Знайшли понад 8 тисяч малечі: як працює платформа «Діти війни» та яку допомогу можна отримати

Знайшли понад 8 тисяч малечі: як працює платформа «Діти війни» та яку допомогу можна отримати
  • Загиблі, поранені, зниклі та депортовані – щодня кількість дітей, які страждають через повномасштабне вторгнення збільшується.
  • Аби допомогти батькам знайти малечу, в Україні запустили державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни».

«Діти війни» – єдина платформа, що надає актуальні та зведені дані про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, та тих, кого вдалося розшукати й урятувати.

На порталі можна повідомити про дитину, яка загубилася, про злочин, скоєний проти неї, а також про факт депортації дитини, примусову зміну громадянства та документів дитини.

Відео дня

Станом на 9 грудня, 443 дитини загинули, 855 дітей поранили, 330 дітей зникли, 13 112 дітей депортували. Натомість, є і приємна статистика: 8066 діток вдалося знайти і 119 повернути після депортації.

Та правоохоронні органи запевняють, точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України.

Допомога в один клік

Окрім розділу «Пошук дитини на прізвищем» на сайті є ще можливість отримати консультацію від центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Фахівці готові надати рекомендації, як повернути дитину з тимчасово окупованої території та території Російської Федерації, як повернутися родині на територію України у разі депортації, як легалізувати свідоцтво про народження дитини, отримане на тимчасово окупованій території та безліч інших важливих питань.

Також ви можете надіслати звернення в один клік на такі запити: «Я знаю, де знаходиться дитина, яку розшукують», «Хочу розповісти про злочин, скоєний відносно дитини», «Повідомити про зникнення, депортацію, примусове переміщення дитини», «Хочу повідомити про випадок примусової зміни громадянства».

Під час оформлення звернення вам необхідно буде вказати свої дані, адресу, контакти. Обов’язковими для заповнення є і поля для внесення інформації про дитину і фото за наявності.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up