Врятуйте двомісячну Юлю, яка бореться з раком. Терміново потрібні донори!

Врятуйте двомісячну Юлю, яка бореться з раком. Терміново потрібні донори!
  • Зараз крихітна Юлечка не може продовжити курс хіміотерапії через дуже низькі тромбоцити, її життя під загрозою.
  • Дуже терміново потрібні донори на тромбоцити, бажано чоловіки віком 20-45р з 3+ групою крові. Як стати донором і що для цього потрібно, читайте.

— Ми плачемо і надіємось на Бога, молимось, аби врятував нашу дитину, — каже Наталя, мама двомісячної крихітки, яка від перших своїх днів бореться за життя. — Ніхто прогнозів не дає. Зараз треба тільки донори і молитва…

Виявили рак крові

Юлечці днями виповниться два місяці. Родина проживає у с. Мечищів колишнього Бережанського району. Наталя народжувала в Бережанах, вся вагітність проходила добре, і 11 березня на світ з’явилась донечка зростом 50 см і вагою 3660 г. У дитини взяли аналіз крові і, отримавши результати, малечу із мамою відправили в Тернопіль. Тут і виявили, що в неї рак крові, розповіла мама дівчинки пані Наталя.

— Ми поступили до онкогематологічного відділення дитячої обласної лікарні Тернополя, — поділилась мама Юлечки пані Наталя. — Зараз проходимо хіміотерапію. Вдома на нас дуже чекають тато, дідусі з бабусями і старша донечка Яночка, якій 7 рочків.

Яночка зараз може побачити молодшу сестричку хіба за допомогою відеоповідомлень чи фото у Вайбер. І мріє, аби сестричка чимшвидше одужала і повернулась додому.

Відео дня

— Дуже терміново потрібні донори на тромбоцити, бажано чоловіки віком 20-45 р. з 3+ групою крові для двохмісячної дівчинки Юлі, — повідомила Лілія Домарецька у групі благодійного фонду «Живи». — Дитина перебуває в онкогематологічному відділенні дитячої обласної лікарні Тернополя, де їй кілька тижнів тому розпочали лікування гострого лімфобластного лейкозу.

Зараз Юлечка не може продовжити курс хіміотерапії через дуже низькі тромбоцити, її життя під загрозою, каже волонтерка. Дуже терміново потрібні донори, аби допомогти врятувати дитину.

В обласній дитячій лікарні підтвердили, — є така маленька, і вона справді потребує допомоги.

Де можна здати кров і що для цього потрібно?

Кров можна здати на станції переливання крові, вул. Клінічна, 8.

Процедура здавання тромбоцитів переважно займає два дні (в термінових ситуаціях це робиться за один день) та вимагає більшої участі донора, ніж при даванні крові на еритроцитарну масу. В перший день донор проходить обстеження, а на другий —  безпосередньо здає тромбоцити, — пояснили волонтери благодійного фонду «Живи».

— Обстеження відбувається на станції переливання крові, — написала Лілія Домарецька. — Перед обстеженням не можна вживати їжу. На наступний день вже будуть відомі результати аналізу. Якщо протипоказань до донорства не виявлено, можна домовитись про дату здавання тромбоцитів з урахуванням того, що результат аналізу дійсний протягом 5 діб. Процедура тромбоцитоферезу займає приблизно півтори години.

Донора підключають до сепаратора крові. Всі фільтри та обладнання при цьому разового використання. З вени апарат забирає кров, відфільтровує та залишає тільки тромбоцити і невелику кількість плазми крові, яка необхідна для підтримання тромбоцитів у життєздатному стані, а всі інші компоненти крові відразу повертаються донору.
— Тромбоцитарна маса забирається в об'ємі приблизно 200 мл, при цьому для адекватного проходження процедури донору вводиться невеликий об'єм розчину антикоагулянту для запобігання згортання крові у голці системи для забору, — пояснили на сторінці благодійного фонду «Живи». — Процедура цілком безпечна для донора, так як є автоматизованою і відбувається після аналізу крові на рівень тромбоцитів, що виключає негативний вплив на процес згортання крові у донора, який забезпечується цими клітинами.

Відгукніться, будь ласка, всі, хто може стати донором для крихітної Юлечки, подарувавши їй шанс на життя.

Довідка

Контактний тел.: (068) 508-79-68, мама Наталя

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Нина Венгер

    +++++++++
  • Oleg Titov

    В мене 2+ на жаль
  • Іванка Рацька

    ++++++
  • Nadia Ostapchuk

    +++++++++++++++++++

keyboard_arrow_up