Перенесла 33 операції, попереду ще одна. Допоможіть матері двох дітей одужати

Перенесла 33 операції, попереду ще одна. Допоможіть матері двох дітей одужати

Вона сама гірко жартує, що діагнозів – цілий букет. Через хворобу жінка не може працювати. Живе з двома дітьми на інвалідську пенсію. Про гроші на чергову операцію й говорити годі. Ціна питання – 10 тис грн. Марія просить подарувати їй шанс на одужання

  • Я, Котик Марія Михайлівна, мені 31 рік. Проживаю у Козівському районі, виховую двох дітей, інвалід третьої групи. Хворію з 16 років. Я перенесла вже 33 операції на руці. Допоможіть, будь ласка, чим зможете. Ви для мене - одна надія. Я вже не знаю, куди звертатися, - таке повідомлення надіслали журналістці «20 хвилин» вранці 12 лютого.

Ми зв’язались з авторкою. Виявилось, що вона хворіє, і давно. У неї хронічна компресійно-ішемічна брахіоплексопатія справа з вираженим парезом правої руки. Невроліз нерва, розсіяний склероз.

  • Я дійсно перенесла вже 33 операції, - розповіла Марія Котик. – Скоро маю знову лягати на операцію. Це вже буде 34-та. Лікарі не дають сто відсотків на одужання. Але 50% - так. Для мене це вже шанс! Шанс одужати і жити!

Як пояснила пані Марія, під час операції їй мають видалити пухлину. Адже та щораз збільшується. На руці утворюються жахливі виразки. Ціна питання – приблизно 10 тис. грн. Але і цих грошей у жінки немає. Тим більше, виховує сина і доньку – 10 і 11 років.

- Я справді змушена сама давати всьому раду, - каже Марія Котик. – Хоча фізично це дуже важко. Навіть їсти приготувати чи попрати не можу. Якось пристосовуюсь все робити однією рукою. Отак ми і живемо.

Відео дня

Працювати через недугу жінка не може. В місяць через інвалідність отримує приблизно півтори тисячі гривень. За ці кошти і живуть з дітьми, і лікуватись мусить.

Недуга почала прогресувати, коли жінці було 16 років. Все – через високий тиск, від чого затрамбувало правий бік. Перенесла операції в Інститутах Шалімова і нейрохірургії. Потім – ще три десятка оперативних втручань.

Одного разу попросила допомоги в Президента країни – зі столиці виділили 2 тис грн. Часом фінансово підтримує місцева влада – коли дадуть 500 грн чи тисячу. Однак, самотужки зібрати гроші на операцію, яка подарує шанс повноцінно жити, - не може.

  • Я вас дуже прошу: допоможіть мені в моїй біді, - звертається Марія Котик до небайдужих тернополян. – Допоможіть і мені, і моїм дітям мати здорову маму. В мене надія тільки на вас. Більше допомогти нікому…

Фото уражень та підтверджуючі недуги жінки документи є в редакції. Ми не публікуємо їх з етичних міркувань.

Довідка

К/р Приватбанку: 5168 7573 5082 3979, Котик Марія Михайлівна

Тел для довідок: 096 74 34 299, Марія

Читайте також Гроші на операцію Марії Котик зібрали за кілька годин
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Инна Вивчар

    Не бачу статті номер карти, куди мерекидати кошти?

    Maria Zubyk reply Инна Вивчар

    Инна Вивчар К/р Приватбанку: 5168 7573 5082 3979, Котик Марія Михайлівна

    Марія Котик reply Инна Вивчар

    Люди дуже Вам велики Дякую гроші вже є все добре
  • Марія Котик

    Люди дуже велике дякую за пітримку але вже грошей нетреба
  • Марія Котик

    Люди дуже велики дякую за допомогу гроші вже є на лікування ДЯКУЮ Велике
  • Mariya Martunyuk

    цю жінку добре знаю, вона дійсно потребує допомоги
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up