Едіку з Кременця, у якого померла мама та якого покинув батько, потрібна негайна операція. Допоможіть

Едіку з Кременця, у якого померла мама та якого покинув батько, потрібна негайна операція. Допоможіть
  • Едіку Скороплясу із Кременця нещодавно виповнилось 10 рочків. У свій вік хлопчик втратив маму, його покинув батько, а три роки тому він пережив важку операцію на серце. 
  • У Едіка є ще один діагноз - сколіоз. І якщо йому впродовж місяця не зробити операцію, він зовсім не зможе ходити. 
  • Дитину виховує бабуся, яка живе на єдину пенсію, а операція коштує понад 300 тисяч гривень. Тож волонтери оголосили терміновий збір грошей. 

- Він неймовірно добрий та жвавий хлопчик, - каже про Едіка його бабуся Людмила Павлик. - Недавно його запитали волонтери: "Чого ти би хотів?", а він каже: "Бути здоровим, бігати, як всі". Як можна спокійно дивитись на ту дитину? На його долю вже випало стільки бід. 

Бабуся хлопчика  - жінка дуже позитивна та відкрита. У розмові з журналісткою дякує за допомогу небайдужим майже через кожне слово. 

- Світ не без добрих людей. Я дякую Богу, що знайшлись люди, яким небайдужа доля цієї дитини, - каже жінка. - Я не уявляю, що б ми робили, якби не добрі люди. Сама я не зможу йому допомогти. Ми живемо на одну мою пенсію - за півтора тисячі гривень.  

Відео дня

Хлопчик вже переніс одну важку операцію в Києві у 2017-му. У нього було чотири вади серця, але зараз із серденьком все добре. Перевіряли минулого року, каже бабуся.

Світлина від Вячеслава Онишкевича.

Мати померла торік. Батько покинув...

Пані Людмила розповідає, що Едік народився семимісячним. Ще тоді в нього діагностували вроджену ваду серця, але операцію відкладали, бо не хотіли малятко класти під ніж.

- Три роки тому в моєї доньки і в мами Едіка виявили рак. Вона згоріла "на очах", - каже бабуся хлопчика.- Ми просто не знали, з чим боротись, кого рятувати і як жити взагалі. То було дуже важко. Тепер я йому за маму і за тата. Бо батько покинув його. Нещадовго його позбавили батьківських прав.

Жінка розповідає, що  після смерті мами хлопчика, його тато сім'ю покинув, забравши з собою карточки на допомогу від держави, яку призначили дитині за втрату годувальника. 

- Дитині треба було оформляти документи на індивідуальне навчання. Я звернулась в школу. А мені кажуть, що я не можу нічого підписувати, бо я не опікун, - продовжує розповідь жінка. - У мене не було іншого вибору, як подавати в суд. У березні мене призначили опікуном дитини, а татові - виплату аліментів, але рішення не набрало чинності через те, що карантин.  

Зараз чоловік на заробітках в Польщі. Волонтери розповідають, що тато хлопчика передав близько 35-ти тисяч гривень на лікування хлопчика. 

Бабуся каже, що з дитиною чоловік не бачився, відколи пішов. 

Дігноз - сколіоз

Операцію Едіку призначили ще три роки тому, але ми не знали кого спасати, - каже пані Людмила. - Зараз вона дуже прогресує. Ми поїхали на перевірку в Київ десь два тижні тому і нам дали всього два місяці, а далі сказали, що гарантій не дають... Відлік тепер іде на дні. 

Світлина від Вячеслава Онишкевича.

Сама операція вартує 300 тисяч гривень. Її мають проводити у Київській міській лікарні . До того треба готуватись близько двох тижнів. Окрім того, гроші треба і для реабілітаційного періоду.

- Я просто не уявляла, хто може допомогти, але дякую людям, які мають добре серце, - каже пані Людмила. 

Діагноз хлопчика - сколіоз. Він вже дав низку негативних змін на весь організм хлопчика. Тож реабілітація буде тривалою. 

Організовують благодійні акції на підтримку хлопчика

За допомогу сім'ї взялись підприємці-волонтери. 

- Ми не можему бути осторонь такої біди, -  каже голова спілки підприємців та промисловців Кременеччини  В'ячеслав Онишкевич - Я хочу подякувати кожному, хто долучився до збору. За тиждень нам вдалось зібрати 205 тисяч гривень.  Окрема подяка друзям та знайомим не лише з Кременеччини, а й з Неаполя, Києва, Тернополя, Луцька, Чорткова, Збаража, Лановець, Шумська, Радивилова, Хмельницького, Чемерівець тощо, які з розумінням віднеслись до біди Едіка та інтенсивно включились в роботу по збору коштів. Боїмось когось пропустити щоб не образити, то ж дякуємо щиро всім! Нам ще потрібні кошти, адже їх не вистачає на операцію та реабілітацію. Отож, не припиняймо нашу спільну боротьбу за життя малечі!

У Кременці для збору коштів на операцію Едуарда  організували три благодійних акції: Юлія Непомяща переглянула та вирішила розпродати частину гардеробу, а кошти віддала на лікування. 

Дружина пана Вячеслава Вікторія Онишкевич один день заробітку в студії краси повністю передасть на лікування хлопчика.

А кафе "Старий Дворик" в цю п'ятницю розважатиме кременчан живою музикою та встановить скриньки для збору. 

Довідка

Більше за все на світі хлопчик хоче бути здорвоим. Не будьте байдужі до дитячої долі. Допомогти хлопчику ви можете, перерахувавши кошти на картку:

5168742729572408
р/р 26205888664671
IBAN UA 423052990000026205888664671
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
РНОКПП 2191004403
На ім’я Павлик Людмила Олексіївна (бабуся)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (162)
  • Ганна Панчишин

    ++++++++
  • Maria Palamar

    +++++++
  • Людмила Огниста

    +++++
  • Ілона Голощева

    +

keyboard_arrow_up