Куди пожертвувати непотрібний одяг у Тернополі? Ми склали для вас карту

Куди пожертвувати непотрібний одяг у Тернополі? Ми склали для вас карту
  • Чимало тернополян мають одяг в хорошому стані, який вже не носять. Не поспішайте викидати його, адже ви можете допомогти тим, хто потрапив в скрутне становище або не має грошей, щоб купити нове вбрання для себе чи своїх дітей.
  • Ми зібрали місця, куди можна пожертвувати речі в хорошому стані на благодійність. Дивіться адреси та графік роботи фондів!

У місті є кілька різних благодійних фондів, куди можна пожертвувати непотрібний одяг. Приймають дитячий та дорослий одяг, взуття. Перед настанням похолодання більш актуальні стали теплі речі. Але також потрібні ковдри, подушки, постіль тощо.

Є чимало категорій людей, які не можуть дозволити собі новий одяг. У благодійних організаціях кажуть – якщо ви потрапили в скрутне становище – не соромтесь попросити допомогу. Якщо знаєте людей, які потребують таку поміч – розкажіть їм, де можна попросити про це.

Ми ж зібрали пункти прийому у Тернополі. Про це читайте нижче.

Відео дня

Контейнери благодійності

Залишити непотрібний чистий одяг в хорошому стані можна у спеціальних контейнерах благодійності. Їх перевага – це можна зробити у будь-який час. Спеціальні контейнери, де можна залишити одяг та взуття як для дорослих, так і дітей.

Два контейнери розташовані біля «Фонду добрих людей» за адресою вул. Князя Острозького, 32. Як нам розповіли у самому фонді, наразі найбільша потреба в дитячому одязі. Тому якщо ваші діти виросли і залишився одяг в хорошому стані – ви можете допомогти іншим.

– Два контейнери є біля нашого фонду на вулиці Острозького, 32. Там ми його сортуємо і даємо малозабезпеченим. Сюди ж можуть звертатися всі потребуючі. Наразі найбільше потрібен дитячий одяг, – розповіли у фонді.  

Також наголошують – якщо ви хочете допомогти, залишайте чистий одяг в гарному стані та пакуйте його у пакети, щоб він не забруднився, адже його носитиме хтось інший. 

Ще один контейнер для благодійності є на вулиці 15 Квітня, 3 (біля «Одежини»).

За цією ж адресою розташований контейнер для благодійності та ГО «Нескорені духом» та благодійний фонд «Возлюби Ближнього».

 

Благодійний фонд «Возлюби Ближнього»

– Наш контейнер з написом назви проекту «Возлюби Ближнього» стоїть цілодобово на вулиці 15 Квітня, 3. – каже керівниця фонду Світлана Бичковська. – Працюю кожен день без вихідних з 11 до 19 години. Видаємо одяг і взуття всі дні окрім суботи та неділі з 12 до 16 год. Допомогу надаємо особам будь якої групи інвалідності. Згідно проекту одяг вивозимо на райони і волонтерські підрозділи роздають в обмін благодійно на продукти сільського господарства. Продукти доставлені в стіни ГО розподіляємо членам ГО яких на даний час є вже 130 чоловік.

Також проводяться Акції в підтримку особам з інвалідністю, де за благодійні пожертви можна придбати речі. А на виручені кошти закупляють памперси.

В списках ГО є 36 лежачих людей. Це люди з пролежнями, вкрай важкі – каже Світлана Бичковська. 

Адреси локацій дивіться на інтерактивній карті:

Проєкт «Одежина»

У місті працює також благодійний проєкт «Одежина». Можна віддати речі в гарному стані (не порвані, без плям, з працюючими блискавками, випрані), взуття в гарному стані (парне, чисте), сумки, рюкзаки, текстильні вироби, постільна білизну, підгузки, засоби гігієни, іграшки, посуд, візочки тощо.

– Ви можете залишити одяг як в контейнері, так і звернутися в соціальний гардероб «Одежина», – розповідає керівниця проєкту Людмила Павлинська. – Ми приймаємо не лише одяг та взуття, є потреба і в постільній білизні, подушках, ковдрах тощо. Також треба посуд, побутові речі, іграшки.

Соціальний гардероб працює з понеділка по п’ятницю з 11:00 до 17:00. У цей час можна як принести, так і отримати допомогу. У контейнері залишайте речі у будь-який час.

