Партнер рубрики Події

Подаруй Миколая солдату: у Тернополі збирали кошти на дрони для захисників

Подаруй Миколая солдату: у Тернополі збирали кошти на дрони для захисників

Благодійний концерт, аукціон та ярмарку організували у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі імені Т. Шевченка у суботу, 2 грудня. Як усе відбувалося – про це у нашому репортажі.

Благодійний захід організували волонтери ГО «Країна рівності та правди», які після початку повномасштабного вторгнення росії зосередили діяльність на допомогу військовим. Мета заходу – зібрати кошти на закупівлю дронів для різних бригад та підрозділів. Зокрема дрони та оптика потрібні для тернопільських бригад – 44-ї окремої артилерійської бригади, 105 бригади ТрО, а також інших бригад, де також служать тернополяни та жителі області.

У холі драматичного театру організували благодійну ярмарку. Там можна було придбати різні сувеніри – монети, свічки, пряники, а також предмети війни, які розмальовують волонтери – кулі, тубуси, тощо. Серед речей, які можна було купити – шолом українського захисника, який врятував йому життя та навіть плитоноску з керамічними плитами, яку надав колишній спецпризначенець з позивним «Бандера».

Відео дня

Також можна було пожертвувати кошти у скриньку.

Аукціон розпочали зі вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання та виконання гімну України.

На сцену запросили військових капеланів, які допомагають нашим захисникам на фронті підтримувати бойовий дух. Вони провели спільну молитву. Волонтери подякували капеланам за їх працю та нагородили відзнакою «Волонтерське серце» від громадської організації.

Серед гостей було чимало військових, які повернулися з фронту, волонтерів, громадських діячів та небайдужих тернополян, які вирішили долучитися до благодійного заходу.

На аукціоні представили різні цікаві лоти.

Рамку зі словами з гімну України та підписом Валерія Залужного продали за 53 000 гривень;

Прапор з автографом Кирила Буданова продали за 50 000 гривень;

Тубус з підписами військових підрозділу «КРАКЕН» – за 20 000 гривень.

Один з лотів – тризуб, який зробив боєць 105-ї бригади ТрО з гільз куль, які залишились після боїв за Куп’янськ.

– Цей тризуб робив мій побратим – Назар Кіт, позивний «Князь», – розповів боєць 105-ї бригади ТрО Богдан Брич. – Під Куп’янськом були наші позиції, і так бувало, що по три рази на добу ми відбивали атаки. І дуже багато було гільз – сотні тисяч. Ми не знали, що з ними робити. І виникла така ідея зробити тризуб. Ми передавали такі композиції у різні міста та навіть у США. Кулі летіли в сторону ворога, а гільзи залишились на цьому сувенірі.

Цей тризуб вдалось продати на аукціоні за 45 000 гривень.

В перервах між продажем лотів, гостей заходу розважали виступами місцевих гуртів. Також на благодійний захід завітали учасники колективу «ТеСАМеШоу».

Нагородили відзнаками громадської організації відомих у місті волонтерів, громадських діячів, блогерів, журналістів.

Підтримати наших захисників можна відсканувавши QR-код:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач66

    Бариги Тернопільські чого не скидують?
  • Тернопіль Робота

keyboard_arrow_up