На 9-му місяці вагітності дочекалася коханого. З полону повернули ще одного воїна-азовця з Тернополя

На 9-му місяці вагітності дочекалася коханого. З полону повернули ще одного воїна-азовця з Тернополя
  • Разом із іншими 215 захисниками України чоловіка вдалося повернувся з російського полону, у якому він протримався від травня.  
  • Дружина плаче та радіє, а В’ячеслав Білий з нетерпінням вже хоче обійняти свою кохану та першим побачити дитину, яка має незабаром народитися.  

Нагадаємо, що 21 вересня із російського полону повернули захисників України. Серед них четверо з Тернопільщини - Катерина Поліщук, Михайло Діанов, Арсен Дмитрик та В'ячеслав Білий. Ще одна вагітна медик була випускницею тернопільського медуніверситету. Вона теж на мирній території.

Він ніколи не скаржився…  

В’ячеслав Білий проживав у Кривому Розі, аж поки не зустрів свою кохану дружину Олену. Тоді у 2019 році переїхав до Тернополя. У полку «Азов» В’ячеслав Білий перебував з 2014 року. Тож, коли російські військові розпочали повномасштабне вторгнення, він пішов захищати свою дружину та всю Батьківщину. Зі слів Олени Білої, він мужній, сильний та хоробрий, адже пройти пекло під силу тільки таким людям.

– Він був у відпустці, але 22 лютого його відкликали і мав повернутися у полк. Я тоді дуже сердилася. Все стало зрозуміло того клятого ранку великої війни. Не можу звикнути і не звикну до цього ніколи. Він був на Азовсталі, де кожен день під обстрілами, вони голодували, – каже співрозмовниця. – У нього не згинається нога, розвалюється спина, але він ніколи не скаржився. Завжди мене оберігав і віддавав нам усю свою любов через екран смартфону.

Відео дня

16 травня пані Олена востаннє спілкувалася з чоловіком, а далі полон і невідомість. Як вони, що там з ними роблять і коли повернуть? Ці питання турбували щосекунди. Попри страх за життя чоловіків, жінки не здавалися і почали влаштовувати акції на підтримку захисників Маріуполя.  

– Так, ми виходили на Театральну площу у Тернополі з іншими жінками і говорили про наших хлопців та дівчат, які опинилися у російському полоні. Таким чином ми намагалися привернути увагу до захисників «Азову». Коли ставало нестерпно від безпорадності, що аж хочеться кричати, запитувала себе: «Де твоя віра?!» І так я заспокоювалася. Я знаю, що ця віра, надія і любов, яка є між нами, збереже його. Тому, що такі люди, які в надскладних умовах залишаються людьми, які в таких важких обставинах залишаються люблячими, турботливими, тримають слово — вони заслуговують жити, – розповідає Олена Біла.  

Чекала на нього вдома…

Пані Олена на дев’ятому місяці вагітності і вже незабаром має народити дитину. Вона постійно вірила, що В’ячеслав повернеться додому, аж о 20:00 пролунав неочікуваний дзвінок.  

– І тут я чую його голос: «Я вже в Україні». У це складно було повірити. Мене переповнювали емоції, це була як істерика. Але я настільки щаслива це почути. Я щаслива, я вдячна, що мій чоловік нарешті в Україні. Це його другий День народження, по-іншому я ніяк назвати це не можу, – каже вона. 

Жінка додає, у неї є можливість поїхати сьогодні до чоловіка, але через останні дні вагітності не ризикнула. Тож чекає на В’ячеслава вдома і сподівається, він встигне потрапити на народження першої дитини.  

Також Олена Біла закликала українців не опускати руки і далі надавати розголосу про військових, які досі залишаються в полоні. Адже важливо повернути всіх захисників України живими до своїх родин.  

– Ми раді, всі раді, але давайте не забувати, що в полоні залишаються інші захисники. Чоловіки моїх знайомих у полоні росіян і ми маємо їх звільнити. Ми будемо влаштовувати акції, привертати увагу українців та жителів інших країн. Зараз не маємо права зупинятися. Коли всі захисники повернуться з російського полону, тоді і будемо радіти, тоді можна трохи видихнути, – говорить пані Олена.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач23

    Будьте щасливі діти Божого благословіння на вашу СІМЮ

    СЛАВА ЗСУ ХОРОНИ ГОСПОДЬ ВСІХ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ

keyboard_arrow_up