Від директорів до водіїв: кому в Тернополі та області готові платити десятки тисяч гривень. Рейтинг

Від директорів до водіїв: кому в Тернополі та області готові платити десятки тисяч гривень. Рейтинг
  • За даними сайтів з пошуку роботи, середній розмір заробітної плати у Тернополі становить 10-12 тисяч гривень, однак є вакансії, де пропонують 15, 20 та понад 30 тисяч гривень. 

  • Ми проаналізували дані сайтів з пошуку роботи, а також обласного центру зайнятості та склали рейтинг найбільш оплачуваних професій у Тернополі та області.

Щодня на сайтах з пошуку роботи роботодавці публікують десятки нових вакансій. Так, за даними work.ua, за останніх три місяці середня пропонована зарплата в Тернополі становить 12 000 гривень, а на сайті rabota.ua – 10 000 гривень.

За статистикою Тернопільського обласного центру зайнятості, у нашій області середня зарплата становить 7 669 гривень, станом на 1 жовтня. А які професії найбільш оплачувані?

Найоплачуваніші професії за даними центру зайнятості

За даними обласного Центру зайнятості, у Тернопільській області найбільшу зарплату пропонують директорам навчально-виховних закладів, шкіл, спеціалізованих шкіл, гімназій тощо – 20 000 гривень. Такий же грошовий оклад пропонують завідувачам аптек та заступникам директорів.

Відео дня

Загалом у ТОП-30 найбільш оплачуваних вакансій представлені тільки керівні посади – менеджери, завідувачі, начальники. Всім їм пропонують не менше 11 000 гривень на місяць.

А ось найменше готові платити комірникам, вантажникам, підсобним робітникам – менше 6 000 гривень.

Найбільш оплачувані вакансії за даними сайтів з пошуку роботи

На сайті work.ua в ТОП-20 вакансій з найбільшою запропонованою середньою зарплатою не тільки керівні посади, але й такі вакансії як: диспетчер, тракторист, водій, стоматолог, логіст тощо. Їм роботодавці готові платити понад 17 000 тисяч гривень на місяць.

А ось найменш оплачуваними вакансіями на цьому сайті: прибиральниця, няня, посудомийниця. Їм в середньому готові платити менше 8 000 гривень.

За даними сайту rabota.ua, у ТОП-5 високооплачуваних професій входять: далекобійник, супервізор, водій-міжнародник, контент-менеджер та диспетчер на телефоні. Їм роботодавці готові платити 28 000 гривень та більше щомісяця.

 

Та для того, щоб отримати високооплачувану посаду, необхідно не тільки мати необхідний багаж знань, але й вміти поводитися на співбесіді, а краще – підготуватися до неї

Як підготуватися та поводитися на співбесіді?

Розповідає начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості, кандидат психологічних наук Тетяна Білінська.

​​–  Перша за все, варто усвідомити, що співбесіда є досить серйозною річчю. Це маленький іспит, в якому ти показуєш не тільки свої професійні знання, але й навички в комунікації, знання етичних норм та поведінці в соціумі.

Необхідно мати власне резюме належного вигляду. Навіть підготовка резюме допоможе вам самим структурувати свої знання та дасть змогу правильно відповідати на питання від роботодавця.

Роботодавця цікавить освіта можливого працівника, його зовнішній вигляд та навіть його смак. Від нього можливі і різноманітні запитання. До них варто бути готовими, адже часто молоді люди можуть «посипатися» на банальних, на кшталт, «Яку ви хочете зарплату?», або «Чому вирішили працювати саме в нас?».

З можливих питань роботодавець може попросити назвати свої негативні риси або слабкі сторони. А по завершенні співбесіди будьте готові ставити питання роботодавцю, тому що якщо у вас після розмови з ним не виникло запитань, це також наштовхує на відповідні висновки.

Обов’язково роботодавця, як і будь-яку людину, яка платить гроші за виконану роботу, буде цікавити як працівник орієнтований на результат, його рівень самомотивації, емоційний інтелект, швидкість реагування, тобто психологічні якості.

На співбесіді поводьтеся натурально і не намагайтеся вдавати з себе іншу людину. Це дуже помітно.

Не менш важливо і коли ви прийдете на співбесіду. Зрозуміло, якщо ви прийдете пізніше, це справить негативне враження. Але й не потрібно приходити занадто рано. Оптимальний варіант – за п’ять-сім хвилин до початку співбесіди. В такому випадку ви зможете адаптуватися до навколишньої обстановки, налаштувати себе та перевести подих.

Коли у вас питають про досвід роботи, а ви його не маєте, це буде сприйматися в негативному ключі. Пригадайте, можливо ви були десь на практиці, або ж допомагали знайомим на роботі, це також ваш досвід.

Не раджу повторювати поведінку роботодавця під час співбесіди. Не повторюйте його рухи та поведінку. Ще десять років тому такий прийом був би дієвим, але сучасні роботодавці навпаки дратуються від подібного мавпування. Зараз це сприймається як один з варіантів неприродної маніпулятивної поведінки.

Пам’ятайте,  навіть якщо це перша співбесіда у вашому житті, не хвилюйтеся. Вам потрібно до неї належним чином підготуватися. Зверніться до фахівців, вивчіть ту нішу, у якій ви працюватимете, і у вас все вийде.

А де працюєте ви? Чи задоволені роботою і зарплатою? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up