Хто найбільше «прогулював» та голосував «проти»: аналізуємо, як працювали депутати міськради (ГРАФІКА)

Хто найбільше «прогулював» та голосував «проти»: аналізуємо, як працювали депутати міськради (ГРАФІКА)
  • Депутати Тернопільської міської ради вже провели 11 сесій від моменту скликання у 2020 році.

  • «20 хвилин» вирішили підбити підсумки їх роботи за рік, тож проаналізували, хто з них найчастіше прогулював сесії, а також хто частіше за інших голосував «проти» чи утримувався.

Всі дані щодо голосувань та відвідувань ми взяли з сайту Тернопільської міської ради.

Хто найчастіше «прогулює»

Депутатів, які хоча б раз не прийшли на пленарне засідання сесії, не так багато, із 42 обранців – 14 один раз та й пропускали сесію. Однак зауважимо, що дані про їх присутність у вільному доступі є тільки за перших десять засідань, тобто станом на 29 жовтня.

І лише у одному випадку, коли депутат не був присутній на пленарному засіданні сесії зазначають причину пропуску – відсутня з поважних причин: Наказ військового комісара Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної політики від 05.05.2021 №156агд «Про призов студентів вищих навчальних закладів на навчальні збори на базі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного». Мова йде про один з пропусків сесії Христини Феціци.

Відео дня

Та найбільше «прогулював» Віктор Гевко – чотири рази. До слова, він єдиний з депутатів ТМР від партії «Слуга народу», хто взагалі прогулював засідання. На один пропуск менше у Олега Різника – депутата від партії «Сила людей». Ще п’ятеро обранців мають по два пропуски, семеро – по одному.

 

Якщо ж дивитися на загальну кількість пропусків засідань сесій депутатів за партіями, то лідером є «Сила людей» – сім пропусків, друге та третє місце поділяють «Свобода» та «Європейська солідарність» – по п’ять, далі партія «Слуга народу» - чотири, «Порядок. Відповідальність. Справедливість» -– два, а найменше прогулів сесій у депутатів від партії «За майбутнє» – один за десять пленарних засідань.

Зауважимо, що в нинішньому скликанні не лишилося жодної партії, в якій всі депутати справно приходили б на сесію.

Як голосували?

Також ми підрахували «лідерів» за кількістю голосувань «проти», а також тих, хто частіше за інших утримується.

Троє депутатів від одної партії «Сила людей» частіше за інших голосують «проти» – Іван Сороколіт, Іван Ковалик та Ігор Турський. Кожен з них в середньому за сесію голосує «проти» понад 40 разів.

 

Щодо депутатів, які утримуються від голосування, то лідерами є Володимир Місько, Ружена Волянська та Ігор Вонс. За одне пленарне засідання сесії вони в середньому отримуються 44, 40 та 39 разів відповідно.

А ви задоволенні роботою нинішнього складу Тернопільської міськради? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Yura Kucha

    А яку інформацію нам несе те хто скільки голосував проти? Це ж залежить від проекту рішення, якщо він корупційний то це добре що голосували проти

    ваня олійник reply Yura Kucha

    Yura Kucha то інфа для вождя!

keyboard_arrow_up