За січень волонтери медичного університету виготовили понад 700 окопних свічок для наших ЗСУ (ФОТО)

За січень волонтери медичного університету виготовили понад 700 окопних свічок  для наших ЗСУ (ФОТО)
Світлини волонтерів ТНМУ.
  • Про це розповіли на офіційній Фейсбук-сторінці Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського.
  • Хто долучився до цього процесу – читайте у матеріалі.

Упродовж січня (місяць ще не завершився) волонтери ТНМУ виготовили більше семи сотень окопних свічок, якими вже користуються наші захисники. Ці джерела світла і тепла постійно потрібні на фронті, тому тільки-но парафін у свічці вистигне, як все ретельно пакується в ящики і відсилається військовим. Також університет отримав підтримку з Польщі й Італії, пише прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.

Свічки робили не самі. Приміром, 24 січня до волонтерів медичного університету завітали учні восьмого класу Тернопільської загальноосвітньої школи №13. Студенти з команди «бойових» мурашок з великим натхненням поділилися досвідом виготовлення окопних свічок. Нині важливо забезпечити наших захисників джерелами світла і тепла, адже часто на нульовому рубежі це єдиний засіб для зігрівання в бліндажі і підігрівання їжі. Майстер-клас для малечі провели студентки медичного факультету Богдана Довгалюк, Ілона Новаківська та Дарина Юзюк.

Відео дня

Після цього кожен школяр виготовив по 2-3 свічки і спробував залити їх парафіном. Діти були активні, зацікавлені й допитливі. Загалом учні виготовили 50 свічок.

– Приємно, що гості наших «бойових» мурашок виявили бажання виготовляти окопні свічки вдома і приносити їх в ТНМУ, щоб наші волонтери передали їх військовим. Дякуємо вчителям за активну участь і допомогу в організації волонтерської роботи! – написали від Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського.

На сторінці університету додають, що потужно допомогли і викладачі та учні Тернопільської музичної школи №2 імені Михайла Вербицького, які передали волонтерам 617 заготовок. Цими свічками користуються представники Збройних Сил України під Бахмутом. Від ТНМУ висловлюють вдячність директору музичної школи Василю Ковалю, який згуртував колектив на таку важливу волонтерську роботу, а також викладачці закладу Нелі Іваноньків, яка стала ініціаторкою процесу.

Тернопільському національному медичному університету імені І. Я. Горбачевського також допомогли українці з-за кордону. Наприклад, люди, які живуть в Олбії (Італія), надіслали парафін і бляшанки. Матеріали з Італії доставив перевізник Андрій Богів з Тернополя, а Степан Маціпура безпосередньо передав все у руки волонтерів ТНМУ.

Активно підтримують їх і громадяни Польщі. Під час зимових канікул студентка і активна волонтерка університету Ілона Новаківська перебувала в гостях у Польщі. Приємним сюрпризом стало те, що коли вона поверталася додому, то до автобуса небайдужі громадяни країни принесли їй кілька ящиків свічок як матеріали для виготовлення окопних свічок.

– Дуже приємно відчувати підтримку української діаспори в Італії і знати, що світ об’єднується для наближення нашої перемоги. Ми щиро дякуємо полякам за небайдужість та підтримку ЗСУ, зокрема Марії та Анджею Вуйцік. Волонтерська команда з виготовлення окопних свічок також висловлює подяку жителям Тернополя, які упродовж новорічно-різдвяних свят принесли багато бляшанок, картону та інші матеріали. Робота наших волонтерів об’єднує українців у різних країнах, об’єднує громадян інших держав і громадян України в її межах. Працюємо далі і тримаємо стрій! – звернулась до всіх, хто допоміг у добрій справі, прес-секретар університету Яніна Чайківська.

Усі світлини зроблені волонтерами ТНМУ.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Марія Затолочна

    Молодці.
  • Vasilii Kr

    Залишіть контакти, адреси куди можна приносити металічні баночки на «океані свічки». Дякую.

keyboard_arrow_up