Триває збір подарунків на День Святого Миколая для прийомних діток

Триває збір подарунків на День Святого Миколая для прийомних діток

Дві родини на Тернопільщині, які організували будинки сімейного типу, потребують допомоги небайдужих. Для дітей потрібен посуд, кухонні прибори, постіль, ковдри, подушки та інші речі побутового вжитку. З усіма питаннями  - звертайтесь  редакцію.

Напередодні свят редакція «RIA плюс» спільно з ГО «Родина для дитини» оголосила невеличку соціальну кампанію: допоможімо малечі у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу відчути дух свята.

Подружжя Світлани та Андрія Рожицьких має п’ятеро рідних і п’ятеро прийомних неповнолітніх дітей. Ще семеро дітей, яких брали з дитячих будинків, уже повнолітні, частина живе окремо, дехто лишився разом із родиною. Офіційне відкриття будинку сімейного типу родина планує якраз на День Святого Миколая, 19 грудня у Підволочиську. Усі отримані подарунки працівники редакції завезуть діткам.

Раніше в інтерв’ю пані Світлана розповіла, що доля подарувала їй шанс стати мамою навіть чужих хлопчиків і дівчаток, але ті стали для неї рідними. Насправді ж, за її словами, маленькі діти ще мають шанс потрапити у родини, а от після 14 років, особливо якщо в них є певні проблеми зі здоров’ям, їх уже навряд хтось візьме. Тому вони з чоловіком свідомо забирали до себе уже підлітків. Наймолодшій прийомній дитині в родині нині – 6 років.

Відео дня

З перших днів життя у родині, прийомні діти кличуть пані Світлану мамою, а її чоловіка Андрія – татом. І вони щасливі від того. Нині подружжя прагне забезпечити дітям комфортне проживання. Родина переїхала у новий будинок, у якому не було абсолютно нічого, крім стін. Кошти, які виділяє держава, - мізерні, аби облаштувати помешкання та зробити ремонт. Що можна – забезпечили своїми руками. Але ще багато потрібно купити – бракує посуду (тарілки, каструлі, виделки, ложки), електричного чайника, мікрохвильовки, телевізор. Дітям потрібні подушки, постільна білизна, ковдри. Немає навіть кімнатних тапочок. Усі старі речі подружжя залишило старшим дітям з інвалідністю у колишньому будинку в селі Росохуватець. Вони залишилися під опікою назавжди.

У жовтні цього року відбулося офіційне відкриття будинку сімейного типу ще в одній родині – Світлани та Олега Данилюків – із села Жовнівка Бережанського району. Подружжя має четверо рідних та п’ятеро прийомних дітей (офіційно). Нині пані Світлана вагітна, тож скоро в родині буде маленьке поповнення.

10 років тому жінка зовсім випадково почула історію хлопчика Олега, якого виховувала бабуся. Спочатку взяла його на два тижні, а коли літня родичка померла, забрали дитину в сім’ю. Згодом у родині з’являлися інші дітки. Наймолодшому – Іванкові – 3,5 рочки. Його нещодавно забрали з притулку.

Будинок, який сім’я купила за свої кошти, умеблювали власними силами. Держава виділила кошти на опалення, але ті котли, що встановили, - досить малої потужності і не можуть обігріти все помешкання. Тому перша необхідність для родини Данилюків – це вирішити питання з новим котлом.

Ремонт  у будинку ще не завершили. Потрібно облаштувати душову кімнату для хлопців. Зайвими не будуть і інші речі побутового вжитку – кухонні прибори, дитячий одяг тощо.

 

ДОВІДКА

Якщо ви маєте змогу допомогти будинкам сімейного типу – телефонуйте за номером: 097-445-82-67 (Наталія БУРЛАКУ), або звертайтесь безпосередньо в редакцію: м. Тернопіль, вул. Дубовецька, 1 Б.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а Тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up