Партнер рубрики Події

Що ви знаєте про пожежі та як від них рятуватися (ТЕСТ)

Що ви знаєте про пожежі та як від них рятуватися (ТЕСТ)

Пожежа в квартирах і будинках - поширена причина загибелі тисяч і тисяч людей. Стара електропроводка, паління і включені електроприлади - найголовніші союзники вогню. Якщо пожежа сталася, слід діяти без зволікання.

Пожежа – це неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується. Щорічно від пожеж стається безліч нещасних випадків, завдаються значні матеріальні втрати.

Будь-яка пожежа починається із загорання, яке інколи може ліквідувати одна людина, якщо має відповідні навички та знає правила поведінки під час пожежі. Тому, у разі виникнення пожежі необхідно заздалегідь знати: де і які засоби пожежогасіння розміщуються та як ними користуватися.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • СТУГНА П

    Це все звичайно добре як діяти при пожежі ,але треба знати і про причини , що виникають при пожежах і як їх можна уникнути . Класичні причини це в першу чергу замикання електропроводки ,але чому це замикання виникає ,а відповідь проста люди не думають , яке обладнання ставлять в своїх поверхових електрощитах . Відкрийте любий поверховий щит і ви побачите, який там бардак . На алюмінієву проводку люди ставлять 25 амперні автомати , які при короткому замикані  відпрацють ,а ось по перевантаженю скоріше згорить проводка і квартира ніж відпрацює цей автомат, і почне горіти в першу чергу на скрутках в розподільчих коробках квартири . Друга причина  пожеж в квартирах це низькоякісна китайська продукція , в першу чергу це гірлянди з сумнівною ізоляцією, переноски , чайники ,праски , зарядки та інша техніка . Третя причина загоряння це класична зарядка мобільного на ліжку чи дивані . Як відомо літій , який міститься в акумуляторах наших телефонів це нестабільний матеріал і загоряється при температурі порядка 50-60 градусів або ,якщо відбулося закоротка акумулятора  при ,котрій відбувається дуже велике виділення тепла і  загорання акумулятора .  Причин пожеж в квартирі дуже багато ,але часто вони виникають типово по вині самих людей через відсутність елементарних знань . На мою думку в школах, а особливо 9-11 клас треба меньше викладати всякі дурниці ,а більше приділяти пожежній безпеці в побуті . В школах треба на конкретних прикладах вчити де якісна електрична продукція ,а де продукція ,яка призведе до пожеж . Як відрізнити халтуру або хорошу роботу електрика . Яким вогнегасником дозволено гасити загорання проводки .Ці та інші питання врятують як майно людей так і їхнє життя.

    Вікторія Лаврів reply СТУГНА П

    що там школа вас навчить,про підмет і присудок нах..ир нікому непотрібний який в житті нігде не пригодиться ,закон ома і ше якогось х..я ,яле ні в роддомі ні в польщі на полуницях як стоїш раком про це не питають.Ні як подорожувала закордон ні як виходила замуж.Ходиш до тої школи аби спе..рдолити життя,ніяких знань школа недає
  • саша

    в тернополі н а базарі треба тікати бо пожарна просто туда не доіде так його забудували

    гср reply саша

    тут і "йолку" коло театру забудували так, що ніяка пожарна чи нагла поміч туди не доїде
  • Роман Галів

    Сйобувати нахуй.
  • Андрій Козакевич

    Так в нас час перше дістають телефони і знімають ,а потім кажуть що пожежники довго їдуть ,а може перше краще зателефонувати ,а не знімати!!!!

keyboard_arrow_up