Про права "особливих" діток розповідали 7 годин

Про права "особливих" діток розповідали 7 годин

В Тернопільському обласному-навчально реабілітаційному центрі пройшов семінар, де батькам "особливих" діток розповіли про їхні права, пільги та механізми їх відстоювання. 

Провела семінар "Думайте про дитину, а не про її інвалідність" для тернопільських батьків член правління громадської організації "Ліга соціальних працівників міста Києва Лариса Татарінова.

На семінарі за допомогою фільмів та графіки розповіли про Конвенцією про права осіб з інвалідністю, основні нормативні та законодавчі акти, які регулюють забезпечення осіб з інвалідністю в Україні, можливість забезпечення підгузками дітей з особливими потребами, пенсійне забезпечення, можливі шляхи інформування влади щодо проблем, з якими стикаються сім’ї з особливими дітьми тощо. 

Ініціатор заходу тернополянка Олена Коваль на собі відчула, з якими труднощами стикаються батьки діток з інвалідністю. 

Відео дня

 - Те, що семінар затягнувся на 7 годин  ще раз доводить, наскільки батькам з особливими дітками бракує інформації у цій  області, - каже Олена Коваль. -  Лариса Татарінова - людина з величезним багажем знань і переконливою практикою за плечима, вона допомогла  розкрити нам очі на багато речей.  Насамперед в тому, що потрібно не боятись об’єднувати наші зусилля і  разом йти до поставленої мети. Ми, батьки, як ніхто знаємо усі болючі питання щоденного життя наших особливих діток. Потрібно це доносити до влади. І лише спільними зусиллями ми зможемо покращити умови життя наших дітей. Ми маємо навчитись розуміти, що ми не одні, що на нашому боці закон, потрібно лише його знати і розуміти і є люди які готові нам цьому сприяти.

За матеріалами семінару можна звертатись до організатора за тел. 068-225-01-74 (Олена Коваль)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ілля

    І які в них права? Як отримати ті самі підгузки? Чому про це немає жодного слова?

    бурундук reply Ілля

    а ви хочете, щоб вам 7 год тренінгу в пару речень втиснули? тре було прийти послухати, анонс був

    Олена Прохира reply Ілля

    Виявляється, що  не все так просто у нашій державі. У Києві, наприклад, батьки три роки добивались забезпечення дітей підгузками, хоча постанова КМ про це прийнята ще 2009 року. Тут в двох словах не розкажеш. Не даремно семінар затягнувся на 7 годин.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up