До тероборони — беріть тільки паспорт. Кого стосується?

До тероборони — беріть тільки паспорт. Кого стосується?
  • В Україні ввели спрощений порядок вступу до Сил територіальної оборони.
  • Тепер і на Тернопільщині можна стати до лав лише з одним паспортом.
  • Чи всім бажаючим? Ми з'ясували.

По всій країні триває активна робота щодо комплектації підрозділів тероборони.

Від сьогодні, аби стати до лав тероборони, достатньо лише мати при собі паспорт громадянина України. Але стосується це не всіх. Принаймні, так нам повідомили у теробороні. 

Міністр оборони Олексій Резніков закликав тих, хто готовий і вміє тримати зброю, вступити до лав Сил територіальної оборони ЗСУ. За його словами, для цього необхідно звернутися до батальйонів Сил ТрО лише з паспортом. Також він зазначив, що Україна переходить у режим повної оборони. Про це Резніков написав у себе у Facebook.

Відео дня

За словами міністра оборони, щоб отримати зброю, необхідно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО у своїх регіонах.

Як у Тернополі?

Ми запитали у представників 105-ої окремої бригади територіально оборони, як виконується і чи взагалі виконується поки що усне розпорядження міністра оборони.

— Це стосується, головним чином, резервістів 1-ої черги. Тобто людей з військовим минулим, досвідом. Робиться це для уникнення довгих бюрократичних процедур чи непорозумінь з документами. Ми мусимо керуватися виключно здоровим глуздом, — наголошують представники тероборони Тернопільщини.

Водночас, видавати вогнепальню зброю усім бажаючим не будуть, кажуть тероборонці. 

Долучайтесь до сторінки Тернопільської Бригади Територіальної Оборони у Фейсбуці і дізнавайтеся усю актуальну інформацію.

Call-центр Сил територіальної оборони Збройних Сил України за номерами:

0800507028 та 0636069358.

 

Коментарі

keyboard_arrow_up