Передала на фронт понад п’ять тонн домашньої випічки: історія тернопільської волонтерки

Медикиня за фахом, а кондитер – за покликанням душі. Знайомтеся – тернополянка Наталія Яремчук. Вона власноруч випікає та передає нашим захисникам домашні смаколики. Від початку повномасштабної війни уже відправила понад п’ять тонн випічки й зупинятися не збирається. Каже, у такий спосіб передає воїнам тепло й затишок рідного дому.
За роки смачної допомоги військові дали тернополянці позивний «Солодка фея». Саме так від імені пані Наталії підписують дрони, які вирушають на позиції для знищення ворога.
Хобі стало підтримкою для військових
Наталія родом із Тернополя, за освітою – провізор, випускниця медичного університету. Разом із чоловіком-військовим довелося пожити у різних регіонах, навіть на Херсонщині – за сотні кілометрів від рідного міста. У непрості часи підтримувала свій дух саме кондитерством.
– Кулінарія, кондитерська справа – моє давнє хобі, яке згодом стало улюбленою справою. Ще з дитинства любила поратися на кухні з бабусею чи мамою. Пізніше знаходила цікаві рецепти в інтернеті, удосконалювала їх, експериментувала – так народжувалося щось своє. Тепер ця справа допомагає мені не лише заробляти, а й підтримувати військових на передовій, ділитися частинкою домашнього тепла, – каже пані Наталія.
Перші смаколики вона передала на позиції колеги-фельдшера, який перебував у гарячих точках. Потім – друзям, знайомим знайомих. А далі почали надходити десятки й сотні прохань від бійців. Відмовити вона вже не могла.
– Випікаю з понеділка до п’ятниці, найчастіше вночі, коли всі домашні справи зроблені. Чи важко? Інколи дуже, особливо під час відключень світла. Але я знаю, для кого це роблю. Нашим хлопцям на фронті набагато складніше. А мої смаколики дарують їм хоча б частинку дому та радості, – каже тернополянка. – Найчастіше готую печиво, яке можна довго зберігати, а також – медівники з чорносливом, горішки зі згущеним молоком. У суботу все фасую й відправляє на різні напрямки. Далі військові розвозять випічку по лінії фронту або навіть скидають дронами тим, хто місяцями тримає позиції на «нулі».
Кожна посилка з турботою та домашнім теплом
За роки кулінарного волонтерства пані Наталія передала на передову понад п’ять тон смаколиків, орієнтовно по 60 кілограмів щотижня. Нині найбільше запитів надходять із Запорізького, Херсонського, Харківського, Сумського напрямків. Тернополянка говорить, усе вдається завдяки підтримці рідних та небайдужих людей.
– Я випікаю і на продаж. Частину коштів на придбання сировини беру з власних зароблених грошей, а також у мене відкрита благодійна банка, на яку всі охочі можуть закидати пожертви. Дуже дякую всім, хто підтримує мою працю і діяльність. Я завжди стараюся показувати всі звіти у своєму інстаграмі, щоб люди бачили, що їхні кошти йдуть у правильному напрямку, – каже жінка.
Тернополянка каже: до війни планувала відкрити власну кав’ярню, де готувала б смаколики на продаж. Проте наразі мрію довелося відкласти, адже є важливіше завдання – підтримка та допомога армії.
– Спочатку разом до Перемоги, а вже далі – власна справа, – додає пані Наталія.
Якщо ви бажаєте долучитися до доброї справи – залишайте свої донати на банці, робіть репости та розповідайте іншим про тернопільську волонтерку.
Читайте також:
Від окопних свічок до консервації: родина на Теребовлянщині об'єднує людей для допомоги ЗСУ
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
.