Партнер рубрики Події

Села Тернопільщини, які варто відвідати туристу, за версією "20 хвилин"

Села Тернопільщини, які варто відвідати туристу, за версією "20 хвилин"

Чи не кожне село має свої дивовижі. Та ми на основі відгуків наших читачів у соцмережах та порад Вікіпедії склали свій перелік колоритних сіл Тернопільщини, які варто побачити цього сезону подорожей. 

с.Кровинка (Теребовлянський район)

Що там є: австрійський міст-віадук, казковий сад скульптур з цементу, живописна річка Гнізна, кам'яна церква 1924р., пам'ятний хрест «За тверезість». 

Як добратися: з Тернополя автобусом за 20 грн. Відстань - 30,3 км.

с. Рай (Бережанський район)

Що там є: Раївський парк загальнодержавного значення, Бережанський дендропарк, Палац Потоцьких (Раївський мисливський палац), дерева-старожили: 850-річний дуб Богдана Хмельницького, 450-річний дуб «Велетень», 400-літній дуб «Богатир», 300-літня сосна Веймутова.

Відео дня

Як добратися: з Тернополя автобусом до Бережан за 30-45 грн, а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 58,3 км.

с. Лісники (Бережанський район)

Що там є: хресна дорога в урочищі Монастирок (345 м), барельєфне зображення розп'яття Ісуса Христа на скелі, цілющі Монастириські джерела, камінь-скеля Чортів Камінь. 

Як добратися: з Тернополя автобусом до Бережан за 30-45 грн, а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 59,1 км.

с. Урмань (Бережанський район)

Що там є: дерев’яна церква Петра і Павла 1688 року, перевезена з Прикарпаття, кам'яний храм, живописна річка Золота Липа 

Як добратися: з Тернополя автобусом за 42 грн. Відстань - 66,8 км.

смт. Мельниця-Подільська (Борщівський район)

Що там є: парк маєтку Дунін-Борковських, синагога, єврейські кладовища, римо-католицький цвинтар з гробницею Дунін-Борковських, козацькі поховання, річка Дністер, сучасна бібліотека інтернет-центр «Бібліоміст» 

Як добратися: з Тернополя автобусом за 90-115 грн. Відстань - 134,6 км.

с. Кудринці (Борщівський район)

Що там є: Кудринецький замок, річка Збруч, геологічна пам'ятка природи Силурійські відклади, Траянів вал 

Як добратися: з Тернополя автобусом за 103 грн. Відстань - 142,7 км.

с. Гермаківка (Борщівський район)

Що там є: дендропарк, Гермаківський скельний 150-річний дуб діаметром 80 см, карстова печера «Двох озер» 54 метри довжиною в урочищі Муравинець, римо-католицький костелу 1907 року, храм 1758 року із дерев’яною дзвіницею поруч.  

Як добратися: з Тернополя автобусом за 80-100 грн. Відстань - 126,1 км.

с. Озеряни (Борщівський район)

Що там є: Неоготичний костел Св. Анни (1875 р.), збудованого князями, залишки замку в самому центрі села, живописні Борухівські озерця, ботанічна пам'ятка природи Модрина європейська.

Як добратися: з Тернополя автобусом до Борщова за 70-80 грн,  а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 91,9 км

с. Підзамочок (Бучацький район)

Що там є: руїни замку-бастіону, церква, реконструйована з костелу, цікаві статуї та фігури.  

Як добратися: з Тернополя автобусом до Бучача за 40 грн,  а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 64,5 км

с. Порохова (Бучацький район)

Що там є: будинок-палац польських шляхтичів, костел 1930 р., Порохівська травертинова скеля, потужні джерела. 

Як добратися: з Тернополя автобусом за 56 грн. Відстань - 84,9 км

с. Сокілець (Бучацький район)

Що там є: дерев'яна церква на скелі з гротами 1635 року, збудувана монахами. У церкві є старовинне Євангеліє 1631 р., найдавніший цілий водяний деревяний млин області, колонія чапель, каскад водоспадів  

Як добратися: з Тернополя автобусом за 62 грн. Відстань - 92,4 км.