Благодійний магазин «BLAGOдать»

У місті також відкрився благодійний магазин. Це проєкт соціального гардеробу «Одежина». На проспекті Бандери, 4. Тут можна придбати все за доступною ціною. Вартість речей стартує від 5 гривень. Виручені кошти використовують для соціальних проєктів та фінансування «Одежини». 

– У магазині на проспекті Бандери можна придбати речі, які були в користуванні, – каже керівниця магазину та волонтерка Яна Шкуратова. – Зазвичай речі приймаємо в «Одежині», що на вулиці 15 Квітня, 3.  Приблизно 15% речей виставляємо на продаж. Решту – роздаємо безкоштовно. Тернополяни вже добре нас знають і приносять допомогу. Ми заохочуємо людей, які потребують допомогу, не стидатися і приходити до нас. У нас є достатньо речей і дитячих, і для дорослих, осінні та зимові.

Як розповідає Яна Шкуратова, найбільша потреба є в чоловічому одягу, особливо взуття. Його завжди приносять менше.

Також магазин «BLAGOдать» працює як комісійний магазин для людей вразливих категорій. 

– Ми приймаємо речі, які самі виготовляють вразливі категорії населення, - розповідає Яна Шкуратова. Ми виставляємо їх на продаж, і потім кошти, якщо річ купують, передаємо людям. Наприклад, до нас прийшла бабуся, яка в’яже серветки. Ми виставили їх на продаж, і кілька придбали. Є багатодітні мами, люди з малозабезпечених сімей, біженці. Є ті, хто виготовляє прикраси, хтось робить вишиванки. Не всі ці люди можуть продати річ через інтернет, тому йдуть до нас. Магазин має ще і таку функцію.

Благодійний фонд «Карітас»

Ще один пункт, де можна допомогти нужденним – благодійний фонд «Карітас». Фонд має проєкт «Гуманітарна допомога».

– Кожного дня небайдужі люди привозять до «Карітасу» одяг, взуття та інші речі. Ми дякуємо кожному, хто відповідально ставиться до потреб інших та приносить речі чистими, випраними та придатними для використання. Їх видають потребуючим людям, сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, безпритульним, – повідомляють в благодійному фонді.

Речі видають щоп’ятниці об 11.00 год, а також за потреби у робочі дні з 9.00 до 17.00год.

Бути учасником проєкту «Гуманітарна допомога» може кожен, хто відчуває у цьому потребу!

Графік прийому одягу: понеділок-п’ятниця з 10.00 до 16.00 год. Розташований фонд на вулиці Замонастирська, 1 (біля церкви Успення Пресвятої Богородиці).

Роздають одяг через оголошення

У фейсбуці також є група ДОПОМОГА ВІД ЩИРОГО СЕРЦЯ, де можна віддати потребуючим речі. 

Дехто ж віддає речі на сайтах безкоштовних оголошень. Переважно – дитячий та жіночий одяг і взуття. Чоловічого мало.

Серед оголошень у розділі «дитячий світ» віддають навіть дитячі візочки, люльки, ліжечка та ходунці. Не всі речі в ідеальному стані. 

Для дорослих є чимало взуття, жіночих кофт, плащів та суконь. Речі чисті, без дірок та плям.

Тому якщо ви не маєте змоги привезти річ до благодійного фонду – її можна виставити в оголошеннях з приміткою «безкоштовно».

Якщо ви знаєте ще місця, де теж можна передати речі на благодійність – пишіть у коментарях. Ми додамо їх до матеріалу та нанесемо на карту!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Оксана Марчук

    Також можна приносити одяг та інші речі у благодійний фонд Карітас по вул. Замонастирська,1. Чому не написати???
  • Юлія Золота

    Ці контейнери - то бізнес. Секонд процвітає. Люди вірять. Приносять. Поки дійде до потребуючих, то "волонтери" поростягають.
  • Бодя Олегович

    Взагалі-то, "непотрібний одяг" потрібно продавати на О.Л.І.К С
  • Бодя Олегович

    То всьо туфта, якщо хочеш допомогти : піди і допоможи, для чого на когось надіятись?
    Побачив бомжика : віддай йому в руки.В чому проблема??

keyboard_arrow_up