Подаруй тепло воїну: в одному з університетів Тернополя триває благодійна акція. Як долучитись?

Подаруй тепло воїну: в одному з університетів Тернополя триває благодійна акція. Як долучитись?
  • У Західноукраїнському національному університеті збирають теплі речі для військових. У пріоритеті – пледи, але потрібні також термобілизна, шкарпетки, грілки, рукавиці, окопні свічки тощо.
  • Тернополян закликають долучитися до акції. Куди приносити допомогу – розповідаємо у матеріалі!

Благодійну акцію «Подаруй тепло воїну» організували від навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності Західноукраїнського національного університету. Її мета – подякувати тим, хто щодня захищає незалежність України і обороняє наш спокій. Зокрема, передати захисникам на передову й не тільки теплі речі, які допоможуть їм зігрітися з настанням холодних днів.

– Наша акція триває вже другий тиждень. Ми оголосили про неї в університеті, аби студенти й викладачі приносили, хто що може. У п’ятницю, 3 листопада, плануємо завершити акцію. Тому поки містяни ще можуть долучитися і принести теплі речі. Я думаю, ми передамо те, що вже назбирали, військовим і продовжимо акцію. Сподіваюся, будуть охочі до неї долучитись! – каже директорка навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки і резильєнтності Оксана Шандрук.

Відео дня

Насамперед, за словами жінки, у рамках акції для захисників збирають пледи. Вони потрібні й у стабілізаційних пунктах (це місця, куди бойові медики евакуюють поранених з фронту), й у лікарнях.

Однак, для військових необхідні й інші теплі речі: спальники, ковдри, термобілизна, грілки для рук, ніг та тіла, рукавиці, шкарпетки, термопакети для обігріву, окопні свічки, тобто все, що може зігріти й захистити від холоду восени і взимку.

До збору активно долучилися в університеті, а також допомогти вирішили деякі школи міста, зауважує Оксана Шандрук. Наприклад, нещодавно кілька ящиків з теплими речима для бійців принесли учні й директор Тернопільської загальноосвітньої школи №10.

– Колектив 10 школи зібрав для захисників ящик окопних свічок, теплі шкарпетки і багато чого іншого. Ми збираємося ще додатково закупити від університету пледи, – додає жінка.

У рамках акції навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності ЗУНУ співпрацює з центром туризму та краєзнавства міста Рубіжне Луганської області. Передачею теплих речей  військовим займатиметься представниця даного центру – Олена Хмельницька.

– Ми разом з нею усі зібрані речі будемо надсилати у стабпункти. Олена має контакти до надійних волонтерів, тому допомога точно потрапить у руки захисників. Також дуже багато поранених бійців реабілітуються у лікарнях Тернополя. Пересуватися на інвалідному візку з одного в інше відділення холодно, треба чимось накритися. Тому частину речей та пледи ми занесемо у наші лікарні, – каже Оксана Шандрук.

Всі небайдужі, хто має бажання долучитися до благодійної акції «Подаруй тепло воїну», можуть приносити і залишати теплі речі у першому (головному) корпусі Західноукраїнського національного університету, в аудиторії №4 або №6 навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності. Адреса – вулиця Львівська, 11.

За додатковою інформацією можна звертатися за номером телефону: + 38 098 575 36 61 (Оксана Шандрук).

– Долучіться до благодійної ініціативи, проявіть повагу і підтримайте наших захисників, які боронять Україну ціною власного життя! Ми повинні об’єднуватися у добрих справах та вірити у Перемогу! – завершує директорка навчально-наукового центру.

 

Читайте також:

Сімʼї загиблих захисників можуть отримати допомогу. Як це зробити

«В укритті танцюємо під пісню про пса Патрона чи як Венздей Аддамс». Дружина військового з Тернопільщини допомагає дітям пережити війну

Прихисток переселенців у Тернополі: умови проживання та як допомагають іноземні волонтери

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up