с. Космирин (Бучацький район)

Що там є: дерев'яна церква св. Архістратига Михаїла 1886 р.,травертинова скеля з печерою, на яку зверху ллється водоспад, річка Дністер, велика громада «кашкетників»

Як добратися: з Тернополя автобусом за 78 грн. Відстань - 93,8 км.

с. Стінка (Бучацький район)

Що там є: язичнийцький скельний храм з водоспадом Стінківське давньоруське городище, залишки поселення трипільської культури, річка Дністер  

Як добратися: з Тернополя автобусом за 71 грн. Відстань - 89,8 км.

с. Добрівляни (Заліщицький район)

Що там є: Обіжевський ботанічний зака́зник, урочище Криве, Городоцько-Добрівлянський іхтіологічний заказник, річка Дністер Як доїхати:   

Як добратися: з Тернополя автобусом до Заліщиків за 50-70 грн, а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 124,4 км.

с. Шутроминці (Заліщицький район)

Що там є: унікальна Заліщицька Діброва, Печера відлюдника, Дорогичівські скелі, костел з червоного тесаного каменю, під яким є склеп, в якому колись зберігались останки польських магнатів, ботанічні пам'ятки природи «Устечківська ділянка», «Шутроминські дуби» та «Дорогичівські дуби».

Як добратися: з Тернополя автобусом за 70 грн. Відстань - 102,0 км.

с. Сидорів (Гусятинський район)

Що там є: величний Сидорівський замок, костел св. Миколая (1628 р.), річка Збруч.

Як добратися: з Тернополя автобусом за 61 грн. Відстань - 88,7 км

с. Вікно (Гусятинський район)

Що там є: мальовничі карстові озереця, які в народі називаються «вікнини», кімната-музей Івана Франка, мурована церква 1726р., пірамідальний обеліск на кладовищі, відрізок пасма Медоборів, Франкові гори, музей народного побуту, а також садиби сільського зеленого туризму

Як добратися: з Тернополя автобусом за 30-35 грн. Відстань - 49,6 км  

с. Лози (Збаразький район)

Що там є: красива дерев'яна церква 1898 р., мурована каплиця, став у селі Лози на річці Горинь, меморіальні дошки на хаті українського письменника Бориса Харчука

Як добратися: з Тернополя автобусом за 40 грн. Відстань - 48,7 км

с. Улашківці (Чортківський район)  

Що там є: лісовий заказник «Дача Галілея», Улашківська печера з протяжністю лабіринтів 94 м, річка Серет, церква 1866 р. з чудотворними іконами, який має статус Папської базиліки. 

Як добратися: з Тернополя автобусом до Чорткова за 30-50 грн,  а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 98,4 км

с. Збручанське (Борщівський район)

Що там є: найдавніша на Тернопільщині та одна з найстаріших в Україні церква 14 століття, печера Збручанська (Цапова Дюра), опруч національний природний парк «Подільські Товтри», на протилежному березі Збруча красуються мальовничі руїни Чорнокозинецького замку.

Як добратися: з Тернополя автобусом до Борщова за 70-80 грн,  а звідти пересісти на ще один автобус. Відстань - 138,2 км

 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Katherine Ozeranets

    Звідки в вас такі ціни на автобус? 🤔 Статтю стару знайшли і запостили? 🤦‍♀️
  • Ira Jaremko

    с. Язловець на Тернопільщині
  • Юлія Смоляк

    Класна підбірка...Ще с.Городниця та с.Полупанівка Підволочиського району,Тернопільської обл

    Anastazja Radziwiłłowicz reply Юлія Смоляк

    Юлія Смоляк  блін я навіть не знала що стільки всього є так близько😔
  • David Starr

    Що за інфографіка така, що ніц не розбереш?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up