Уряд Чехії передав Тернопільщині медичну допомогу на понад 16 млн грн

Уряд Чехії передав Тернопільщині медичну допомогу на понад 16 млн грн

Така підтримка від чеської сторони дозволить покращити умови надання медичної допомоги для жителів Тернопільської області та переселенців з інших регіонів країни.

Розвиток українсько-чеського співробітництва є досить результативним за сприяння генерального консула Давіда Нови Generální konzulát ČR ve Lvově / Генеральне консульство ЧР у Львові, – повідомляють в Тернопільській ОВА. Тут розповідають, що чеська сторона вже не вперше надає гуманітарну та фінансову підтримку на потреби Тернопільської області і внутрішньо переміщених осіб, які тут проживають.

Наша співпраця з урядом Чехії дуже результативна. Окрім гуманітарної допомоги, Чеська Республіка сприяла у створенні модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб у селі Малашівці Тернопільської міської територіальної громади. Переконаний − наша продуктивна співпраця триватиме і ми разом продовжимо працювати над відновленням України, – зазначив очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Відео дня

В обладміністрації підкреслюють, що заклади охорони здоров’я Тернопільщини щодня потребують значної кількості медичних препаратів та відповідного оснащення. Тому подібна допомога від Чехії дуже важлива, своєчасна і дієва.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, в яких умовах живуть переселенці у модульному містечку, що розташували у селі Малашівці на Тернопільщині. З його облаштуванням допомагали чеські партнери України. З ініціативою співпраці в питанні створення належних умов для проживання біженців виступили Генеральне консульство Чеської Республіки в Україні та чеський уряд.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up