даринки ми розлучені, але вони спілкуються. Ми щиро дякуємо за підтримку людям, від яких ми й не сподівались. Батькам однокласників Даринки особлива подяка — вони активно збирають кошти, допомагають. Я ніколи і ні в кого не просила допомоги, звикла сама долати труднощі. Але зараз нам це не під силу. Щиро дякую усім, хто долучається до порятунку донечки. Завдяки вам у нас все вийде!

Медики дитячої міськлікарні, де зараз перебуває на лікуванні Даринка, жодних прогнозів не роблять. Маленькій щораз корегують лікування, щодня змінюють призначення, тому говорити про певну суму на лікування важко, каже мама.

— Ще нам дуже потрібні донори з першою позитивною групою крові для прямого переливання, — звертається за допомогою мама Даринки та просить потенційних донорів зв’язатись із нею особисто. Телефон Ольги залишаємо у довідці наприкінці тексту.  

Поки реакція організму Даринки на ліки дуже хороша, хоча школярка перебуватиме в лікарні мінімум 10 місяців. Маму тішить прогноз лікарів, що 80% дітей із такими діагнозами одужують. Проте все залежатиме від організму Даринки і його здатністю все подолати.  

— Я дякую всім небайдужим за допомогу. І знаю: у нас все буде добре. Ми тільки йдемо до перемоги – іншого варіанту навіть не допускаю, — каже пані Ольга.  

У перервах між процедурами, які й не всім дорослим під силу, Даринка багато читає та малює. Здебільшого пейзажі і природу. Мама каже, цим рятуються, бо навіть психологічно це все витримати дуже важко. Обидві вірять, що подолають хворобу, і донька буде жити. Зокрема і завдяки всім небайдужим, хто подасть руку допомоги донечці бійця, який зараз рятує нас із вами там, де тривають запеклі бої…

 

Довідка

Мама Даринки — Тіцка Ольга Анатоліївна: 097-808-17-12 (для потенційний донорів із групою крові 1+).

Карта для допомоги

4441111140314547 монобанк Тіцка Ольга (мама)

А також банка моно для зручності переказу.

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/5opXEGLEoY

Номер картки банки

5375 4112 1136 8431 Тіцка Ольга

 

Всі документи, що підтверджують діагноз дитини, є у редакції.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anna Zakharchuk

    +++++++++++
  • Валентина Тимовська

    Господи милосердний Спаси і дай одужання  янголятку.
  • Оксана Гонак

    🙏🙏🙏
  • Оксана

    Господи допоможи спаси помилуй зціли дитинку

keyboard_arrow_up