В яких умовах живуть переселенці на Тернопільщині? Фотоогляд модульного містечка

В яких умовах живуть переселенці на Тернопільщині? Фотоогляд модульного містечка
  • У Тернопільській області облаштували перше модульне містечко для тих українців, які знайшли прихисток в нашому регіоні.
  • Показали, в яких умовах живуть вимушені переселенці.

Перше модульне містечко для переселенців на Тернопільщині звели у селі Малашівці. З його облаштуванням допомагали чеські партнери України. З ініціативою співпраці в питанні створення належних умов для проживання біженців виступили Генеральне консульство Чеської Республіки в Україні та чеський уряд.

Про це повідомили у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

Відео дня

У містечку розміщено три модульні будиночки. У кожному з них є по чотири кімнати, в яких можуть проживати по двоє осіб. У двох будинках є ванна та душ, в іншому – кухня і місце для прання й сушіння одягу. До тимчасового помешкання вимушених переселенців підведено електроенергію, також водопостачання та систему каналізації. На території облаштовано зону відпочинку та встановлено смітники. Додатково закуплено генератори, які будуть працювати на випадок відсутності електроенергії.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що в Тернополі родини переселенців, які постраждали вій війни, отримають сертифікати на продуктові набори. Наші журналісти перевіряли, як біженці влаштувались у шелтері в обласному центрі. Також розповідали, що на Тернопільщині дітей-сиріт з прифронтових територій забезпечили новими ноутбуками від благодійників.

 

Читайте також:

У Тернополі сім’ї переселенців, які постраждали від війни, отримають грошові сертифікати на продукти (ОНОВЛЕНЕ)

Хто на милицях, а хто з малою дитиною і всі рятуються від війни... Як переселенці влаштувалися у шелтері Тернополя

На Тернопільщині діти-сироти з прифронтових територій отримали нові ноутбуки

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up