Першим приходив на допомогу іншим... Відійшов у вічність відомий волонтер Петро Колесник

Першим приходив на допомогу іншим... Відійшов у вічність відомий волонтер Петро Колесник
  • Йому кілька днів тому лишень виповнилось 49 років. На жаль, дива не сталось. Зранку 26 червня повідомили, що Петра більше немає... 
  • Збір коштів зупинено. Дякуємо всім, хто фінансово або молитвою намагався врятувати життя відомого волонтера. 
  • Царство небесне його світлій душі. Щиро співчуваємо родині та всім, хто втратив близьку людину. 

— Нашого Петра більше немає... — повідомлення зранку 26 червня ошелешило. 
Про смерть відомого волонтера з Кременеччини Петра Колесника повідомив староста Білокриниці Роман Пшевлоцький. 

Лишень кілька днів тому "20 хвилин" повідомляли, що волонтер боровся із онкологією. І рідні, і друзі просили допомогти фінансово та молитвою — на заклик відгукнулось дуже багато людей. І всі ми вірили в диво, що воно трапиться, бо інакше з цією людиною просто бути не може. На жаль, дива не сталось...

Ми повідомляємо про припинення збору коштів.

Відео дня

Щиро співчуваємо родині і близьким людям Петра та просимо молитви за упокій його душі. Царство небесне і вічний спочинок подай йому, Господи... 

Матеріал оновлено. 

Нагадаємо, Петро Колесник завжди вів здоровий спосіб життя і ніколи не скаржився на самопочуття. Коли наприкінці травня йому стало раптово погано, ніхто з рідних і близьких і не здогадувався, що біда вже на порозі. Діагноз медиків ошелешив, був як грім серед ясного неба і поділив все життя на «до» і «після»: рак легенів.   

Без вашої допомоги не зможемо врятувати

— До нас прийшла біда, якої ніхто не чекав і ніяк не міг передбачити. У мого чоловіка, Колесника Петра, діагностували рак легенів.  Він потребує дороговартісного лікування. Хто має можливість, допоможіть. Без вашої допомоги ми не зможемо його врятувати, — просила дружина Інна Колесник.

Петро – підприємець, за мирного часу організовував та відправляв до Швейцарії студентів агровузів на практику. Завжди активно волонтерив та допомагав іншим. Мав друзів у Швейцарії, і з перших днів повномасштабного вторгнення рашистів, налагодив логістику та доправку допомоги з-за кордону. Продукти, каремати, спальні мішки, медикаменти, засоби гігієни, памперси – цим забезпечував не лише місцевих переселенців, а й воїнів — там, де зараз дуже гаряче. Про це розповів староста Білокриниці Роман Пшевлоцький.  З перших днів чергував на блок-постах і в громаді. Допомагав всім і завжди.  

— Він буквально до останнього дня працював, потім Петрові раптово стало погано, завезли в лікарню, а там виявили онкологію, — розповів Роман Пшевлоцький. — 23 червня у Петра має бути День народження. Наша з вами допомога – це буде найкращим подарунком. І, якщо відверто, — єдиним шансом на життя.  

Дружина Інна, донька-одинадцятикласниця Ангеліна і всі друзі та близькі чоловіка сподівалися на допомогу небайдужих. Більше її чекати було нізвідки.

Рахунок йшов на дні

Як поділилась кума і родичка Наталя Тимощук, Петро такий, що останнє іншим віддавав. Господар вправний, дуже любить свою сім’ю, друзів і ніколи нікому не відмовляв. Він завжди допоможе і є поруч: і в біді, і в радості.

Петро ніколи не скаржився на самопочуття. 25 травня у нього раптом заболіла спина, почалась задишка, пригадує пані Наталя. Приїхали в лікарню, чоловікові дали таблетки і відправили додому. Йому ставало все гірше й гірше, тоді викликали швидку і забрали в реанімацію. Правдами-неправдами Петра невдовзі перевезли до обласної лікарні. Там обстежили за добу, наступного дня зробили КТ з контрастом.

— Тоді і виявили, що вже така біда до нас прийшла. Рахунок йде на дні, — каже пані Наталія. — Він в дуже тяжкому стані. Тяжко дихає. З Тернополя його назад відправили в Кременець. Ще й до всього утворився тромб, а це є протипоказом до лікування. Спочатку потрібно, аби тромб розійшовся, і тоді вже починати променеву або хіміотерапію.

Рідні благали допомогти врятувати чоловіка, батька, кума. Сльози та розпач приніс для родини цей місяць…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (465)
  • Ирина Максимович

    ГОСПОДИ  ПОМИЛУЙ И ПОМОГИ!
  • Liliana Fedchuk

    Царство небесне і вічний спочинок подай йому, Господи...
  • Паша Пашинський

    Не курив і не пив і вмер?

    Може  маріхуаною бавився чи айкос, чи все ж таки Чорнобиль?
  • Діана Олійник

    Ми повідомляємо про припинення збору коштів.

    Царство небесне світлій душі волонтера. Щиро співчуваємо родині та всім, хто втратив близьку людину.

keyboard_arrow_up