Зарядити смартфон можна у рятувальників. Як працює ініціатива від ДСНС на Тернопільщині: ми дізнались

Зарядити смартфон можна у рятувальників. Як працює ініціатива від ДСНС на Тернопільщині: ми дізнались
  • Відтепер безкоштовно зарядити свої гаджети – смартфон, ноутбук, павербанк та іншу потрібну техніку, можна в усіх пожежно-рятувальних частинах Тернопільської області.
  • Як в Головному управлінні ДСНС виникла така ідея, чи є попит на «підзарядки» і чи часто до них звертаються люди? А також як працюють вогнеборці в умовах вимкнення світла? Чи забезпечені генераторами? Звідки беруть воду, якщо її немає в мережі – ми дізнались.

Щоб допомогти українцям вистояти і подолати тимчасові незручності, в усіх пожежно-рятувальних підрозділах області надаємо можливість безкоштовно підзарядити мобільні телефони, павербанки, чи інші гаджети, повідомили 18 листопада від Головного управління ДСНС України на Тернопільщині.

Чи точно у всіх частинах є можливість підзарядити гаджети, чи знають про це їхні працівники? Людина просто приходить у пожежний підрозділ і просить про «підзарядку»? Яким чином і відколи діє акція? — ми дізналися.

Повідомлення про можливість «підзарядки» телефонів та інших пристроїв в пожежно-рятувальних частинах опублікували на офіційних сторінках служби вчора, 17 листопада, зазначила помічниця начальника Головного управління ДСНС у Тернопільській області з питань зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Ірина Крупа. Така ініціатива виникла у рятувальників через масові перебої в електропостачанні. Вони хотіли якось допомогти пересічним людям впоратись з цією ситуацією, адже кожен підрозділ ДСНС забезпечений генератором. Тобто коли світла навколо немає, у рятувальників воно є завдяки резервним джерелам живлення. На Тернопільщині наразі працює 25 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС. У кожному з них можна зарядити гаджети.

Відео дня

– Ви можете прийти до найближчої пожежно-рятувальної частини і звернутись до рятувальників з проханням підзарядити смартфон. В підрозділах є кімнати прийому громадян, куди вас проведуть, запропонують розетку, стілець чи диван, щоб посидіти і зачекати, доки зарядиться гаджет. За цей час у пожежно-рятувальних частинах для людей також є можливість погрітись, випити гарячого чаю чи кави з печивом, – пояснила нам Ірина Крупа.

Оскільки акція від рятувальників діє другий день, інформацію про неї оприлюднили нині, а відключення електроенергії поки не були надто тривалими, щоб люди вичерпали заряд смартфонів, наразі звертаються до підрозділів ДСНС рідко. Але якщо світла не буде довший час, наголошує Ірина Крупа, то двері пожежних частин по області для людей завжди відкриті.

Щодо роботи рятувальників в умовах масованих вимкнень електроенергії, чи всім забезпечені, які труднощі у них виникають, речниця Головного Управління ДСНС на Тернопільщині говорить: пожежно-рятувальні підрозділи ще з першого дня повномасштабної війни діють у підвищеному режимі несення служби. Наразі нічого не потребують, мають все обладнання для належної роботи. Єдина річ, яка турбує вогнеборців – це ворог!

– Кожен наш підрозділ забезпечений генератором. Воду для гасіння пожеж беремо з міської мережі. Якщо її там не буде, то братимемо з відкритих джерел (озер, річок, інших водойм). Ми готові до будь-яких ризиків, – каже Ірина Крупа.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Людмила Людмила

    Тривалий термін відключення - це скільки? На Дружбі 17 листопада світла не було 17 год., а 18-го - 10 год.
  • Olha Krytsak

    Світло виключають і на довго просто люди може не знали,і можу собі уявити які черги стоять

    Дмитро Сана reply Olha Krytsak

    Olha Krytsak є така штука як павербанки та інші способи зарядити гаджети…

    Anonymous reply Olha Krytsak

    Без грамотне ви створіння... перед " і " кома не ставиться... А у вас то ставиться, то ні... )))

    Anonymous reply Olha Krytsak

    Ольго, книга Укр. мова 6 клас для вас, перечитайте, як що в школі не було часу...

keyboard_arrow_up