Скільки коштує студенту орендувати квартиру в Тернополі: дані у мікрорайонах і лайфхаки з пошуку

Скільки коштує студенту орендувати квартиру в Тернополі: дані у мікрорайонах і лайфхаки з пошуку
  • Перед початком навчального року багато приїжджих студентів обирають жити в орендованій квартирі. Тож де її вигідніше орендувати - читайте в матеріалі.
  • «20 хвилин» поцікавилися, в якому районі Тернополя квартири дешевші, а також запитали у студентів, які вже орендували квартиру, на що варто звернути увагу.

Ціни на оренду квартири можуть радикально відрізнятися навіть в одному районі Тернополя. Впливає розташування квартир, наявність бойлера, індивідуального опалення, кількість кімнат тощо.

«Шукали квартиру два тижні, але так і не обрали»

Студент Олександр розповів, що після закінчення п'ятого курсу у нього та ще двох його друзів виникло бажання орендувати квартиру. Всі хлопці мають роботу, тому проблем з оплатою виникнути не мало б.

– Орендувати квартиру не так просто, як здається, – каже Олександр. – В мене з друзями виникали конфлікти інтересів через особисті вподобання квартир, а також ціни, за яку ми могли б її орендувати. То в одному не могли зійтися, то в іншому. Тому раджу орендувати квартиру щонайбільше вдвох. Можна і одному, але це вийде задорого, адже ви швидше за все будете платити ще й за комунальні послуги.

Відео дня

«Здебільшого люди хочуть заселити у квартиру сім'ю або дівчат-студенток»

Олександр пояснив, що в більшості випадків власники квартир хочуть заселити сім'ю, або ж дівчат-студенток, бажано зі старших курсів.

– Це легко пояснити, адже власники хвилюються за своє майно та і за квартиру в цілому, – продовжує студент. – Ми телефонували більш ніж на десять номерів. У восьми нам казали, що кімната не для студентів, або ж для дівчат. Пояснювали це тим, що з хлопцями більше проблем, адже їх важче проконтролювати. Вони можуть розпивати алкоголь, водити незнайомих людей до себе і так далі. Особливо - деякі першокурсники, які тільки приїхали в незнайоме місто і хочуть «відчути життя на повну».

Коли хлопці казали, що вже закінчують університет і мають роботу, до них ставилися лояльніше та пропонували оглянути житло.

«Множте ціну квартири на два чи на три»

– Дуже часто власники здають квартири не самі. Цим займаються ріелтори, котрі також беруть одноразову плату за свою роботу, орієнтовно – 100 відсотків від заявленої ціни на місяць, – каже Олександр. – Тому множте ціну квартири на два чи на три, адже додатково у вас можуть попросити оплату за два місяці – перший і останній. Так власники страхують себе, адже коли підійде момент виселятися, за пів року чи рік, коштів за оплатку квартири у вас може не виникнути. Це нормальна практика і я підтримую її, але дехто про це навіть не здогадується.

Тому якщо ціна за квартиру складає, наприклад 5 000 гривень в місяць, додайте стільки ж за останній місяць свого проживання, а також додаткові 5 000 гривень як оплата ріелтору, якщо саме він займається орендою квартири, в загальному вийде 15 000 гривень.

– Якщо ці гроші розділити на двох чи трьох людей, вона виглядатиме значно меншою, а надалі ви будете платити фіксовану суму, - каже Олександр.

Студент радить починати пошуки квартири вже. Найбільш вигідні варіанти орендують в перші ж дні, тому моніторити сайти з орендою квартир потрібно постійно. Часто буває і так, що першокурсники після тижня-двох на квартирі хочуть переїхати в гуртожиток, а це означає, що квартиру знову здадуть в оренду.

– Знайти квартиру, яка підходить саме вам можна і зараз, і навіть у середині вересня. Раджу винаймати житло з приятелем, аби розділити ціну навпіл. Найчастіше власники здають двокімнатні оселі, які за ціною не сильно відрізняються від однокімнатних. Почніть шукати вже, адже багато студентів жили на квартирах влітку, бо працювали на тій чи іншій роботі і наприкінці серпня можуть переїхати в гуртожиток.

Скільки коштує оренда квартири в різних районах Тернополя?

Зауважимо, що майже у всіх випадках оренди квартири, плата за комунальні послуги сплачується окремо.

Найдешевші для оренди квартири знаходяться в мікрорайоні "Аляска". Так середня ціна на однокімнатну та трикімнатну квартиру тут однакова – 4500 гривень за місяць. Двокімнатна квартира дешевша – 4200 гривень. Середня ціна за оренду дво- та трикімнатних квартир тут є найменшою з-поміж всіх мікрорайонів міста. Діапазон цін: однокімнатна – 2500-6900 гривень, двокімнатна – 2900-6900 гривень, трикімнатна – 4000-5600 гривень.

Найдешевші для оренди однокімнатні квартири знаходяться на Дружбі. Так, середня ціна на них складає 4400 гривень на місяць. Діапазон цін складає на такі квартири коливається в межах 1500-8200 гривень. Для дво- та трикімнатних квартир 3000-6900 гривень та 3000-11050 гривень відповідно.

А от найдорожчі для оренди квартири знаходяться в Центрі та в мікрорайоні Канада. Висока ціна за оренду квартир в Центрі обумовлена їх розміщенням. За однокімнатну квартиру середня ціна складає 5 200 гривень на місяць, а от коливання цін значне – від 1500 до 9100 гривень. Оренда двокімнатної квартири вартуватиме вам в середньому 6900 гривень. Ціни коливаються в межах 2900-13800 гривень. За трикімнатну квартиру вам доведеться в середньому сплачувати 7 500 гривень. Ціна коливається від 3800 до 13 800 гривень.

В мікрорайоні "Канада" ціна висока. Середня ціна за оренду квартир обумовлена тим, що власники здебільшого здають житло в новобудовах. Середня ціна за оренду однокімнатної квартири є не найвищою – 4800 гривень, діапазон цін – 2500-8200. За оренду дво- та трикімнатних квартир власникам доведеться в середньому  заплатити 6200 та 7700 гривень на місяць відповідно. Діапазон цін на житло складає: для двокімнатних квартир – 3000-9600 гривень, для трикімнатних – 7000 – 9600.

Також у Старому парку власники вже здали одну трикімнатну квартиру за майже 8 300 гривень за місяць. Її ми також включили до списку, адже на сайті станом на 21 серпня інформація про неї ще була.

Який район Тернополя є найкомфортнішим?

За результатами опитувань користувачів сайту DOM.RIA, найкомфортнішим районом у Тернополі є Бакаїха (за Оболоня). Щоправда, його оцінили лише десять людей.

Наступна "Дружба" з середнім балом 7,7, за результатами оцінки 315 користувачів. На третьому місці Центр, середній бал – 7 балів рівно, цей район оцінили 165 користувачів.

Низькими балами користувачі оцінили райони "Старий парк" (5,3) "Авторинок" (5,6) та "Оболоня" (5,9).

А в якому районі Тернополя живете чи хотіли б жити ви? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • David Starr

    Усе залежить від логістики. Якщо купити дешевше у Березовиці чи на Алясці та кожен день їздити туди-сюди(особливо коли сім'я), то різниця у ціні за декілька років піде на транспорт + потрачений час.
  • Andriu Chornij

    Аляска!!!
  • Оксана

    В Березовиці найдешевше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up