У Тернополі з'явився автомобіль, який полегшить життя людям із особливими потребами

У Тернополі з'явився автомобіль, який полегшить життя людям із особливими потребами

Бус, обладнаний пандусом, призначений спеціально для поїздок на реабілітацію та лікування тим, хто пересувається у візку. Ініціатори проекту - подружжя Володимира та Оксани Костишин.

Люди із особливими потребами стикаються із проблемами не лише на вулицях міста. де живуть. Часто для них є великим випробуванням навіть поїздка на реабілітацію чи обстеження. Адже відповідно обладнаного транспорту в Україні майже немає. 

Вирішити таку проблему взялася родина Костишин із Тернополя. Адже про всі ці випробування вони знають як ніхто інший. 

 - Все почалось 11 років тому назад, коли ми особисто зіткнулись із потребою транспортування нашого новонародженого Захарчика у Київ. Після місяця лікувань у Тернополі його направляли для проходження обстеження і подальшого лікування в Київ. Тоді ми не змогли знайти зручного транспорту. Потім, вже коли ми їздили на реабілітацію, були свідками того, як багато дітей позбавлені можливості навіть пройти обстеження через елементарну відсутність пристосованого до їхніх потреб транспорту, - розповідають Володимир та Оксана Костишини. 

Відео дня

В той час у них і виникла думка про проект "Веселі колеса", який міг би не тільки допомогти людям із обмеженими можливостями, а й тим, хто таких обмежень не має, - подолати обмеженість свого серця, духовну неповносправність, неспроможність любити. 

 - 11 років ми мріяли, молились і працювали над реалізацією цієї ідеї. Ми ділились нею із нашими друзям і знайомими. "Зі світу по нитці..." і ми сьогодні маємо можливість допомогти далеко не всім, але принаймні комусь. І дуже сподіваємось, що це тільки початок і цю ініціативу підхоплять інші, - продовжує подружжя.

Подружжя придбало бус, і тепер допомагає тим, кому потрібно транспортувати дитину чи дорослого із особливими потребами на лікування.

 - Ми їздимо по Тернополі та району. Якщо є потреба поїздки по області. то додатково узгодимо умови. Проект є цілком безкоштовним, однак він функціонує на основі благодійних внесків. Тож будемо вдячні всім, хто зможе підтримати його.

Довідка:

Якщо у вас є потреба у транспортуванні дитини чи дорослого із особливими потребами, телефонуйте за номером: 096-821-63-86.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина

    Молодці! Дуже гарна ініціатива, ще й безкоштовна! Це велика рідкість в наш час! Дай, Боже, Вам здоров'я!

    Деякі поради: зробіть свою сторінку в неті. Напишіть реквізити, куди можна перекидати гроші.  І хоч іноді якийсь фото-звіт вашої діяльності!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up